Kod mene nema još ali ga očekujem uskoro.Grtalica je spremna
Ne znam, ali ovo tvoje VR u imenu sam uvek citao kao Virtual Reality. Ziveo sam u zabludi sve ovo vreme…
@jahalang0112 ima li u barsi snega? Vidim Madrid zavejan ko kanada
Nisi jedini.
Ne sme sneg da padne tamo, inace ode Messi
Da nam malo zablista i taj rukomet.
Gledao juče, kao i prvu u Zrenjaninu, super su igrali steta što nisu pobedili.
Konačno igraju bez nepotrebnog komplikovanja, mnogo dobrih mladih igrača.
Lazar Kukić može da postane novi Ivano Balić…
Nije mesto, ali na ovom mestu svaka tema moze bilo gde.
Da li ste iskazali interesovanje za vakcinisanje protiv virusa Covid 19 i koju biste vakcinu odabrali?
Mislim da je ovo vise informativnog karaktera.
Ono kao da steknu utisak koliko cega treba da se trebuje.
Ima logike. Glupo je da naruce npr zilion Ruskih a vecina ljudi hoce US.
Ili obrnuto. Ali bilo kako bilo nece biti dovoljno jos jako jako dugo.
Ja bih Rusku uzeo ako budem morao.
Samo treba sacekati sa odlukom.
Da se vidi kako se razvija prica oko tih “Covid Pasosa”
Posto moze da se desi da ovi olosi sa zapada iz cisto politickih razloga izmisle da eto ne priznaju RU vakcinu. Pa ti se desi primis RU vakcinu a ne mozes da udjes u neku zapadnu zemlju.
To mi lici na njih.
Nije, to je spisak lepih zelja. Ima samo ova US, ona se daje. Kolicine su vise propagandne nego ozbiljne ali ajde i to je pocetak mora se priznati da su nabavili.
RU je dobila dozvolu ali je NEMA.
Generalno mislim da je najveci problem Fajzerove i Modernine vakcine taj sto se spominje DNK i moguca modifikacija naseg DNK. Iskreno ne verujem ja u te price. Cak mislim da i narod ne zna kako funkcionise RNK vakcina. Doduse ne moze da zna jer koliko sam upoznat nijedna RNK vakcina u svetu nije dobila odobrenje.
Slazem se Marko s tobom, zbog toga sto je ruska vakcina nalik tradicionalnoj protiv gripa a cini mi se da je AstraZeneca na isti princip, odlucio bih se za neku od te dve. I mene plasi da cemo na kraju svi biti uslovljeni da se vakcinisemo “odabranom” vakcinom zarad putovanja po EU.
Pa da, ali da ne bude ono ko je primio RU vakcinu ne to se ne vazi. Ja se toga bojim. To je skroz realan scenario.
Verujem da sam mozda jedan od većih rusofila na ovom forumu, ali ko se i malo razume u mehanizme i tokove ruske kleptokratije i kako ta drzava kuca ne bi ni u ludosti uzeo Sputnika.
Pre bi pustio da mi pucaju razvodnjenu vodku u ruku, verovatno bi imalo više efekta.
Toga se i bojim. Ma da nece ni to lako. Milioni i milioni ljudi ce primiti i RU vakcinu.
Zato bih sacekao sto vise sa tim.
A vec sam pisao ja bih RU uzeo.
Vidi nasi nisu sposobni da izvuku 10m ravnog puta, da otvore semafor da radi. Otvaraju septicke jame kao kapitalne investicije.
Da li neko pri zdravoj pameti misli da oni mogu da odrze tu vakcinu na -70 znaci ona rikne ako je ±5c
I sta mislite ako padne ili se poveca temp da ce neko da kaze auu crkla serija ajde da bacimo vazi, to ce ljudi da prime i cao.
Da se ne bavim logistikom mozda ali samo mozda bi me neko zajebao da poverujem da je to lako. Ovako znam koja je nocna mora prevesti nesto na temp do +5c a gde je konstantnih -70c
Svetska populacija 7,800,000,000
Zaraženih u svetu 90,800,000
Preminulih 1,950,000
Na vestima kao da je pola planete otišlo.
Zanimljiva činjenica, do 1930 jedva smo dogurali do 2 milijarde. Za manje od 100 godina otisli sa 2. na skoro 8 milijardi stanovnika
Koja glupost da pitaš koju vakcinu hoćeš. Ozbiljna država to ne radi, nego kaže vakcinacija od ovog datuma za ove grupe, zatim ovi i onda ovi. Ne ulaziš u detalje, valjda imaš neke sposobne i strične ljude loji daju najbolje preporuke.
Ovo sa kao biranjem koju ćeš vakcinu je još jedno dodvoravanje, populističko palamuđenje.
strucne ljude aj da ne zivimo ovde pa da verujemo:laughing:
Ma sve mi je jasno.
Verovatno je Robotnjik u pravu, besmisleno je da narod laicki bira vrstu vakcine, kao da je neki obican lek.
S druge strane, drzava ima strucne ljude, ali takodje i neke sopstvene interese da podrzi ovu ili onu drzavu koja proizvodi neki tip vakcine, uz pretpostavku naravno da joj nije u interesu da upropasti sopstveni narod, a time i kompromituje sopstvenu poziciju na vlasti.
Uopste mi se ne svidja ova situacija sa americkim, ruskim i kineskim vakcinama, koje funkcionisu na razlicitom principu. Deluje mi kao da je neka trka izmedju svetskih sila, a nije bas takva situacija, trebalo je svi da se ujedinimo oko jednog pristupa i jedne vrste koja ce biti testirana kao najdelotvornija.
Mislim, tj nadam se, da mi ipak imamo dovoljno strucne ljude i zdravstvene radnike koji mogu da donesu edukovaniju pretpostavku u odnosu na nas koji pratimo vesti po medijima.
Pa nije pola planete otislo, ali otisao bi mnogo veci deo uglavnom starije populacije da nije maltene cela planeta u karantinu i maksimalno usporila potencijal sirenja virusa.