Makar si naučio da mi pravilno pišeš nick
![]()
Moja parola: Za svaku konzolu makar jedan original, često više
U nekim slučajevima mnooogo više ![]()
Makar si naučio da mi pravilno pišeš nick
![]()
Moja parola: Za svaku konzolu makar jedan original, često više
U nekim slučajevima mnooogo više ![]()
Ulepsalo : Zavrsih gimnaziju juce! Slavlje u parku, skoli i uvece u kafani, slomljenih glava ovaj put nije bilo i zaista je sve odlicno proslo 

You came to the wrong neighborhood motherf*****
A gde je (pečat) TV?
Cestitam Djordje, necu da te plasim, ali nemoj mnogo da slavis, upravo ti se zavrsio najlepsi deo zivota ![]()
I ja sam slavio, ali kada sam posle skontao kakva je situacija, preselo mi ![]()
No lepo, proslavis kraj jedne epohe svog zivota i guras dalje…
Uzdrzavam se da govorim koji je najlepsi deo zivota, imam 18 godina, necu da patetisem ![]()
Ali da mi je zivot sve lepsi stoji, zaista ova cetvrta godina mi je bila fantasticna.
Sada se uci i radi do prijemnog marljivo, sa pauzama za izlazak ponekad i tako nesto, a onda sledi (verovatno) najlepse leto do sada ![]()
Fakultet moze da bude lepsi deo zivota i od srednje skole, zavisi doduse na koji faks odes, odnosno da li neces dizati glavu od knjige. Gde konkurises?
Btw, nisi ti zavrsio srednju, nego 4. razred.
Srednju zavrsavas tek kada polozis maturski ispit. :lol: Salim se malo. ![]()
Cilj mi je da uposem etf, konkurisacu i na matfu i masincu pretpostavljam.
Maturski upravo pisem 
ETF si vec upisao, to ti ja kazem kao apsolvent sa ETF-a.
Pretpostavljam da mislis na ETF u Beogradu. Pola ljudi koji konkurisu su nomalni, druga polovina su polu-retardi koji ne mogu da upisu fakultet gde je veca konkurencija, pa onda beze tamo gde je manja konkurencija. Potpuno je paradoksalno, ali nekada su na ETF isli najbolji djaci iz srednje, a danas najbolji djaci idu na lakse fakultete, ali je zato konkurencija na prijemnom ogromna. Tu najvise mislim na FON. To kad upises, vec si i diplomirao koliko je lagano, ali zato treba upisati. Na ETF-u je kontra. Upises lagano, ali dok zavrsis propišaš krv. Imam ja kolege koji 4 godine nisu mogli da se maknu sa prve godine, onda se ispisu, upisu FON, i lik da prvu godinu u roku sa svim desetkama u jednom devetkom. Nijedan ispit nije preneo u drugu. Ludilo mozga. ![]()
Hvala na recima ohrabrenja, ali bice tesko u tri lepe. Ja se spremam vec duze vreme, ali sada moram da pritisnem maksimalno i odradim ostatka jovanoviceve zbirke i krenem da radim prijemne od prethodnih godina. Problem mi je malo rad pod pritiskom, sa vrrmenskim ogranicenjem, radim kao da mi Damoklov mac visi nad glavom, pozurim i s*ebem nesto
uvek. To cu trenirati kod kuce, pa ce valjda mi biti lakse.
Takodje, mogu i na samofinansiranje, imam 30/40 bodova iz skole, samo valja sada da iskidam taj prijemni 
Jelena Rozga :hm ![]()
Uljepšalo: Izgleda da cu biti prvi radnik u firmi, ikad, koji je dobio sluzbeni ugovor za radno mjesto samo nakon mjesec dana obuke. Izgleda da su se decenije mog Gaming hobija isplatile, jos malo pa do direktora!
hahah
U zdravlje svima! 
ETF: e trebao sam FON ![]()
Recicu ti jedno vecina ljudi iz koji nisu iz elektro tehnicke na ETF izginu, nemaju osnovu ili su operisani za neke stvari. Da je tezak fakultet jeste, kao sto mi je rekao jedan uceni covek bivsi direktor nekada velike firme: Svaki fakultet je tezak, ja cu dodati svakome je svoja muka najteza. Na Fon idu gimnazijalci - bubalice a ljudi koji razmisljaju, mozgaju i nisu nikako bubalice jer nesto bez objasnjena napamet ne postoji za njih idu na ETF.
Ja kao stari student diplomirani fonovac koji je isao u elektro tehicku i zavrsio na FON jer u moje vreme na ETF je trebala i fizika i to 4 godine iz gimnazije jer smo mi imali samo 2 godine rekao sam necu da ucim nista iz gimnazije. Ja sam se susreo sa tim i video da tamo samo sednes i gruvas knjigu do besvesti napamet dok gimnazijalci to olako ipak su 4 godine to trenirali
a ja ne znam gde teram nemas sta da razmisljas samo kao papagaj :).
NA FON-u postoji tj aktuelan je 4 program neke reforme skracivanje, cepanja i smanjivanja ispita, ja sam upisao jos 2003 godine a samo dok sam ja bio to je bilo. Na FON najtezi ispiti, matematika 1,2,3, osnove organizacije i na poslednjoj godini projektovanje organizacije i ekonomiju zbog profanke koja je cudo fonovci znaju to. Uporedjivao sam matematiku fona sa onom sa etf matematikom i mogu ti reci da je mnogo laksa ovde profesori dusu vade za matu
mislim FON,
Kao sto rekoh svakom je svoj fakultet najtezi a nekom nesto vise lezi a nesto manje ili uopste ne pa na kom se fakultetu nadjes .
Nisam ukapirao na kraju gde je po tebi mata teza? ETF danas bije glas da je teza matematika samo na Matematickom fakultetu.
Ovo si inace lepo opisao da na FON idu bubalice a na ETF ljudi koji razmisljaju, ali se ne slazemo oko ovoga da gimnazijalci teze prodju na ETF-u od ovih iz srednje elektrotehnicke. Te price kao da oni imaju OET u srednjoj ne piju vodu, jer to sto oni tamo rade se na fakultetu predje za dve lekcije. Mozda u startu imaju malo bolje predispozicije, ali pitanje je kako ce ih iskoristiti. Gimnazijalci sa druge strane imaju jacu matematiku od ovih iz srednje elektrotehnicke. U preseku smo svi isti. Ne bi verovao, ali najkasnije do kraja prve godine se sve te razlike izgube, svi smo dalje isti u potpunosti.
Matematika srednjih elektrotehnickih je u poredjenju sa nasom SMESNA, znam to jer imam drugove koji su zavrsili elektrotehnicke, od ets zemun do tesle. Ako iko iz ets i uspe da upise etf, tesko mu se pise, jer ga izmedju ostalog ceka i fizika i matematika 1 i 2 ce ga rasturiti.
Ja znam da cu muku muciti na etf-u sa oetom, ali savladacu to jer zelim i mogu.
Najbolje je upisati neku visu koja je tri godine i to se relativno lako zavrsi a posle polozis razliku ispita upises i 4-tu godinu tu se malo pomucis i eto ti ga fax.A umesto 4 godine ucenja i zahebancije 3 godine si ladio j*ja na visoj a tu 4-tu si se pomucio i zavrsio sve i najlaksi je nacin 
Nema to veze, to sve zavisi od profesora koji ti predaje… Ja sam u elektrotehnickoj skoli sve 4 godine koristio zbirke Venea Bogoslavova, matore izlapele drtine, koji pola zadataka u zbirci nije dobro postavio… A to je zbirka za gimnazije i et/masinske smerove… Dok mi je na primer sestra isla u 5. beogradsku gimnaziju i rekla je kako je njima profesorka iz te zbirke samo davala zadatke za kontrolni, ako neko pobegne pa ga sustigne naredni put…
Tako da sve zavisi od tebe samoga, kako ce ti ici… Et nema fiziku u 3. i 4. ali ti nisi imao oet nikada, ali ako ti dobro ide matematika, sve se to lako nadomesti, zato sto se tamo sve vrti oko matematike ![]()
To je tako u teoriji. A sto se prakse tice, ta razlika su obicno najtezi moguci ispiti. Iako ih kolicinski mozda nema mnogo, to obicno budu po 2-3 najteza ispita iz prve, druge i trece godine, i za njih ti treba godinu i po do dve ucenja, u zavisnosti od toga koliko si talentovan. A zakonski rok za polaganje te razlike je GODINU DANA bez mogucnosti da se produzi. A tek onda kreces na onu 4. godinu. Na kraju to izadje minimum 5 godina. Tako da kad bi to tako bilo kako ti zamisljas, svi bismo isli na visu, pa na faks, ali u praksi se to ne radi jer fakulteti sve cine da se otarase takvih, jer im nisu potrebni ljudi koji tako “peru diplome”.
Pazi, nisam osetio na svojoj kozi, ali sestra koja je sad na masteru na etfu se zaposlila i to sa bas bas dobrom platom za stalan posao u 3.godini, tako da se isplati ici na etf sve 4 god.Sad, eno je radi u MS i boli je uvo…