To sam okacio neki za telefon koji sam nasao. Znam da on ima andrpoid pa sam mu okacio.
Ovo je app koju koristim za merenje. Cini se ok. Taj Loss imam prvi put, uvek mi je 0% bio do sada.
Zvao sam provajdera sada, ali ne rade nedeljom
Poslao sam mail, objasnio problem i da sam jedino restartovao ruter (ali da nije pomoglo). Nisam im slao ove slike, cekam odgovor, pa cu videti sta ce reci.
Ruter mi ne pokriva dve sobe koje su malo dalje od njega (5 metara udaljenosti). To je oduvek bilo tako. Pre mi nije smetalo jer sam smatrao to normalnim, ali sad mi jako smeta. Bukvalno ako se okrenem na drugi kraj kreveta, nemam konekciju. U Novom Sadu mi hvata internet i kad sam na spratu, na drugom kraju stana. E Bosno, Bosno…
Jel imas racunar u kuci?
Imam, laptop, ali radi posao
Edit: Vasic je izvrsio detaljan pregled mreze i ustanovio je da je provajder jedan obican raspad, kao i veza sa nad provajderom (valjda sam se dobro izrazio).
Resenje je da ih kontaktiram, pa ako ne rese, da ih menjam, zajedno sa ruterom.
Hvala na pomoci svima, a narocito Milosu
Malo znak moguceg normaliteta za pocetak 2021. Zena mi je danas dobila prvu Covid vakcinu, druga doza za 3 nedelje. Proslo bez problema, i cip sto su joj ubacili se minimalno vidi, malo lampa blinka, ali i to mi dobro dodje u mraku da je nadjem.
Salu na stranu, mozda i znaci previse u generalnoj prici, ali za nas licno, mozda znak da ce se uskoro neki normalniji zivot vratiti.
Pfizer ili Sputnik?
Pfizer pfizer… nema sputnik
Ne znam uopšte odakle je čovjek, pretpostavio sam da je iz Srbije jbg, my bad.
Kako sad supruga, jel ima jutarnje erekcije?
Ne znam jos, danas je primilia. Za sada je samo reaktivierala Windows i Office lizenzu iz nekih razloga. Za ostalo cemo videti.
Definitivno ulepšalo:
Duze vreme “kupujem” ovo izdanje posto mi se ne daje full price. Koliko te izaslo za box?
4000 ali novo sa svim onim kodovima. Što je po meni super cena
Sasvim korektno.
Provajderi u Banjaluci (Mtel i Elta kabel) su dno dna. Ne zna se koja kuca je gora. Jedino gde su azurni to je kod slanja racuna, sve ostalo velika 0.
Posle tri dana zivkanja Elta kabela (a na koji smo presli pre 2 godine, jer je Mtel bio uzasan), uspeo sam ih dobiti, ali sam odmah i dobio spustenu slusalicu i to dva puta, da bi posle toga opet bilo nemoguce dobiti ih.
Sutra idem da raskinem ugovor i nadam se da pritom necu da napravim neki incident, jer to je najmanje sto zasluzuju. Ono sto mi je problem, jeste gde sad?! Mtel lopovluk i kretenizam, ovi isto tako.
Ovi ovde se takmice ko ce da bude gori, a ne bolji.
U kojoj rupcagi mi zivimo…
I da, danas sam bio kod drugara, da odigramo malo NBA online, posto meni puca net na svakih minut, dva. NBA izbacio update od 20GB (smaraci obicni) i ostavimo konzolu citav dan da to skida dok smo otisli na rucak i malo prosetati. Vratimo se, kad ono skinulo se 6GB, a ostalih 12 ce za nekih 8 sati. Ja u soku, testiram brzinu interneta i evo rezultata…
Odmah drugaru kazem da ih nazove i da prijavi problem. Covek placa 35e mesecno (internet, telefon i tv). Nazove ih on (ajde hvala Bogu, dobije ih kroz par minuta), da bi mu sa druge strane pametnjakovic rekao da je to normalna brzina i da proba da restartuje ruter, mozda ce biti malo brze. Alo?! Normalna brzina?! Drugar se onako ironicno nasmejao i pozdravio ga. Dakle 20GB download odradice za 12 sati. Ovo je bio Mtel.
Eto, u jednom danu, dva iskustva sa dva jedina provajdera u ovoj usranoj drzavi.
P.S. SJEBALO.
Bas lepo
skenj
To snimak sa sajta Turisticke Organizacije Srbije
Jos malo pa kao Toxicity u Gani.
Ovo ludilo u USA je barem rezultat nečeg lepšeg: Tramp je načisto pukao, izgubio je na svim poljima, a Republikanska partija zajedno sa njim Senat i House, što dovodi Demokrate u poptunu kontrolu. Sada je ostao kao usamljen pacov koji čak ni nema brod sa kog da pobegne.
Šta god da je, samo se nadam da će stvari na ovom polju ponovo postati dosadne.