STALKER 2: Heart of Chornobyl {MT}

Iz svega sto citam ovo zvuci ko igra za mene, jedva cekam. Mada sacekacu da ispeglaju jos malo. :beetle:

1 Like
2 Likes

2 Likes

Blago rečeno, razočaran sam sa STALKERom, barem u ovom konzolnom izdanju.
Sve je počelo da me nervira, loše napucavanje, odvratan meni u igri, kontrole, grafika varira ol lepe do loše u određenim segmentima za današnje standarde, fps nije stabilan, bagovi se ređaju…
Sve u svemu začin C :grin:
BAD…

3 Likes

Ma takav je bio i original nedovršen jbg izgleda je to čar igre

1 Like

Neka hvala, neka uživa neko drugi u tim čarima, nemam vremena na bacanje :grin:

1 Like

Život je previše kratak da se traći na poluproizvode

1 Like

Stalker ko stalker jedino me raduje da tastatura i mis na xbox serises S radi u igri.

2 Likes

Meni je igra legla fino, baš mi se igra nešto ovakvo. Volim taj hardcore pristup, napadne me biće, meni u ruci dvocjevka ispraznim oba metka i njega a on me udari i počnem da krvarim. On napada u naletima, meni prioritet prvo zavoj da zaustavim krvarenje što znači da ne stignem reload do sledećeg napada i moram da izbjegnem nekako. Promjena na drugu pušku je usto spora u oduzima vremena. Šta ga sam puta izginuo tako. Svaki firefight je ono, bolje ti je da počneš prvi da pucaš i imaš neki zaklon u svaki se osjeća kao prava pobjeda kad izađeš iz nje.

Najbolja situacija koja mi se do sad desila je, radio sam neku misiju u fabrici nekoj sam, puna neprijatelja, šunjam se po njoj u mrkloj mrakači bez lampe da me ne oda. Neprijatelje vidim jedva, neke siluete, prišunjam se sredim i onda se povučem da me drugari njegovi ne bi našli. Izbije firefight sli sa jednim dvojicom, ja njih neke bolje vidim jer neki od njih pale lampe.
I onda u sred tog svega počne ono što oni zovu Izbačaj. Nebo pocrveni, kao neka oluja, moraš hitno da nađeš sklonište jer u suprotnom ode sav health. Ja sam unutra, kontam siguran sam od toga, ne baš, ne smiješ biti ni blizu prozora, izlaza itd. Da stvar bude gora, neprijatelji isto bježe u sklonište od Izbačaja tako da svi oni koji su bili ored fabrikom napolju su sada unutra. Ja u onoj mrakači tražim mjesto da me Izbačaj ne ubije, pri tom se krijem od svih njih. Bio sam na spratu, uspijem da skočim u prizemlje i bježeći od nekih dole neprijatelja da me ne vide, našao sam neko mjesto, gdje je baš bio potpuni mrak, nisam ni vidio kuda da idem dalje, bez trunke svjetlosti da probija tu. I tako sam tu čučao dok nije prošao Izbačaj. :joy:

Carryweight mi je za sad veliki problem. Metaka imam na pretek a i oni su teški poprilično kad se nakupe. Takođe volim da ponesem ponekad koju pušku što mi nije pametno. Moraću da korigujem način na koji loot kupim.

3 Likes

Nekako mi se čini da sve one igre koje svi iščekuju i pričaju o njima na kraju uvek završe kao neka vrsta razočarenja, a zato one koje se ni ne spomenu one nas iznenade i budu dobro odrađene

Po meni bolje da je stalker odrađen u ue4 izgledao bi mnogo lepše i radio bi mnogo bolje, džaba njima ue5 kad izgleda loše, ima tu dosta starijih igara koje izgledaju brutalno u poređenju sa ovim da ne nabrajam toliko spomenuću samo rdr2 primera radi

Slažem se da tehnologija treba da napreduje ali ako mora na ovakav način onda mislim da je bolje držati se malo starijeg “motora” bar za sada, i u slučajevima gde to ne ispada baš najbolje

Nakon 10ak sati u igri da napisem par redova mojih zapazanja. Ova igra je ozbiljno polupana i nije smela da izadje u ovakvom stanju. Kao prvo stealth je skoro potpuno broke. Igra koja bi trebala da se najvecim delom oslanja na stealth mehaniku ovde je pukla na parcad. Kada tiho iz zaklona pistoljem sa prigusivacem ubijes protivnika, koga u tom trenutku niko ne vidi od njegovih saboraca a nakon toga kompetna brigada se obrusi na tebe odmah je jasno da ovde nesto debelo nije u redu. Pogadjaju te kroz zidove ,zadaju headshotove, iako sam im otezao mogucnost da uopste znaju gde sam, i ne vide me, ali ovde je to moguce. Protivnice se spawnuje na uzasne nacine. Bas sam testirao momenat kada predjem prag vrata kako se stvori protivnik kao duh. Ne postoji nacin da od tvojih postupaka zavisi anticipacija protivnika, vec se spawnuju po jednom utvrdjenom modelu ma kako ti koncipirao svoje delovanje. Sva sreca da igra ima quick save i quick load jer nema sanse da bih u suprotnom sat vremena ovde proveo. Pomenuh save i load. Kada reloadujes save vidao sam situacije gde protivnici naprasno postaju freindy iako pre reloada su te agresivno napali. Obzirom da cesto koristim quick save/load, ucitavaja su UZASO dugacka! Pa gde je taj jbni SSD? Dalje, obzirom da sam insistirao da potpuno ocistim prvu regiju i resim sve side questove i pronadjem sav stash to nije bilo moguce zato sto jedan stash nisam pronasao jer kod mene ne postoji. Proverio sam na youtube gde lik pronadje stash bas na istom mestu gde se ja nalazim i gde ga trazim ali kod mene ga nema iako waypoint kaze da sam na 0m. Borba sa monsterima je Sizifov posao jer ne vidim stimulaciju bobre kada nista ne dropuju a zauzvrat imate prazne sanzare. Sa monsterima, iskljucivo ako vas quest uslovljava, dok u otvoreno svetu potpuni ignore.

Da se razumemo ova igra ima strasan potencijal i ja obozavam ovakve igre. Jasna namera sta su zeleli devovi ali je ideja lose realizovana. I ne slazem se sa ljudima da igra lose izgleda. Zapravo izgleda impresivno. To su mracne teme i sive boje usled karakteristicnih vremenskih prilika i posledica radijacije i ostalih okolnosti. Trenutno sam u drugoj regiji i u ozbiljnoj sam dilemi da prekinem i da sacekam patch koji ce popraviti sve ovo sto sam naveo. Jako mi je zao jer ovakvih igara nema i mene intezivno rade.

3 Likes

Morace dosta da se pegla ovo, po vašim pričama.

1 Like

Iako se obećali da če slušati feedback i popravljati, ne uzdam se previše. Ljudi kažu da je stari Stalker i dan danas polupan. U boljem stanju od toga kakav je bio kad je izašao ali i dalje polupan.

2 Likes
1 Like

Nakon trećeg dana igranja, utisci su mi veoma pozitivni, znači ovo je punokrvni nastavak Stalker serijala, bukvalno 1/1.
Što se same igre tiče, gameplay, atmosfera i zvučna podloga (in-game zvuci, kao i pozadinska muzika) su čista 10-ka. Preživljavanje, planiranje napada na bandite/stalkere itd je na nivou kao i u prethodnim igrama, tako da masa ako očekuje Metro ili neki FPS gde ćeš rokati i rasipati municiju opušteno da zaobiđu Stalker 2 :smile: Igra je polu survival simulacija, ne skroz, ali najsličnija npr Escape from Tarkov-u. Ukrajinski VA se apsolutno podrazumeva, jer engleski zvuči presmešno i ne leži u velikoj većini slučajeva.

Trenutno imam oko 17 sati (barem tako save game file kaže) u igri i ćeramo se još, normalno.

P.S. Чувајте се ИЗБАЧАЈА сталкери. Срећан лов.

7 Likes

Ovo slike sa PC-a ili…?

Jok brt, Serije Eks :slight_smile:

4 Likes

Meni je igra baš fino legla. Svet je fantastično urađen i istraživanja je baš dobro nagrađeno. Definitivno ima bagova ali ništa toliko da ubija uživanje u igri, mada se nadam da će fiziku predmeta uskoro da srede.

Oluje su fantastično urađene.

3 Likes

Ja cu obavezno morati da xbox spojim na monitor i da spojim tastaturu i mis , druze ubise me mutanti samo tako bas previse municije istrosim na njih …

Jbg, ume biti zeznuto slažem se. Trebalo bi znati kako postupati u takvim situacijama tj kakav pristup imati kod mutanata, nisu svi isti. Taktika is key. Ovo je 4. Stalker igra koju igram, tako da sam prilično upoznat sa njima i njihovim AI-em, šta rade, koji su im šabloni napada itd. Od naoružanja meni su recimo Hekler i Kalaš main i oba su podešena na poluautomatsko pucanje, samo tak tak tak. Municija mi za sada nije problem, veći mi je problem što imam previše municije raznih kalibara za koju nemam adekvatno oružje i onda je vukljam dok sam overencumbered, do jednog momenta dok ne popizdim i “odšepam” do najbližeg trgovca i prodam pola inventara :smile:

5 Likes