Šta trenutno igrate? vol. 4 (2014)

Fala na savetima. Citam ja sve tutorial tekstice, ali ih je igra, ko sto sam vec napomenuo ranije, gomilu strpala u prvih 20 minuta. Pola toga sam zaboravio do trenutka kad mi opet zatrebalo. I dalje ne znam kako da spotaknem nekog ko bezi, a secam se da su mi i to rekli. A sto se tice borbenog sistema, kad kapetan pozeleni pa ga zgrabis, shank mu ne odseca glavu, znaci da moze da se vrati?

Ali skapirao sam osnove. Razumem te za poentu crvenih misija, uglavnom da ih radim za power. Samo me smorila ona misija juce sa ghulima i njihovom prezilavom mamom. Nikad ne znas kakva ce neka misija da ispadne, a plasim se smrti. :smiley:

Tako je, dok kapetanu ne otfikariš glavu vratiće se kad tad, zakrpljen sav u šavovima (nekad je jednostavno tako, da moraš više puta da ga ubiješ dok ga na kraju krajeva stvarno ne ubiješ tj otfikariš mu glavu).

Sent from my D6603 using Tapatalk

Poslednjih nekoliko noći igram Dead Space 3 na impossible mode-u u co-op-u,msm ali bez preterivanja da je ovaj naslov najbolja co-op sur.hprror igra koju sam igrao,a recimo da sam igrao skoro sve horror naslove.Impossible mode je jako težak ali kad se igra u co-op modu igra dobija novu dimenziju…grafika i atmosfera su vrhunski odrađene kao i priča koja drži pažnju…preporuka…

Ovaj novi Oddworld - super mi je. Standardno ko i uvek 2k. Manje više to jedino i igram kad mi je playstation upaljen.
Ali sve je to ništa za j3b3nu marvel contest of champions na androidu. Igram ovo zlo od zaraze zadnjih 20tak dana i u poslednje vreme sam baš napredovao i sad maltene ne ispuštam telefon iz ruku, telefon mi postao žičan manje više jer je konstantno na punjaču.

Ufff da, tu je poprilično zaebano ako nemaš bow! Ako se dobro sećam, trebalo bi da ga uzmeš u jednom od vagona…

Koliko se sećam, možeš i sa Lancerom valjda da rasteraš Kryll, davno sam igrao, ne sećam se da li sam koristio Torque Bow. Ali mislim da se sećam da je imao Torque Bow kod onih likova pre Raama, i da si mogao od njih da uzmeš.

Da, znam da je BIO. Ali to sad nije od pomoci. xD

Nisam ni znao da moze da se predje boss fight bez toga. To je pravi hard mode. Inace igram Borderlands na X360. Posto koristim gamepad, to donekle ublazava cinjenicu da sam overpowered as **** I da mi niko ne bi mogao nista da igram na PC-u.

A jel moze da se igra Act 5 ispocetka, to mi deluje kao lakse resenje? A ne bih da sam idem na new game da mi ne bi izbisao kompletan progress.

Googlaj kako da zabagujes vrata prethodne sobe u tom fajtu. Neogranicena oruzja :smiley:

Ma mozes ga riješit sa snajperom (mislim na raam-a GOW) treba ti jedno 20-tak pogodaka, a tolko municije za snajper imas u sobi prije, upravo sam ga ubio na taj način…

OK, resenje je vrlo jednostavno, i nisam morao da lovim nikakve bagove, niti da pokrecem prethodni chapter kako bih nabavio torque bow. Naime u onoj poslednjoj prostoriji IMA torque bow, ali je JAKO skriven. Ne kapiram sto su ga sakrili. Cim sam ga uzeo, presao sam iz 2. pokusaja onaj boss fight. Dakle, predjoh i Act 5 i time zavrsih igru. Dobra je igra, zarazna je, igrace se i dvojka, narocito ako je, kao sto kazete, bolja od keca. Krivo mi je samo za onih dodatnih 5 chaptera u actu 5 koji postoje samo za PC verziju. Sada sam ih pogledao na YT, i bas su slag na torti sa onim gorostasom koji ima mitraljeze na rukama i glavi. Vidi se tacno da je bilo predvidjeno da igra ima to, a onda su samo isekli to parce. Dakle, nisu oni nista dodali za PC, vec su isekli za X360, sto je bzvz. Samo da bi naterali ljude da kupe istu igru 2 puta.

EDIT: Inace, ulovio sam i jedan bag, mnogo smesan. Kada se na onom vozu u Act 5, Chapter 2 (7 za PC) pojavi ono cudoviste koje je slepo, ali koje moze da vas cuje, i onda treba da ga namamite u neki vagon iza da biste ga otkacili. E pa, ja sam otkacio vagon iako on nije bio tu, dakle, ostao je sa mnom na vozu, ali je prosto NESTAO. XD Tako da sam prosao taj deo na “trik” iako ga nisam znao da postoji. :smiley:

Poceo da igram Halo 3 Odlican MP.Kampanja stvarno vrhunska pogotovo prica Halo 2 i Halo 3 su vremenski udaljeni samo nekoliko minuta koliko sam skontao.Grafika je Fantazija za svoje vreme.Najvise sto mi se svidja je to sto kampanja i MP mogu u dvoje split screen,pa kad igram s mladjim bratom MP uvek se nervira kad ga ubiju i kaze:“Ovo je nemoguce,kako je ovo nenormalno teska igra stalno me ubiju!” :smiley:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Halo 3 je mozda i najslabija karika cele originalne trilogije (Halo:CE, Halo 2, Halo 3) sto se tice singleplayer kampanje. Ali ako nisi igrao prva dva dela, neces primetiti manjkavosti.

Igrao sam prva dva dela al bese to davno vise se ni ne secam.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Stalker Misery i dalje, polako se priblizavam Pripyat-u. Trenutno sakupljam ekipu koja ce da ide sa mnom, cetvoro ih imam za sada. Pokusacu da nadjem jos nekog i onda krece put ka gradu duhova i ona situacija kad moram da ih pazim da ne izginu. Nisam ranije napomenuo, ali jos jedna stvar koja izdvaja Stalker igre od ostalih je ta sto bukvalno svako moze da pogine na razne moguce nacine u bilo kom trenutku, nema nedodirljivih. Pa jedan od glavnih likova kompletnog Stalker serijala, vojnik Tarasov (koji je cak glavni lik u knjizi Stalker Southern Comfort) je poginuo na najbanalniji moguci nacin kad sam prvi put igrao Call of Pripyat. Otisli da obavimo neku misiju i puf, popio metak covjek i cao zdravo, nema ga vise.

Inace ovaj dio kada sa ekipom ides kroz tunel (koji je btw pun svakakvih spodoba) ka Pripyatu je ko stvoren da se igra uvece sa slusalicama. Plus onaj osjecaj kad stignes u grad, vau :slight_smile:

Nisam pisao odavno ali evo me opet. Zavrsio sam Far Cry 4 i igra je cista 10ka. Prica, gameplay, grafika na 360, oruzija, likovi sve je na mestu. Jedino mi smetao onaj budjavi radio na engleskom sa indijskim akcentom, podseti me uvek na serije. Fuj. Posle toga igrao po ko zna koji put Lost Planet Extreme Condition, nostalgija je cudo, i dokaz da je igra pravi biser. (ma koliko god je ispljuvao zapad)

Trenutno igram Final Fantasy XIII-2, i uzivam. Prvi put kada sam igrao bilo mi je dosta toga nelogicno. Sa drugim prelazenjem sve je na svom mestu i odjednom zaboravio nedostatke koje sam nekada imao kod ove igre (sitnice tipa summoning, Lightning kao igrivi lik).

Ja za sad rokam samo GTAV sto story, sto Online, uzeo platinu ali ne stajem, cekam Heists 10-tog Marta

Pre toga sam bio palio i zario BF4 dok ga nisam prodao, tako da sada se ceka BF Hardline 17. Marta.

Sem GTAV nista posebno ne igram, za sad.

Imam i The Last Of Us, ali vec sam uzeo platinu, medjutim planiram ponovo da obrnem sto MP, sto SP jer je igra fenomenalna.

Nije mi problem dobre igre da predjem mnogo puta i da se iznova vracam na njih.

Tu je i Infamous First Light, koji jos nisam dotakao ali skinuo sam preko PS+, tako da je i to na “meniju”, posle izvanrednog Second Son-a (ok, kad se sad setim smarali su malo sa dodatnim misijama, malo je bilo monotono ali ne treba zaboraviti da je to bila prva next gen igra, sa grafikom koja nije do tad vidjena na PS4).

Kada sam uzeo PS4 ni jedna mi igra skoro nije promakla, uzimao sam svasta, sto starije sto novije, da “nadoknadim” jer nisam imao PS3.

I kapiram istrosio sam se, ne pamtim kada sam uzeo neku novu igru jer ni nemam nesto puno vremena za masu igara. Eto sledeca je BF Hardline, a pre toga od izlaska GTAV nista nisam uzimao.

Preskocio sam Destiny, FC4, imao DriveClub guest-a ali nisam ga previse igrao jer cekam PS+ verziju, evo sad preskocio The Order 1886 mada njega planiram (mozda i FC4), ali tek kada padne cena.

U sustini kada sumiram i razmislim, igram tradicionalne igre, one “sigurne”.

To je to.

Prethodnih dana samo igram 3ds, pa evo da podjelim par utisaka.

Legend of Zelda Ocarina of Time-izgubio sam save od nekih 20h, taman sam bio pred kraj, jos dva dungeona do Ganondorfa. Slatkast dizajn svijeta poprilicno maskira ozbiljnost igre, a posebno dungeona. Takodje, ko ovo nije igrao, neka upali, cisto da vidi koliko je game design napredovao. Koliko god igra ima puzzle elemenata, cesto se desava da nemate apsolutno nikakav nagovjestaj sta da radite, ili koji itemi vam trebaju za koji dio svijeta. Vise puta sam morao da konsultujem game guide, i uvijek nakon konsultacije sam vidio da nisam bio ni blizu rjesenja, obicno zato sto mi je trebao neki item koji sam preskocio.

Odlicna igra, lako je vidjeti kako je dobila kultni status, posebno ako se uzme u obzir na kakvom hardware-u je pravljena.

Legend of Zelda A Link Between Worlds-za razliku od OoT, ovo je moderna Zelda, sve iteme mozete kupiti ili iznajmiti, a dungeoni se ne moraju raditi po unapred odredjenom rasporedu (samo jedna zahtjeva item iz drugog dungeona). Zanimljiva igra, puno “pitkija” od OoT, pravi handheld biser. 3D efekat i nije toliko izrazen kao u OoT, pretezno znog izometriskog pogleda na akciju.
Kao handheld igra je odlicna, ali vidi se da je ipak igra razvodnjena za platformu.

E sad, najveca kontraverza u vezi igre je to sto ju je Gamespot proglasio za GOTY 2013. godine (cini mi se). Tu se vec ne slazem, igra je dobra, ali nije ostavila na mene neki trajni utisak, niti je bila narocito mehanicki ugodno, ili GOTY iskustvo. Kako najcesce konsultujem Gamespot za recenzije igara, moram reci da se sa ovim izborom ne slazem.

Ali hej, ko sam ja!

Resident Evil Revelations-pred kraj sam igre, jos mozda sat vremena ostalo. Igra je pravi mixed bag, od poneke dobre dionice, do frustracije sa dodge mehanike koje je u osnovi pokvarena. Ipak, ima igra RE smek, zato sto je gameplay usporen, jedan analog ne dozvoljava neku brzu akciju, ili naglaseno napucavanje. Ocito da moderne kontrole ne leze horor igrama, i jedan su od najvecih razloga sto horor igre ne mogu da pogode osjecaj nemoci i nadjacanosti.
Prica, standardna RE papazjanija, na pola sam odustao da ozbiljno pratim pricu, sada se samo smijem na njihov dijalog, koji je ocito pisan da zabavi, ne da zamisli.

Za kraj, sam 3ds. Lijepa stvarcica, stvarno jeste. 3D je ponekad nevjerovatan, svima pokazujem i ocekujem da podjele moje odusevljenje, obicno dobijem neko milostivo tapsanje po ramenu uz rijeci “ma nije to meni interesantno”. Izbor igara je velik, posebno ko voli igre sa “j” predznakom (japanski). Ko ima mogucnosti, obavezno neka se pocasti.

Ali!!!

Kako je ovo postalo osam puta popularnije od moje voljene Vite, to mi nikad nece biti jasno (80 miliona prodatih konzola, Vita 10-12 miliona). Izbor igara uopste nije toliko veci, hardware je bolno slabiji, baterija je slabija, cjene igara su minimalno duplo vece… Nisam pametan. Trziste je jasno odlucilo u korist 3ds-a, a trziste je uvijek u pravu.

Sve je to stvar ukusa jednostavno ti naslovi sa ps vite više odgovaraju dok npr meni je 3ds zanimljivija konzola :wink: Ja ću vjerovatno uzeti posle xone i new 3ds xl sada već ima dosta igara koje bi volio odigrati posebno mario kart 8