Šta vam je danas ulepšalo ili sjebalo dan? - Vol. 5 (Part 1)

Govnari, nema gde ne zakidaju. Da smo neki malo normalniji narod samo bojkotovati taj smrdljivi Imlek. Svakako su im svi mlecni proizvodi golo govno.

2 Likes

Imas noviji tv od mene, ne poklapa se :grin:

Mozda, ali i jeftiniji :rofl:

Ово не може бити превара.

Јасно су написали за ту цену шта и колико добијаш. Нико те не тера да купујеш а имаш све обележено. Гле коликим бројевима пише количина.
Текст пише као да су украли.

Сећам се драме око чоколаде. Ако неко напише 90 g, и цену за то, не видим проблем. Него се све нешто подразумева, па тако и да чоколада мора бити 100 g. Читам коментаре на фб, плакање. Каже ти купиш 1 l, а добијеш мање. Плач.

Докле год је тачно тј ме закидају, нема проблема.

Говорим за све произвођаче.

1 Like

Nije zakonski ali je GOVNARSKI.

2 Likes

Зависи како гледаш.

Мени не смета то. Пратим све и знам шта купујем. Баш зато што има преваре на све стране.

Ово ми није курвински баш из разлога што нигде нема преваре и што је лепо написано. Ми смо навикли да критикујемо баш све.

1 Like

Problem je u tome ato je ovde standard mnogo nizak a hrana 5. kategorije kvaliteta, pa jos zakidaju kolicine. Sve je govno, od ambalaza koje ne mogu da se otvore bez noza, do raznih otrova u hrani koje samo kod nas niko ne kontrolise, nemas cak ni normalan tost da kupis (u grckoj je 100x bolji, ma svuda, i u CG). Imamo najgoru i najskuplju hranu na svetu u odnosu na kupovnu moc. Misli mene bas briga u onosu na realne probleme to nije nista ali razumem zasto su ljudi iziritirani jer nas na svemu “pljackaju” i nikom nista. Ta cokolada od 100g treba da kosta duplo manje u odnosu na austrijsku, a kosta isto ili vise. Zasto jedino kod nas Pringls cips kutija kosta 3e? Bukvalno nigde na zemaljskoj kugli nije tako skup. Mozda u nekim turistickim obkektima na Mauricijusu.

2 Likes

За цене се слажем. Реч срамотне су блага реч.

Али не закидају количине. Са те стране смо сигурни јер се проверава.

E jedino sto sam odradio, je Pixel Refresh. Traje nekih sat vremena, i tv mora biti iskljucen, i onda on osvezava. Mada kada se taj proces zavrsio, i dalje je ta fleka bila tu. Pojma nemam sta se desilo. :joy:

Sumnjam da ce to tebi pomoci … :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Like

Pa jeste, to je prikriveno poskupljenje.
Cena ostaje ista ali smanjis kolicinu.
Ljudi ne obrate paznju.
Jajarenje klasicno.

Kao npr MED najveca prevara ali po “zakonu” malo i sitno pise “pekarski med”
To je seceeno govno! Secerni sirup ali je po zakonu ok da napises MED ako iza sitnim slovima napises “pekarski med”
Po zakonu ali GOVNARSKI

1 Like

Знам ја зашто је то али ми не смета.

Та количина, толика цена. Исто би било и да је литар а скупље. Мени се не свиђају цене али купујем па купујем.

Зато људи треба да се жале на цену а не да лупетају како закидају и краду. Овај текст пише као да су им украли пола литре. А на амбалажи јасно пише количина.

Ne znam kako ne kapirs. Jeste podvala u neku ruku ali u zakonskim okvirima.
Prosto vecina ljudi je prosto i ne gleda. Nece ni videti da je realno poskupelo.
To je podvala ali po zakonu.
Kao npr po zakonu je da Mali ima 24 stana u Bugarskoj ali je kupio preko nekih ostrvskih racuna. Sve po zakonu. Ali je prevara a ti i ja dve budale placamo porez u a oni pametni ne…

1 Like

Daj bre Mare samo kukaš nešto :grin:

2 Likes

Drugar radio logistiku za vece lance marketa. Ne secam se tacno za koji proizvod je govorio ali je poenta bitna.
U Lidlu isti proizvod kosta nekada manje iz prostog razloga sto za taj isti proizvod koji se isto tako prodaje i u Univeru koriste manje kvalitetnijih sastojaka. Kao neki glup primer moze biti cokolada domace proizvodnje koja ima manje % cokolade nego npr ista ta cokolada u Univeru.

Naravno, sve to pise iza na pakovanju. Ali ko to cita?
Imaju posebne sektore magacina za Lidl iz prostog razloga sto se lako mozes zajebati.

2 Likes

Najcesce je lidl jeftiniji jer proizvode kupuje na mnogo vece kolicine nego domaci marketi, govorim o stranim proizvodima, a kvalitet im je obicno bolji jer se plasiraju na trziste Eu sem ovog naseg.

2 Likes

Ovo je apsolutno netacno. Masa stranih kompanija imaju losije proizvode za nase trziste cak i za neke manje bitne zemlje unutar unije. Evo u HU su nedavno zavrsili trstiranje koje je trajalo neko duze vreme (2 god) gde su uporedjivali kvalitet proizvoda koji stignu kod njih i onih koji se kupuju po Nemackoj, Austriji itd…. I dosli su do zakljucka da je skoro kod polovine testiranih proizvoda uocljiva razlika u kvalitetu dok su cene identicne kao tamo.

1 Like

Da znam uglavnom ima razlike izmedju nasih i eu proizvoda i nije uvek pravilo da je kod nas gore ali su generalno i pored toga bolji od domacih. Licno o tome ne znam nista ali je keva prehranbeni tehnolog i stalno je u nekoj prici sa ljudima iz koje kakvih laboratorija koji se bave ispitivanjem kvaliteta tako da sam relativno upucen jer mi stalno prica o tome, ja upamtim 10 posto od toga sto mi kaze, kao i generalno od svega sto mi kaze xD.

2 Likes

Samo uzmimo nasu malu aferu sa aflatoksinom.
Nase mleko je kancerogeno. Zato sto je kod nas problem resen tako sto su pomerili dozvopjenu vrednost za jednu decimalu i cao.
I proglase kancerogeno mleko za zdravo.

Tako je za kvalitet vazduha isto.
Onda isto tako npr PIK suhomesnati proizvod tipa sunka se kod nas vodi kao sa valjda 0%masti bla bla bla…
Zato sto je takav standard.
Ista ta sunka u HR ciji i jeste peoizvod PIK se drugacije tamo vodin

Isto preko keva znam kako je tekla prica za zlatiborac i njihov upad u proizvodnju virsli. Dobro virsle su generalno smece od proizvoda ali znam da kad su tehnolozi pitali vlasnika sa kojim procentom mesa ce praviti virsle njegov odgovor je bio, kakvo meso? Nisam ja dao ovolike pare na ove masine da bih stavljao meso u virsle, sa 0% mesa ih pravimo.

1 Like

E to je jako diskutabilna tema, da vazduh je ovde zagadjen, ali ima tu stvari koje mi nisu jasne. Recimo pise bg je najzagadjeniji grad i tipa iza su neki u aziji, a ja udjem na taj sajt i pogledam holandiju eto recimo i madrid i svi ti gradovi imaju mesta gde je zagadjenje preko 500, cega god dok je u bgu 180 recimo.

Generalno mislim da se to ne moze bas tak tako gledati iako verujem da je bg zagadjen ko je bio po kineskim gradovima zna da nije ni za poredjenje a po tim sajtovima ispada duplo gori.