STALKER 2: Heart of Chornobyl {MT}

Ma koliko god mi se igra svidja , zaista ima mnogo bugova, evo skoro zavrsih celu side misiju i eto desio se bug i sada gospodin stalker Mraz(Blizzard) nece da prica samnom , a bukvalno mi je konverzacija sa tim stalkerom ostala kako bih zavrsio side misiju. Po racunici ostalo mi je jos 7/8 sati main misija i to cu gledati da zavrsavam , do sada sam isao do main misija i u hodu zavrsavao side misije sada cu malo to menjati , zaista mi se ne da gubiti 2 sata na misiju koja ispada da je zabagovana , cak i onaj boss fight sa Faustom nisam imao , jer se odjednom pojavilo 300 vojnika i brze bolje sam pobegao i bukvalno znam da tako misija nije trebala da se odigra , ali dzaba kada drugacije ne bi mogao preziveti. Eto to su moja iskustva , a imam samo 32 sata igre. Odlicna je , ali brate zaista me ovakve stvari nerviraju , a taman je sada krenulo da biva zanimljivo sto se tice i loot-a i svega…

1 Like

Pa jedna od tih ogrlica te vodi u ti bazu a ima i druga side misija koja te vodi tu gdje moraš da pobiješ bandite koji su tu. Pa ono možeš da pustiš tog Pseudo-džina da ih podere umjesto tebe.

Sad sam upravo se morao boriti sa tim jednim u main misiji, srećom moglo se popeti preko kutija gore na balkon gdje si visoko i ne može ti ništa, samo se krije.

To nije boss fajt, to je mislim kad prvi put ga vidiš da ima ru sposobnost da se klonira. Iz boss fajta nećeš moći pobjeći.

Arhitektura u Pripjatu je bolesna. Kolilo samo detalja. Bukvalno zelim da uđem i svaku zgradu i da gledam ruševine. Kapiram da ce mi smanjiti kvalitet screenshota.

2 Likes

Ima na redditu dosta postova screenova i lokacija irl, neverovatni detalji.
On another note, ne znam kako da se osećam kad videh credits, pa kad je krenulo in memory of ljudi koji su učestvovaliu u igri, preko 100 imena, bedak baš

1 Like

Juče gledam u onom mom skladištu, stoji RPG i 3 rakete. Vječita boljka, skupljaj i čuvaj, kao za ne daj bože, kad zatreba i tako se pređe igra i nikad ne iskoristiš. Tako da sam juče fino to izvadio jer sam imao neke kandidate za odstrijel. Prva meta je bila neka side misija od koje sam odustao, trebao sam da ubijem poslednjeg mutanta kojeg je Sedi lovio. Probao sam ranije i bilo mi preteško, jelen veliki, puno healtha ima još spawnuje se gomila onih PSI vukova da ne možeš ni da se boriš. Došao ovaj put, vidim ga stoji, okrenut meni leđima, ja na maloj uzvišici. Umro je od jedne rakete.

Druga meta je bio taj pseudo-džin od koga moraš uzeti jednu od tih ogrlica. Zvjerina je 'ladno preživjela 2 rakete, ali kao da je zagličovala i stoji u mjestu. Popije još jedno 10 pucnja iz sačmare i još ne pada, još se odgličovala i poče da me juri opet. Ja vidim odnio je đavo šalu i počnem da bježim. U to počinje i izbačaj, a tu su i neki banditi koji pucaju i na mene i na zvijer koja me goni. Tu je rupa velika u podu, dole je anomalija velika ispod baze ali sklonište od izbačaja tako da se sakrivam dole. Kad je prošlo izlazim gore i vidim da je zvjerina mrtva. Sad ne znam da li sam ga toliko oštetio da su oni što su pucali uspjeli da je dokrajče ili je ubio Izbačaj. Nisam siguran da Izbačaj uopšte šteti mutantima. Uglavnom imam sad sve ogrlice, samo mi ostalo da ih odnesem.

2 Likes

E sada sledi najzaniljiviji deo questa :grinning:
Inace, i ja imam nekoliko raketa u šteku. Koje oruzje to koristi?

RPG-7U

2 Likes

Drugi put mi krešuje igra u Pripjat kada upadnem u anomaliju i sve postane plavo na ekranu. Toliko patcheva izađe i dzaba.

Ma muka živa druže, izdrži. Vidi se da ti je ovo prva Stalker igra :grin:

1 Like

Mozda si ti igrao prvi ali ja sam bolji :smile:

3 Likes

I prvi i drugi i treći, a sada i četvrti deo, da :grin:

Ko hoce da farmuje u Pripjatu idite na lokaciju Robna kuca pa u oznacenu zgradu na slici dole .Unutra kroz zidine, stepenista, hodnike, rusevine…Znaci ubio sam ih stotinu i stalno se spawnuju. Dropuju skoro sve S tier oruzja a trgovac se nalazi na nekih 250 m odatle. Znaci samo Hulk pilule pa teraj kod trgovca. Ja sam bar 4 puta ponovio, jbga kada nemam kolica. :smile: Laganih 200k kupona

1 Like

Onaj osećaj kada Gauss-om oneshot-uješ Poltergeist-a, mmm…

1 Like

Aimbot.

2 Likes

Here kitty kitty kitty kitty kitty…

Upravo zavrsih igru konacno. Save game kaze 6d i 4s. Znaci oko 148 sati. Oduzilo se bogami. Drago mi je a sam odigrao do kraja, uprkos svim problemima koje sam imao.

@euphrates tu pusku nisam ni koristio
Skaldistio sam u steku, kao i jos mnogo toga…na kraju ni metah ne opalih iz nje :smile: Vukao sam nabuzeni Whip i SPSA-14, (pred kraj dobih RAM) kao i pistolj APSB za pojacanim okvirom (30). Kakva je to zver od oruzja za human protivnike, a bogami i za ova manje mutante. Mozda se nekad vratim igri, ako uspeju sve da ispeglaju pa da vidim drugi scenario.

1 Like

Samo Kharod, Zubr-19 i Saiga D-12 u end game-u. Najjača oružja (naravno sva tri nabudžena do panja). Gauss je više eksperimentalno oružje, te ga tako i koristim, ponekad, kada se ukaže prilika.

1 Like

Obe sačmare i Saiga i RAM su dobre, ali koristio sam ih nenabudžene samo usput kad nađem. Budžio bi samo da sam našao neku unikatnu verziju. Snajper “Kobrač” koristim, mislim da se tako zove, Gauss je isto u šteku bio, nisam htio da ga nosim jer sam imao malo municije za njega.

Koristih sad pred kraj dosta neku mašinku što staje 500 metaka u nju. Mislim da se zove Proždrljivac ili tako nešto. Loša strana je što je teška skoro 20kg a i municija 7,62x39 je teška i nosiš je mnogo. Ali zato dere i nema potrebe za reload-om. Neke one veće mutante sam tako lako oborio sa njom, samo dođeš blizu i dereš. A dobro je došla i u ovim nekim zadnjim misijama gdje se stalno spawnuju neprijatelji. Tu je spas bio što ne moram da reload da radim.

Sad pred kraj koristim Sotnyk. Puška razbija koliko je lako headshotove dijeliti sa njom. Prava šteta što je dostupna samo poslije tačke bez povratka i ne može u main game.

Uglavnom, blizu sam i ja kraja. Baš ću da vidim i ja kad završim koliko sam dugo igrao.

Završih i ja igru danas. Bi teško pred kraj ovih par misija. Kod mene sat u igri 4 dana i 14 sati što je nekih 110 sati. Nije loše, očekivao sam i više.

1 Like

Napokon i ja zavrsih Stalker 2 , zaista super igrica , kraj je bogami dugacak i poprilicno tezak , doduse da nisam nasao jako dobar armor cisto sumnjam da bi presao brzo igru . Uglavnom dobra je igrica, ali ima mnogo falinki , konkretno nijednom mi se nije desilo da me izbaci iz igre , ali ima bas dosta gluposti . Tipa oni quest item-i kojih ne mozes da se resis , samim tim nije ni postojao razlog da koristim bilo koji drugi pistolj kada nisam mogao svog da se otarasim, tek kasnije je to krenulo da bude ozbiljnije kada se inventory napunio tih quest item-a, generalno inventory je po meni lose uradjen na konzoli , pa gde je covece cursor i da ja mogu lepo da biram ko covek da iz jednog dela inventory-a lako dodjem do drugog dela, a ne onako ko degen. Jedno 3 side quest-a nisam mogao uopste da uradim sto me je poprilicno iznerviralo pa sam pri kraju gledao da obidjem side quest-ove jer mi jako smaralo da se ponovo bakcem i da tragam na netu da li postoji nacin da resim misiju ili ne. Uglavnom u pocetku igrica je malo losija , generalno nemas novca i trebas malo vise da razmisljas sta nosis i radis , odmah posle Nicaza stvar se menja i tu zapravo krecu stvari da budu zanimljive , cesce nalazis armor , dobre puske koje naravno prodajes za velike novce i novac ti vise ne predstavlja problem, doduse i dalje nisam zeleo da prodam neke stvari s tim da upgrade kosta ko oca kajgana i sasvim slucajno puska od 100k kupona (koju sam modifikovao na max) navodno moze da se proda za neku sicu od 30k, sto mi je bilo bukvalno neprihvatljivo pa sam eto ostavio pusku da skuplja prasinu voleo bi da su ubacili neki repair sistem jer bukvalno koliko god dobru pusku imas , kada dodje do crvenog tebi ne vredi da je popravljas,a sem popravke sa njom ne mozes nista. Uglavnom dobra igra, ali malo mi je zao sto sam je odmah uhvatio igrati , ipak je ovo trebalo staviti na pauzu do sledece godine , jer zaista dodjes do kraja side misije i shvatis da nije moguce da je uradis zaista ume da iznervira coveka to i jos 300 drugih stvari koje u ovoj igri ne rade dobro (nekad mi se stamina brzo podigne iako sam tezak ,a kada sam lagan desi se da se stamina sporo dize i moram da koristim vodu i energetska pica…)…

2 Likes