Šta trenutno igrate? vol. 5 (2015-2016)

Ja cu ga verovatno za nekih nedelju dana poceti igrati, kada zavrsim prvo do kraja Watch Dogs 2.

Kakav je Watch Dogs 2 stoji mi na cekanju, bolji dosta od keca?

Nije ni kec meni bio losh, samo nekako mi ovo bash lepo izgledalo u najavi, ushminkanije…A nije bash da im verujem dok ne vidim…

Ma bez preterivanja duplo bolji od keca, tacnije sve sto je falilo kecu ovde su to dodali i popravili, takodjer i hakiranje je x3 bolje nego u kecu, tacnije hakiranje je prica(uzivancija) za sebe, doradili su ga maximalno. Grad je bas prelep, krcat, dugo nisam video ovako zivahan gradu u nekoj open-world igri kao u WD 2, krcat svime sto se krece od ljudi do svakojakih vrsta pasa, auta… , i da bi stvar bila jos bolja svaki NPC je prica za sebe, svaki NPC reagira na svoj nacin. Takodjer i misije su zabavne jer je svaka razlicita od prethodne, tako da ti ne dosadi(postane monotono) kao u pojedinim igrama istog zanra. Likovi su prica za sebe, prava hakerska ekipa :slight_smile: . Sta da ti kazem nego da bas uzivam u igri. Grafika je prelepa, detalji takodjer, o njima necu niti pricati :slight_smile: . Evo dva detalja koja su bas za pamcenje, a to je da sam ostao kada sam video stoji parkiran auto ispod stabla, a po njemu lisce sa stabla i to kako vetar duva sve jace ili slabije, lisce pada sve vise ili manje, i to vetar ga nosi sa auta kako puse, sednem u taj auto krenem i lisce padne onako prirodno sa auta. Druga scena koja me ostavila je bila krenem da dam psu da jede, on krene normalno prema meni, i stvori se odjedanputa pticica nekih 5 metara od mene i pas se onako zaigrano zaleti, skoci prema njoj i otera je. A grafika kao grafika je bas prelepa…Ma ako ti se kec svideo a vidim da je nemas sta razmisljati, kao sto sam na pocetku rekao duplo bolja igra.

Ma bez preterivanja duplo bolji od keca, tacnije sve sto je falilo kecu ovde su to dodali i popravili, takodjer i hakiranje je x3 bolje nego u kecu, tacnije hakiranje je prica(uzivancija) za sebe, doradili su ga maximalno. Grad je bas prelep, dugo nisam video ovako zivahan gradu u nekoj open-world igri kao u WD 2, krcat svime sto se krece od ljudi do svakojakih vrsta pasa… , i da bi stvar bila jos bolja svaki NPC je prica za sebe, svaki NPC reagira na svoj nacin. Takodjer i misije su zabavne jer se svaka dosta razlikuje od prethodne, tako da ti ne dosadi(postane monotono) kao u pojedinim igrama istog zanra. Likovi su prica za sebe, bas prava hakerska ekipa :slight_smile: . Sta da ti kazem nego da bas uzivam u igri. Grafika je prelepa, detalji takodjer, o njima necu niti pricati :slight_smile: . Evo dva detalja koja su bas za pamcenje, a to je da sam ostao kada sam video stoji parkiran auto ispod stabla, a po njemu lisce sa stabla i to kako vetar duva sve jace ili slabije, lisce pada sve vise ili manje, i to vetar ga nosi sa auta kako puse, sednem u taj auto krenem i lisce padne onako prirodno sa auta. Druga scena koja me ostavila je bila krenem da dam psu da jede, on krene normalno prema meni, i stvori se odjednom pticica nekih 5 metara od mene i pas se onako zaigrano zaleti, skoci prema njoj i otera je. A grafika kao grafika je bas prelepa…Ma ako ti se kec svideo a vidim da je nemas sta razmisljati, kao sto sam na pocetku rekao duplo bolja igra.

1 Like

Sto se Watch Dogs 2 tice, nisam licno igrao ali od naseg drugara sa live- Alexa cujem samo recei hvale za igru.
Kaze da je svet neverovatno detaljan, evo i predator je naveo gore primere, da imas osecaj kao da se nesto desava da je ziv… Retko koja open world igra to uspe ovih dana.
Kad smo kod detalja, evo jedan na koji je on juce naleteo.

:smiley:

Ja planiram da odigram WD2 cim predjem Blood and Wine ekspanziju. Juce sam poceo i tek sam 2-3h zasao u igru. Izgleda fantasticno…
Kad sam juce usao u Witchera, posle 6 meseci bilo je bukvalno ovako.

Sinoć malo igrao Team Deathmatch u Battlefield 1. Dva puta pobedili dva puta izgubili. Kao i svaki put kada upadnem po prvi put u neki multiplayer, nemam pojma šta radim i gde sam, a protivnike prepoznam tek kad me roknu. Svaka partija je bila na novoj mapi tako da nisam ni mogao da se nešto uhodam. Uglavnom gde trče moji iz squada tamo i ja, pa šta bude. Igrao sam kao Support, rekoh hajde od negde da krenem.

Posle inicijalnog navikavanja i sumanute brzine igranja koju Deathmatch mode nudi, stvari polako ležu na svoje mesto. Igra mi se više dopada od BF4 koja mi je često više bila izvor frustracije nego uživanja. Ovde su me za sad samo nervirali likovi koji kruže po spawn pointima i rokaju. To je valjda neminovno kod manjih mapa i ovakva vrsta exploita ne čudi, samo ne moraju baš na meni da se iživljaju jer se sa igrom srećem prvi put :smile:.

Probao sam da malo customizujem vojnika i onda me je broj opcija kao i navigacija kroz menije samo odbila pa sam nastavio sa default opremom. Videću da to kasnije malo bolje istražim. Osećam da bi ovoj igri trebalo ukloniti prone (ležanje) kao u Bad Company 2 igri i da bi već imali drugačiji gameplay. Meni lično je Battlefield franšiza otišla na dole od kako su prone uveli u Battlefield 3.

2 Likes

Otišlo sve dođavola posle Bad Company 2…

1 Like

Pa BF3 je izašao posle Bad Company 2

Da, zato i kažem. u BC2 nisi mogao da legneš i bilo je milina.

1 Like

Fino sam se naigrao Final Fantasy XV za praznike. Preko 20 sati and counting. Nepregledna gomila side questova i monster-huntova usporili su me u napredovanju kroz glavnu misiju. Onaj samo jos jedan quest osecaj, koji ce vas drzati do kasno u noc, iskupljuje igru za sve nedostatke.

Na zalost, neshvatljiva je dizajnerska odluka da voznja automobilom bude takav nevidjeni smor. Ne znam koji genijalac je zamislio da samo blenes u ekran dok traju beskonacne auto-voznje, verovatno isti onaj koji ne ume da napravi manualnu voznju. Nikada ni u jednoj igri nije postojala uzasnije resena voznja. Srecom, za 10 coina se mozete fast travelovati na poznate lokacije, ali voznja je, zajedno sa cinjenicom da su kompletne prebogato producirane cut scene iscupane iz igre i prodaju se kao celovecernji animirani film, najveca zamerka. Eh da, i totalna ispala za 60fps Pro patch, o kome vise nema ni reci nakon poslednjeg 1.3 patcha.

Dobre strane su na momente veoma impresivna grafika i dizajn sveta koji je ooooogroman a zbog velicine monstruma koji tumaraju zelenim bespucima podseca na Miru iz Xenoblade Cronicles X. Toliko je prostran, da bi vam trebalo verovatno nekoliko sati da pretrcite mapu sa Chocoboom. Jahanje ovih simpaticnih ptica je highlight igre, mada i to ume da traje do zla boga dugo. Jedini benefit tumaranja na kokoski ili peske je nailazenje na potione i blaga kojin su rasuti uglavnom po lokacijama od interesa ali ih ima zaista posvuda.

Likovi iz vaseg party-ja su kliseizirani, tipicno androgeni i iritantni, ukljucujuci i njegovo bezlicno kraljevsko visocanstvo, ali je sve prevazisao plavokosi kreten koji peva, ubacuje non stop zivahne komentare i fotografise kao sumanut (obavezan je po jedan kretenski selfi po misiji).

Borbena mehanika je button mash fest, jer sam odustao od wait modela i presao kompletno na real time kako bih ustedeo vreme, trudeci se da taj nedostatak nadoknadim overlevelovanjem u vecini questova. Kada vas napadne gomila impova u pecini ili sabljozubih zveri, to je potpuni haos.

1 Like

Kasnije ces morati da palis wait mode, kada protivnici budu malo jaci. Sto se tice komentara za button mash, vidim da pravis greske kao i ja dok sam igrao prvih 15h. Vise je button hold, ali vidices da ces morati da budes kreativan sa borbom pri kraju igre. E da, spremi se za chapter 13 :slight_smile:

Inace, meni je igra ostala u glavi dugo poslije prelaska, soundtrack je odlican, a i sama atmosfera u igri, koja polako postaje sve tamnija i tamnija.

1 Like

Sve sto si napisao posle ove dve recenice zvuci kao da si se zapravo prilicno lose proveo za tih 20+ sati… :smiley:

Preko svega, ovo ti je jos i dobra polovina igre. Koliko sam procitao, u drugoj polovini te cekaju sati nedokuvanih hodnika. Ali neka, vazno da su potrosili bog zna koliko sati/para modelujuci i rigujuci primamljivu hranu.

Japanci. :rolling_eyes:

1 Like

Pored standardnog Titanfall-a danas sam malo igrao i Rayman-a.
Zamolila me ćerka da joj pomognem da pronađemo 5-6 preostalih Teensies-a.
Posle nekih sat vremena konačno uspemo i jedan za drugim ČETIRI retka ačivmenta:

3 Likes

@iKaran u pravu si vise je button hold. Skontao sam da ce borba kasnije morati da bude mnogo vise takticka. Ali kao i u svakom RPG-u na kugli zemaljskoj, tezina najvise zavisi od geara i levela a manje od pristupa borbi. No svakako da moj dosadasnji stil igre ostavlja dosta prostora za unapredjenje. Nisam pojeo skoro ni jedan meal, nocio sam u karavanima umesto u hotelima, jedva da sam obratio paznju na skill tree i raspored Action Poena.

@n00dle Uh toga sam se plasio. Pecine tj dandzni su jako lose modelovani i teski za snalazenje.

U poslednjih mesec dana jedino igram Magic Duels, opasno mi se javila želja za igrama sa kartama, još sam se baaaaaš zagrejao za Magic the gathering u fizičkom obliku.

Konačno sam zaigrao još nešto, igram Rayman Origins na Viti. Potraga za skrivenim simbolima je super dodatak Vita verziji, mada ume malo nervira kad je na neverovatno očiglednom mestu, a ja sam ćorav i je vidim ga nikako :smiley:

Takođe, igram Don’t Starve, nikako da pređem 5 Chaptera koji mi fale do kraja, često me upropasti glad. Ali svaki put otkrijem nove mehanike, što mi je neverovatno.

Ja kupio Kerbal Space Program na steamu. Definitivno jedna od kompleksnijih igara koje sam igrao u proteklih dosta godina. Nije teško, ali opet treba vremena da sve shvatiš i pohvataš, pa ću to krenuti posle ispitnog roka :smiley:

Poceo Gearse 4 i za sada ok deluju ali mi je malo neobicno igranje na PC. Da li zato sto sam sve delove obrnuo na konzoli ili ne stvarno ne znam.

Mozda probam da nakacim DS4 pa da probam sa njim kako deluje :smile:

Gears na PC sa DS4… The Universe will implode!

Gaming at its finest