STALKER 2: Heart of Chornobyl {MT}

Jesi bio tamo? Jeste uništen i dosta mrtvih ima ali kad dođeš tamo ima preživjelih i onda možeš njima da pomogneš. Imaš neke zadatke da im pomogneš oko namirnica, onaj Hrčak tegovac se zabarakadirao i ne da zalihe nikom pa ro riješiš, doktoru njegov pribor za operaciju da nađeš pa ima Monolit oped napadne pa ih moraš da odbraniš itd.

A možda ako ih stvarno ostaviš na cjedilu izginu svi. Ja sam pomogao uglavnom.

1 Like

Nisam bio. Zavrsio sam sa tom regijom. Ubuduce cu izbegavati radio pozive jer vidis da mi uticu na mision progress. Da nisam pratio taj poziv iz sfere kompletirao bi quest “kao stara dobra vremena” 5/5. Sada sam prvi put na zapadnom delu mape (Rostok) i kapiram da ovde ima dosta da se radi. Ovde sigurno ima 4-5 regija i brdo sude questova.

Dobije se solidan armor Seva-1 kad završiš tu misiju. Ono, jeste da ne možeš posebno kacigu da nosiš i malo lošija fizička zaštita ali sve ostalo bolje i ima i zaštitu od PSI a prije toga nijedan armor što sam imao nije to imao.

Inače, moram reći da sam ja tek nedavno provalio da oni vodiči služe za fast travel. Ignorisao sam ih do sad, samo tabanam. Ali zgodno kad moraš baš neki put potegnuti.

Takođe, skoro oficijelna stranica STALKER-a objavila neke savjete za početnike i većina su stvari koje sam sam provalio ali bio je jedan dobar savjet koji nisam znao. A to je da kad naiđeš na onu anomaliju koja je kao neka strujna lopta i leti okolo, pa kad priđeš poleti na tebe. Valjda treba ući u inventory i unequip sve artefakte što imaš i onda te strujna lopta neće ganjat.

1 Like

Čuj SEVA suit solidan, bukvalno jedno od najboljih armour-a u Stalker igrama :grin:

1 Like

Pa išao sam gledati neke tier liste armora. Vidim dosta lista stavlja neka exoskeleton odijela iznad, ima nekoliko verzija, isto neki X7 armor itd.

Meni je svakako najbolji SEVA za sad. Nije se ni mogao upgrejdati nigdje ovamo u pvim početnim regijama nego tek u Rostok kad sam došao.

Exo suit su ono end-game tier, njih najkraće koristiš, dok SEVA suit ako si pametan možeš relativno rano naći i koristiti dugo kroz igru.

Mislim da imam 2 seva suita u šteku i ne koristim ih. Ipak sam naklonjeniji suitima sa izrazenim phisical karakteristilama.

I SEVA suit ima više vrsta. Ono SEVA-d je bsš lošiji od SEVA-1.

Mene nervira taman apgrejdujem jedan armor, istrošim se i onda nađem bolji i sad prodaj taj i opet potroši boga oca da novi apgrejduješ.
Snimio sam pa krenuo da apgrejdam SEVA-1, treba 'ladno preko 100k da ga samo moduješ full. Iznervirao bi se strašno kad bih poslije toga ubrzo našao Exo. :joy:

Radi ovaj SEVA suit skroz fin posao, a ima i boljih modela.

Baš ću slikat ovaj SEVA što imam večeras.

1 Like

Moj armor

Zar sam ja jedini koji pici kroz celu igru sa narandzastim odelom!? :sweat_smile:
Ima sve najvise zastite osim fizicke i kad se upgrejduje svega 2kg…moram jer sam horder koji voli trcati! :smile:

2 Likes

Imao sam i prodao. :slight_smile:

Imam ih 3 u šteku, plus sam jedan prodao😃

Evo ovog Seva što ja imam. Full modovano.
Mada imaju neki modovi za radioaktivnost, uopšte ne pokazuju ovamo u stats kad ih dodaš. Nisam siguran šta oni rade.

Ja se samo pitam kako se snalazite na sprskom? Jbm li ga, godine igranja na engleskom, zaista se mislim ne bih snašao :thinking::exploding_head: nego pozakrpiše li te rupe da krećem ili da čekam? :grin: pametni ljudi, umesto sami da reše pustili su igrače širom sveta da jure bagove i gličeve :joy:

1 Like

Sačekaj ako možeš, nije još uvek sređeno dosta toga…

1 Like

cekaj, cekam i ja…

Šta je to toliko bagovito, da nemam preko 50 sati u igru pa da ne znam u kakvom je igra stanju, ali sad me živo zanima?

Juče sam ponovo imao game breaking bug u jednoj od glavnih misija(search Faust body) da sam morao da se vraćam 5,6 puta na razne sejvove da bi na kraju ubo pravi pa morao da igram jednu tešku deonicu ponovo, sreća igra se smilovala pa je na kraju uspelo…
Frame rate nekada toliko opadne da je neprijatno igrati.
Juče je ponovo bio neki update od 7 i kusur GB.
Inače ja sam naišao i na onaj raniji bug sa saveom kada nije hteo da učita, isto sam morao da se vrćem na ranije dok nije proradio neki od njih.
70 sati imam u igri, ne bih ovo pisao tek tako, meni se isto sviđa ali je ne dovršena igra, da ne pominjem razne “sitne” gluposti koje se pojave tu i tamo…
Takvo je moje iskustvo, video sam da su i drugi zaglavljivali baš na istim mestima gde i ja, pošto sam tražio pomoć na netu.

Što piše windows edition kad igram na Xboxu?
Anomalija :grin:

4 Likes