Pa sa kinezima zato sto po tim sajtovima bg je daleko zagadjeniji od gradova u kini i indiji, a ko god da je bio tamo zna da to nema veze sa zivotom. Isto tako mi nije jasno kako dodju do tih brojeva jer kazem ti kad god sam usao na taj sajt nasao sam brda gradova po zapadnoj evropi za daleko gorim brojevima a iz nekog razloga nisu na spisku. Za barsu verujem, ali ono iz mnogo razloga nije za poredjenje za pocetak ono to je mediteranska klima i tu je more, pa onda jos brda drugih stvari.
Hm, pa sta stavljaju? Znaci, safe je i za vegetarijance? ![]()
Evo ga recimo Kopenhagen i ovako je kad god udjem, a mislim da je ovo na 500 jer je to najvece vrednost, a odma pored 23 itd ima bas dosta rupa u toj prici sa tim sajtovima i mislim da nije bas to tek tako da se uzima zdravo za gotovo.
@padawan bolje da ne znas, iznutrice zile hrskavice nokte kljunove xD sve ono sto nije meso
Kvalitet vazduha isti a plata 7x vec 
Ma znam to je bilo cisto da ti sajtovi bas i nisu neko merilo, da je dobar svakako nije. Ali to sto nasi pisu je nidje veze
Hm nije meso al opet, nije nejestivo? Znam da se generalno priča da su viršle loše, al sigurno nije do toga što umesto čistog mesa jedem žile.
Više me brine kojekakva hemija kojom možda pumpaju smesu da duže traje, dobije lepšu boju itd.
Što više čitaš o ovim stvarima shvatiš koliko pojma nemaš. A još se nauka stalno menja. Tolike stvari prestao da jedem, a žao mi.
Pa samim tim sto nisu od mesa vuce sa sobom sta tehnolozi moraju sve da rade da bi izgledale ok na oko i imale ukus mesa. Mislim generalno ovo vazi za suhomesnate proizvode, naravno industrijske.
Dobijem malopre SMS od Telenora.
Reko napasete mi se mu.a i sve sto ide uz to…
Je… ih onaj SNS sa kojima su se uhvatili u kombinaciju.
Govnari smrdljivi.
A nisu odobrili dozvolu da puste jos operatera na trziste. Samo zato sto je SBB hteo da udje u pricu… sve im je…m 

Realno SBB je najskuplji operater na teritoriji Srbije. Sa druge strane jeste i najbolja usluga, HD kanali im zaista izgledaju HD. Sinoc pustio formulu u 4k ne verujem da jma jos neki operater u Srb.da ima bilo koji 4k kanal u ponudi? Preskupi su ali opet po meni najsigurniji. Tako bi bilo i kao mobilni operater. Mozda u ponudi budi imali neke bolje ponude ali drzava ne daje United Mediji da dise a kamoli da se prosire…
Sta god da kosta platio bi za takvu uslugu + stabilan net.
Sta god bilo sigurno je bolje 4 operatera nego 3 koji su pod kontrolom drzave i u kartelskom odnosu.
Mts je pustio najgoru IRIS aplikaciju za gledanje tv-a. Ne secam se da mi je ni EON ni Orion ovako bagovao. S tim da imam brzinu interneta koja je dovoljna da te kanale tera sve odjednom. Ne bih je ni instalirao, nego drug ima dodatak za 3 uredjaja pa rekoh hajde da gledam malo tv. Katastrofa. Ko je napravi, svaka mu dala…
@marko_gts firma u kojoj radis nije nikada u istoriji povecala cene usluga, cemu takva reakcija?
Podizu svake godine ali svake.
Ali ovo na pola ugovora ljudima da menjaju je glupost.
Poskupece sve (vecina je vec podigla cene proizvoda i usluga), jasna je korelacija sa ekonomskim trendovima, a kada imas puno miliona evra racun za struju (7.000 baznih stanica pa ti probaj da izracunas trosak za struju), nemas gde da amortizujes taj trosak osim ka krajnjim korisnicima. To je bas visa sila, koju je nemoguce bilo prevideti i za koju jednostavno nemas drugog resenja.
U principu sam prilicno zadovoljan SBB-om ali taj 4K ne moze da se gleda na mom premium net paketu (500 mb/s), za razliku od drugih 4K sadrzaja na striming platformama.
Inace SBB je dosta prljavo igrao i nije hteo cak ni podatke da dostavlja ratelu o broju korisnika. Ta prica koju su pokusali da prodaju medijima da drzava hoce da ih unisti je samo njihov odgovor na smanjivanje jednog obilnog trzisnog kolaca.
Ti bas imas problem sa netom tamo gde zivis. Od lagovanja fife do nemogucnosti igranja psnow pa do sport kluba 4k.
Ja sam na 30mbita igrao najnormalnije psnow, lag u fifi video nisam sem kad me je dodatni ruter zajebavao.
E sad sto se tice sk4k, ne radi ti zato sto program ne jebe zivu silu sto se tice kvaliteta. Netflix ce ti sabiti kvalitet radi stabilnosti, iako mala razlika u kvalitetu koju 9 od 10 slucajeva neces ni primetiti. Sport klub 4k tu ne pravi razliku. Ili ti radi net da teras program ili ne mozes da gledas. Ja kad sam pokrenuo na 30 mbit imao sam pauze na svakih 10-15 sekundi. Kako sam promenio paket na 100mbita, leti bez ikakvog stucanja. Bas sam i ja juce gledao F1, bez ijednog baga (pa cak ni Eon-ovog). Bolje imati 100mbita koji rade kako bog zapoveda, nego 500 koji sem downloada trokiraju. Ali nazalost tako je kako je
Na Fifu se svi zale pa i holandjani koji zive blizu servera sa gigabitnim internetom, tako da to nije bas neki reprezentativni primer. 
Ovo za kvaitet strima, ne znam, bas nikakvog poblema nisam imao sa drugim striming platformama, ne znam kakav algoritam za kompresiju, i kakavu agregaciju koriste ali ono bukvalno ne moze da se gleda.