Ako igraš ispačovanu igru, onda to nije pravo STALKER iskustvo
Prešao sam samo prolog na SXu, nije bilo nekih tehničkih problema, solidno to sve deluje za sada, mada nisam fan STALKERa.
Nisam znao da ti imas SX. Sta si zadnje igrao na njemu pre Stalkera?
Haha, day one
Senuas Saga 2, toga se sećam, inače slabo, malo Forze…
Lesa ima SX pre nego što je Phil Spencer dobio SX
Kakav je to dzojped i sat?
Meni radi fino na PC-u, ide preko 100 fps-a, doduse smanjio sam na high sa epic, resoluciju sam ostavio 100%, ali sa frame generation-om, uz koji se nesto i ne oseca input lag. Uglavnom zadovoljan sam. Veci mi je “problem” sto je igra sumorna i depresivna, prava ruska skola dizajna. Nekoga inspirise, nekoga ne, ali je ovo jako interesantan momenat kada igra izlazi upravo sada dok nam preti realna opasnost od nuklearne kataklizme. Da li je ova igra nekakav propagandni tool zapravo?
Uzgred, radijacija se ne oseca
Dzojped klasični X|S(Temu šminka😁 silikonska navlaka + “performanse thumbstick”) a sat Huawei watch GT3.
I ja to vidjeh kod par NPC-ijeva. Djeluje kao neki podsjetnik koji su devovi ostavili za sebe.
Pored toga imao sam 2 ozbiljna baga, jednom kad sam završio trgovanje sa likoođ ostao sam zaglavljen u face kameri sa njim. Niti možeš nastaviti pričati sa njim, niti ići svojim putem, morao sam učitati save. I jednom mi je igra takođe crashovala. Ali osim toga, igra radi dobro, očekivao sam neigrivo koliko se frka digla.
Igram full slavic mode, sa ukrajinskim VO i srpskim titlom. Prevod je solidan ali ima mana. Nekad rečenice zvuče čudno gdje gdje je dobro prevedeno ali nije pričagođeno. Npr u par navrata imaju tendenciju da stavljaju glagol na kraj gdje dobijaš osjećaj da naš lik ne bi tako složio rečenicu. Dok je nekad super i prevedeno i prilagođeno.
Uglavnom uživam sa titlom, čak čitam i sve notes koje pokupim u igri što je rijetkost.
Pročitah u fb grupi da su prevod inače radili likovi sa nekog StalkerBalkan foruma.
I kod mene počeli problemi u igri, nakon prologa koji je prošao bez većih problema sada sam primetio opadanje fpsa u određenim situacijama(performance mode na SXu)…
Jednom je zakucala i izbacila me u meni od xboxa u baš nezgodnom momentu.
Još jedna u nizu nedovršenih igara, nažalost.
Tužno u kakvom smećarskom stanju izbacuju igre, da su nam standardi spali na “kod mene samo ovde bio problem, ima problem u ovom i onom, nije htelo to i to, izbacilo me tu i tu po peti put ali mimo toga mi radi i sve je ok”.
Igramo je na game pass-u pa smo u fazonu da nas boli uvo, a zamisli daš punu cenu na ovo i dobiješ je u ovakvom stanju. Muka mi je više od neoptimizovanih igara iskreno. To što će neko možda da patchuje nešto u bliskoj ili daljoj budućnosti me ni ne zanima više, oni su ovo odobrili i smatrali gotovim i komplentnim proizvodom i takvim ga gledam u trenutku kad je puste u prodaju. Leti ovo sa hdd-a, da li će da je dovedu u kršteno stanje pa se možda vratim nekad ili će pre toga da raskrinkaju tim i zdravo đaci.
Spašću na to da ću da igram CoD kampanju na kraju sunce ti poljubim.
Na PC-u radi sasvim OK, prvih sat i po, dva, koliko sam igrao. Takodje izgleda fenomenalno. Sve na Epic ide lagano preko 100 fps mada ima zestoke fluktuacije, ali nista sad sto smeta pri igranju.
Umro sam 10 puta na samom početku ali to je kontam deo igre.
Ja ne znam da li je bag ili neka anomalija ali u nekom podrumu me nešto tuče, okrecem se oko sebe, nigde nikoga…ubije me i ne znam šta je
Mislim da nije bag. Naletio sam isto na tako nešto pa pobjegao. A znam da imaju i oni nevidljivi neprijatelji.
Sada sam i ja pobegao od toga. Neka plavicasta masa, sta li je…inace u nekom side questu mi je opet naleteo onaj nevedljivi usein bolt 5-6 puta me ubio dok nisam skontao da se uzalud cimam jer trosim svu municiju i heal za budalu verovatno treba neki item da bi mogao da ga vidis.
Tu plavičastu masu sam ubio, bude isti leš kao taj brzi nevidljivi. Ali sam isto reloadao sejv i pobjegao odatle jer sam samo bezveze trošio municiju. Valja ih ubiti jedino kad treba doći do loota nekog ili baš kad moraš.
Ja sam vec krenuo da vrsljam po mapi ali nije mi to najpametnije obzirom da je teska igra. Treba se koncentrisati na questove pa kada malo ojacas moze neki random explore. Nerviraju me monsteri koji su prebrzi (npr čopor mutiranih pasa), i tu se rasipa municija samo tako, pogotovo jer je pucanje nekako tromo. U ovoj pocetnoj fazi igre borbe sa monsterima treba izbegavati, jedino ukoliko te igra (quest) na to ne uslovljava.
Odustao sam od par questova jer su mi bili peteški. Jedan side quest je bilo jedno 5 nekih mutiranih čudovišta i razvale me. Pa rek’o vratiću se kasnije. Možda idem sad da probam jer imam snajper pa da ih probam izdaleka.