Šta vam je danas ulepšalo ili s*ebalo dan? - Vol. 3

Uh, pozdravi sestru (ja kao djordje cvarkov “pozdravite vasu babuuuu”), sigurno je ne samo dobar strucnjak nego je i vrlo sposobna jer znam od bliskih ljudi kako izgleda posao u nasem ogranku MS-a. Nekako sve te velike strane korporacije vole da ovde posalju šljam koji će da rukovodi nasim ljudima, koji posle umiru na poslu od rada. Ortakinja od mog ortaka je DALA OTKAZ u MS-u jer nije mogla to vise da podnese. Fazon, imala je neki ugovor po kome je morala da bude stalno dostupna i uvek na raspolaganju. Fazon, nije vidjala svetlost dana. Na kraju, kada je izasla sa drustvom posle 100 godina u pozoriste, morala je da izadje na sred predstave jer, eto, te noci je moralo nesto hitno da se uradi. Samo je rekla fuk that sht i dala otkaz, j*bes ti te pare koje zaradis kada nemas kada i gde da ih potrosis. Tako da se nadam da tvojoj sestri nije tako. :wink:

Pa kako sam shvatio iz njene price nije.Kao, da ima dosta da se radi,ima.Ne znam, njoj se svidja programiranje, a kaze da joj je bolje sad u MS-u, nego sto je bila u 3. i pola 4. godine u Nordeusu [emoji3] U Nordeusu je sama dala otkaz i iskreno ne znam zbog cega iako je imala dobru platu…[emoji53]

Pa pretpostavio sam da je nesto tako…verovatno si u pravu [emoji4] A boga mi Nordeus postoji vec duze vremena dal’ 3-5 godina mozda i vise, a imaju samo top eleven koji su, kako sam cuo,izbacili i pre samog osnivanja celokupne firme(mislim na pun sastav) i jos im je sad jedna igrica propala,ugasena [emoji53] po meni, kako mi se cini, nisu bas najbolje poceli…

Jeste, znam za tu neuspelu igru, mislim da je propala i pre nego sto je izasla iz beta faze. Ma dobro je tvoja sestra procenila, videla da tu nema napretka. Jeste, Top Eleven se igra, ali se nece igrati zauvek. Pritom mislim da je vrh te igre prosao i da ce sve manje ljudi to igrati u buducnosti. A igra boluje od istih bagova i nelogicnosti od kojih je bolovala i na izlasku.

U potpunosti se slazem…a i ceo koncept top elevena mi se ne svidja, posebno pored menadzera koji je po meni dosta, dosta bolji
A za sportster sam cuo da nije dobio ni priblizan broj na kickstarter-u ili tako vec nesto xD ali nisam siguran, uglavnom ije izasla iz bete

Uvidela je da oni rade tako sto od zaposlenih prave robote koji ce biti vezani za kompaniju i nece znati da rade nista drugo. Vrbuju ih dok su mladi, neki ni ne uspeju da na kraju zavrse faks, a ovima u Nordeusu to super jer im je to onda jos veca garancija da nece napustiti firmu. Znam vise ljudi koji su od Noredusa pobegli glavom bez obzira. Koliko god ti po medijima slusao “Nordeus ovo, Nordeus ono…”, ima nas koji znamo i drugu stranu medalje.

Posao je tako organizovan u vecim firmama, posle par godina ti si u autu i sa strukom i sa stvarnim zivotom, ali firmi i ne trebaju svestrani akademici nego upravo suprotno, da se rade robotski poslovi, postizu targeti, uz timski rad.

Pritom mogu da ti kazem da ni jednoj firmi, makar u srbiji, nije cilj da te veze da je ne napustis, naprotiv, radne snage ko pleve, mogu da ti garantujem da ce se mladi otimati za to njeno radno mesto, a uslovi za rad su sve losiji i losiji, jer niko ne ocekuje da ces na jednom mestu provesti duze od nekoliko godina. Ostaju samo oni, koji ne mogu da biraju, i pristace na sve.

Kasno se ukljucujem u raspravu ali evo my 2 cents od čovjeka koji je završio ETF u roku:

• gimnazijalci možda imaju prednost na prve dvije godine dok se buba teorija, kasnije nas pometu ovi sa srednjom stručnom jer imaju praktično obrazovanje koje mi nemamo. A te prve dvije godine su teška glupost koja ti kasnije ni za šta ne treba, ja i danas ne vidim primjenu rješavanja trostrukih integrala u sfernim koordinatama, to je nepraktično znanje. A odereš zadnjicu rješavajući ih. To je neki eliminacioni sistem kao u vojnim postrojbama, ili očvrsneš ili otpadneš. Ako pregrmiš prve dvije godine posle toga postaje značajno lakše, ili se možda jednostavno navikneš na težak rad.

• Fon je daleko lakši, ljudi koji nisu mogli ispita dati na ETF-u su se prebacivali tamo i završavali u roku summa cum laude, i nalazili i dobre poslove nakon toga.

• Ipak nevjerovatan je osjećaj završiti ETF, nešto što ne može ni jedan posto ljudi na planeti, YOU ARE THE CHOSEN ONE! (Nema sujetnijih ljudi od inžinjera i doktora :smiley: )

• Sa diplomom ETF-a, pogotovu beogradskog, sva su ti vrata otvorena u struci, na žalost struke je sve manje i nije plaćena adekvatno (ni ja ne radim u struci, posao koji radim mi je isplativiji). Ali, preko granica Srbije Only sky is a limit.

• Na ETF-u nema pravila ko završava a ko ne, gledao sam kako ljudi sa savršenom reputacijom otpadaju k’o kruške još u prvom semestru, neki drugi su završavali na prst u uho. Da li si materijal za inžinjera ili nisi to ne može niko da ti kaže dok ne vidiš sam, a mnogi izgube godine života i odustanu. Fon je sa te strane sigurica, ako učiš - završićeš.

Pa dobro izvagaj da li je vrijedno toga, čak i da završiš na kraju.

Sent from my Nokia 3310 using Golub Pismonoša

ETF je faks za postovanje. Po meni postoji samo par fakulteta da treba razmisljati o njima ili ici na zanat! Sve ostalo je po meni u ovom trenutku a i na duze promasaj.
ETF, Masinac, Arhitektonski i Medicina.
Naravno ima bolji i gorih smerova. Ali ovo su fakulteti gde mozes dobro da se prodas i preko.
Posto je ovde jedini priznat fakultet partiska knjizica a praksa je lepljenje plakata i botovanje po netu!

Nedelja, dan za odmor, 13h, dete zaspalo, tisina u kuci, zapocinjem novi heist u GTA V. Pada kisa u igri, krece da pada i napolje, setting za gaming nikad bolji.

Bokte mazo!!! Samo odjednom kao da neko iskljucio svetlo napolje, mrak bre kao uvece!!! A pljuscina tuce li tuce, prc poplava u garazu odmah jer majmuni nece da ciste sahte i ne mogu naravno toliko brzo da prihvate vodu!!! Sreca imam kanal koji nikad i ne koristim, 2m dubok, do pola pun!!! Komsiji preko puta pola garaze pod vodom. Struja naravno u svemu tome nestala odmah cim poceo pljusak. Nit vidim gde mi ide voda, u kanal sam hteo vise puta da upadnem… Potapajuca pumpa stavljena pa ide polako napolje. Sad opet kao dan i samo prska po malo. Ja sam sve kontuzovan, nit znam da li je dan ili noc!!!

Sent from my Nexus 5

Kod Vladana uvek veselo :smiley:

Ne da mi se bre da odmaram, nikad znaci… Ja jedino uvece sto mogu a tad sam mrtav umoran

Sent from my Nexus 5

Kad pravite garaze ispod kuce.

A sta treba kuca prizemna odmah u nivou ulice, i i dalje sahte ne bi prihvatile vodu i sta onda? Udje mi u kucu odmah voda… I steta koliko hoces… A tako prosli danas neki. Majmuni bre iz usluge ne rade svoj posao, ne ciste nista, ljudi zovu ali ih zabole. Danas glavna ulica kod nas bila 30cm pod vodom. Nenormalna kolicina kise je pala

Ovako kad ode u garazu u kanal nema stete nikad, samo malo posla…

Sent from my Nexus 5

Edemooo maćoreee, svabdasvabdasvabdasvabda!

Neda mi žena Vinjau da pi’em jer vozim, zato gustiram točeni Staropramen onako laganeze, a ovo je samo malo fenserisanje, #šlagodeijag #samoharkor :smiley:

Onda imate pravo na naknadu stete ukoliko je ista nastala zbog toga sto nisu cistili, pod uslovom da im je to bila obaveza.

Ljudi vidite ovo cudo: Golubac zaleđen pa potopljen!

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=05&dd=24&nav_category=12&nav_id=995729

evo pise i kod mene da padalo hehehe

ma jok nijeeeeeeee

Do pre 20 minuta sam vadio *****u vodu…

Dolazili su da ciste sahte danas, ali naravno prvo je nastala steta a onda satro dosli da ociste, gde ste bili pre **** vam pas mater, da izvinete

Elem, kaze mi komsija da u jednoj sahti nasli 2-3 kamena ona crvena za kupus (Lynx da nisi ti ****te!?!?!?) hehehe, salu na stranu, pre jedno 4-5 god secam se 3-4 kuce nize od mene komsika cedila burice za kupus i znam da su za nesto otvarali sahtu, a to je bilo da bace kamenje!!! Mame im ga spalim nisu mogli pred njihovu kucu da rade to nego dosli pred moju, kakvi bre seljoberi to je strasno!!!, pa zar nije bilo lakse da isipes *****o bure odozgo na sahtu i da tu ostane kamenje!?!?!?! AAAAAAA?!?!?!?

Sad mi dodje da idem da izvadim to jer ovi opet nisu izvadili e to tek ne razumem sta ste koji moj onda cistili ako ste otvarali vadi to, i lepo da izvadim to i da idem da im porazbijam i kola i prozore sa tim istim kamenjem!!!

Koliko je bre to kamenje?! Jel me lozis da ljudi otvore saht i ubace KAMEN? Pa jbt, nije gubav, ostavi ga za sledecu turu kupusa. Ne kapiram ja tu nesto ocigledno.

brate kamen onaj veliki pljosnati 3 komada ima, evo sad pricam kevi i ona se seca tacno ko je to uradio hehehe

Jer majmunka izbacivala 5-6 bureta propalog kupusa, i otvorila sahtu da sve isipe unutra, a eto negde ostalo i kamenje i sljis to dole boli je dupe. Stoka smo od naroda bre

Ulepsalo: