Ne! Dok ja prodam konzolu bice 5 delova
Zato sam i boldovao.
Zavrsih Brothers:Tale of two sons.
Prelepa igra.Stvarno prelepa i puna emocija.
Mogu slobodno da kazem…odlicna igra.Kontrole su u pocetku malo “zeznute” posto vodite dva lika(bracu) istovremeno,ali su krajnje jednostavne i sve nekako dodje na mesto vrlo brzo.
Predeli kroz koje prolazite su nekako lepi,magicni i doprinose atmosferi kompletne igre.Muzika je takodje prijatna i u par navrata je vrlo moguce da “progutate knedlu”.
Ukratko…“malo” umetnicko delo koje svakako vredi odigrati,ako ste umorni od “jacih” naslova ili nemate pojma sta drugo da odigrate.Ovo ostvarenje ce vam verovatno sigurno ostati u lepom secanju.
Meni hoce.
5+
Sve dok ti igra malo ne odlezi u memoriji pa shvatis da danas scenaristi u 95% slucajeva, kako u igrama, tako i u filmovima, umeju da probude emocije u igracu/gledaocu samo ako spoiler spoiler spoiler spoilerneki od likova umre. Journey je za ovu igru kao Half-Life naspram Call of Duty-ja, ako mogu da se tako izrazim.
EDIT: I koja je uopste poruka igre? Dva brata idu da nadju lek za oca koji je bolestan, i pritom jedan od klinaca umire, cale prezivljava. Umesto da na “mladima svet ostaje”, poruka je suprotna. Pritom, ajde da su na kraju preziveli sin i otac u fazonu “zivot ide dalje”, ne, kraj igre je u fazonu oplakivanje nad grobovima majke i starijeg brata. Kad sam ja presao ovu igru, upropastio sam sebi dan.
E dobro si me podsetio za Journey.
Meni je Brothers itekako(odmah) probudio emocije.
Haha, identicna reakcija! Bio sam jako ljut na igru, osecao sam se prevareno. Nisam mogao da verujem sta su nam podmetnuli.
Pozz ljudi el zna možda tko za onaj money glitch u Forzi Horizon 2 (x360). El je itko uspio napraviti money glitch za beskonačno kredita u igri i kako jer ne vjerujem baš videoisječcima na yt jer neki su fejk a neki nisu pa ako netko možda je to radio pa zna?
Nastavljam Gears of War, presao sam Act 2. Fina je zabava, mada bi checkpointi mogli da budu malo cesci (CoD me je razmazio sa cestim checkpointima), pa ume tako da me vraca po 5 puta na isto mesto jer kad mi naidje 100 Locusta, ja ih ubijem 99, i onda me onaj poslednji skine, i kao ajde ispocetka, smor. Prica za sada isto… odnosno, bolje reci - koja prica, kad je nema? Grafika je sve bolja sto vise igram, sto je lepo. Znam da je ovo prvi cover-based TPS, ali iskreno, vise sam uzivao u Max Payne 3 i Tomb Raider (kad vec pricamo o ovom zanru), zato sto imaju mnoooogo dobre price.
Posle blizu 40 sati ludila, zavrsih najzad Dying Light. Da budem iskren, pred kraj sam se vec malo uzeleo kraja. Ogromna igretina bre, ali zabavniji open-world nisam dugo igrao. Ne smem ni da mislim kakav ce FC4 da mi bude ako ga uopste budem vise palio.
Ali nije mi poenta da opet hvalim dobar dizajn. Htedoh samo da pomenem da sam posle ucitao opet poslednju poziciju, sacekao mrak, uzeo svoje najjace oruzje i otisao da nadjem najblizeg volatajla. Rekoh, da vidim jel mogu uopste posteno 1-na-1 da sredim makar jednog prokletnika, posto sam celu igru proveo krijuci se i bezeci. Nadjem ja tako jednog, on naravno zaurla i jurne na mene. Ja ga zviznem jednom, dvaput i – razbucam mu lobanju. Au! Tako znaci – open season na volatajle!
Proveo sam ostatak noci loveci ja njih, umesto oni mene. Bila je to prava katarza.
Sledece na redu je Mordor. Igru sa gorim pocetkom video nisam – posle dvadesetak minuta iscepkane ekspozicije/tutorijala, bacise me u otvoren svet bez ikakvih smernica. Cek, kako se ono grabi protivnik? Koje kombinacije dugmica za egzekuciju? Sta su sve ove ikonice na mapi? A svaka smrt skupa, jer ojacava orkove. Ali, dovoljno sam se naslusao hvalospeva za famozni nemesis sistem, da racunam da vredi izgurati kroz prvih par sati konfuzije.
Preporuka za Mordor, samo da znas da je drugi deo mape mnogo lepsi. Mislim da je to jedna od igara koja je ovde na forumu dobila mnogo pozitivnih kritika
Kupio sam na trenutnoj akciji dve igre: GOW Collection i Killzone Mercenary.
GOW ko GOW, zabavan, ali ima par problema, najviše sa trofejima. Naime, nijedan mi se nije otključao, a već je trebalo 6-7, kako u prvo delu, tako i u drugom, i to je naizgled jako česta pojava. Malo me je razočaralo to što je igrala opasno usporila prilikom borbe sa dva kiklopa u prvom delu, dok svuda jurcaju oni prokleti atinjani, ali mi je samo tu za sad zaštucalo, ostalo je bilo glatko. Malo nervira i stavljanje otvaranja kutija, interakcije sa okolinom i ostala ****** koja su se radila na R1 valjda na zadnji Touchpad, ali ok. Ono sto nije ok je stavljanje onog Rusha na sam ekran.Mnogo sam ga koristio pre, sad ću da izbegavam maksimalno.
Killzone Mercenary je pak lep, zabavan, ali po meni prelak, barem ono što sam igrao, a to su prve 3-4 misije. Dobro, kupio sam snajper, Sky Fury i oklop koji daje više novca, pa sam možda “malo” OP Svi padaju iz jednog metka
Zatim, za prvu misiju sam recimo odradio one Demolition i Precision misije, probacu neki put i Stealth, ali me on smara. Igra me mnogo podseća na Uncharted Golden Abyss po pitanju mehanike i fora, poput QTE sa Touchscreena, korišćenje toucha za razne fore i finte, poput postavljanja bombi, ali mi glavno fali: Gyro Aiming. U Uncharted sam obožavao da precizno naciljam lika sa Gyro i da mu prospem mozak. Trebalo je više igara na Viti da koristi Gyro.
Glavna stvar koja mi se sviđa u KZ jesu egzekucije i kako izgleda Headshot. Ali, jedna egzekucija me uvek natera da se naježim. Kada uzme nož i vojnika iseče tamo dole… Uvek, ali uvek se naježim kada to uradi
**Far Cry 4 - 45/70% sati i kraj **…Iznenadjujuce kvalitetna satnica za jedan vrlo dobar fps na boxu 360 s nekim zanimljivim elementima.
Palimo dalje s Dlc-om “Prison”…
Kupio sam na trenutnoj akciji dve igre: GOW Collection i Killzone Mercenary.
Jel su trofeji zasebni na GOW vita verziji igre?
Ne, cross save, i isti trofeji. Lagano se uzmu dvije platine, mozda i previse lako.
Posebno za Vitu, posebno za PS3. Igra je crossbuy, nisam siguran za save. Jedino što bi moglo biti frustrirajuće je prelazak igara za 5 sati. Mada, na Easy ne bi trebao biti problem. Takođe, na Vitu se može desiti bug koji se meni desio, izbrišeš i ponovo skineš igru, to je navodno sređuje.
Sent from my SM-G313HN using Tapatalk
Kada vidim koliko se kuneš u taj TR (da je dobar, dobar je, tu nema sumnje), mogu pomisliti koliko bi ti legao U2 i U3 (kec verovatno ne toliko zbog slabije mehanike i grafike iz 2007-e). A meni je U2 sto u glavu za TR.
Gears su malo neobični po tom pitanju. Priče ima i u prvom delu, ali nije dovoljno razrađena ili objašnjena, dok su kasnije, pored grafike i gameplaya, i priču preradili. Dobar je Gears, ali je, kao i Uncharted, prvi deo mogao biti bolji, ali je poslužio kao osnova za bolje.
Verujem. Ko zna, mozda kad/ako zavrsim faks, pa se zaposlim, budem imao para za obe konzole, a u medjuvremenu izadje neka kolekcija Uncharteda.
Prvi deo ni meni nije legao kako treba jer sam ga odigrao poslednjeg od svih delova (tad sam ga tek nabavio) pa sam odigrao da bi kompletirao sve delove, i ja za malo da odustanem par puta, nije me toliko drzalo s obzirom da sam od drugog dela pa na dalje sve presao i na hardcore tezini. Ali kad budes igrao drugi deo, tu krece prica i grafika, pa i malo boja za promenu. U svakom slucaju, izguraj do drugog dela pa cepaj dalje i videces o cemu svi pricaju.
Drzim vas za rec!
Uspeo sam da sredim prokleti GOW. Get this: Kad god hoću da igram GOW moram da restartujem Vitu pre nego što upalim igru, ili da je ne gasim uopšte, Sleep je ok, ali, ako je ugasim, moram restart, inače nema trofeja. Koja optimizovanost… Na PS3 nema tih problema.