Svaka cast Lynx :). Igraj ti NBA i daleko ces dogurati
Igram ja. Igra nije zahtevna, ja sam odvrnuo sve na MAX i merio 10 minuta FPS, bio je minimum 57, maximum 60, tako da je definitivno odlično optimizovana igra, pa npr. ako vaš računar ispunjava uslove koje igra traži, onda nema framedropova i ostalih gluposti.
Što se same igre tiče, pisao u prošloj temi, nisam joj dosad posvetio mnogo pažnje, čak još uvek nisam ni stigao do samog Aliena, jer nisam igrao nešto mnogo, svega 1h. Ali ću svakako da nastavim da je igram uskoro, mada mi se nagomilalo igara, imam sada Ryse, Mordor, Aliena i još trista čuda, a da ne pričam što će tek da krenu da izlaze igre kao lude
Sutra cu je probati da vidim kakva je
Docekao napokon The Evil Within presao tri chaptera.Sta znam mnogo me podseca na RE4,gde god zadjem sta god da uradim sve iskomentarisem u maniru “pa ovako u RE4,ovo slicno…”…pricu za sad uopste ne kapiram,sve ide nekako konfuzno,prebrzo…igram je na 360 i jedva ponekad razaznajem gde se nalazim,gde treba da krenem,kamera je konfuzna a osvetljenje preslabo.
AI je uzasan,primera je dosta, najsmesniji mi je kad sam trcao par puta oko neke karakondzule ona se uzbudi potrci zamnom ja joj pobegnem iza ledja,dok se ona smiri tako okrenuta ledjima i nastavi dalje da patrolira uz skrgutanje zubima i ja naravno lagani stealth kill…
Za ovih sat vremena igranja zakljucujem da je igri falilo ili jos malo vremena ili malo veci budzet da se to dodatno dotegne…teksture isacu ispred mene kao zabe,AI je krajnje musicav,dosta bagova
Zavrsicu ovo do kraja jer sam je cekao cele godine,plus je to Mikamijeva bebica i onda iznosim krajnje misljenje
Danas sam imao priliku odigrati **Driveclub **kod prijatelja. Nista previse, jedno sat i pol- dva, pa cu na osnovu tog kratkog iskustva sa igrom napisati jedan komentar.
Prvo da napisem neke pozitivne stvari, a to je defintivno osjecaj brzine, koji je odlicno pogodjen.Vizualni aspekt igre, takodjer je jako dobar, u pokretu to odlicno izgleda. Isto tako, sto se tice tog vizuelnog aspekta, igra ima nekoliko detalja/sitnica koje znatno poboljsavaju imerzivnost odnosno dozivljaj igre. Vozni model je simcade, ono sto i Forza Horizon nudi, mada, kad igras sa protivnicima (AI prvenstveno) oni te nekako tjeraju da igras arkadnije.
AI je vrlo los, sekunde mozga nemaju. Online nisam isprobao, iz poznatog razloga, ali i ne volim igrati racing igre ovog tipa online protiv nasumicnih ljudi, igram samo protiv poznanika, jer malo ko vozi ozbiljno, svi se zabijaju jedni u druge i to na kraju ni na sta ne lici. Igra ne donosi nista revolucionarno i do sada nevidjeno u svoj zanr, jednostavno je genericna po tom pitanju. Zvuk je, khm…, da nisam igrao FM rekao bi odlican, ali zbog toga sto igram nonstop FM to necu reci. Ali zvuk je tu negdje sa Horizonom. I da, igrao sam i sa snaznijim automobilima i sa slabijim, tako da sam uzeo u obzir i to kod zvuka.
Zaboravio sam jos jedan veliki minus, a to je kustomizacija i tuning automobila. Sramota, nismo u 90-tim pa da toga nema.
Sto se Driveclub-a tice, od pocetka me najvise privlace grafika i upravo taj osjecaj brzine koji su bas mocno uradili. Jedva cekam da ga isprobam negdje.
Edit: Vi sto ste zavrsili The Evil Within, desava li se nekad nesto po danu ili je cijela radnja po mraku? Smara me to kad je dugo a mracno, bas zna da dosadi brzo.
6 Chapter na kom sam trenutno je po danu…
Trenutno obnavljam gradivo što se tiče nekih igara:
Infamous i Infamous 2: Dobre su igre, među mojim omiljenim na PS3. Prvi deo je poprilično dug, dok je drugi kraći. Prvi sam igrao oko 10 sati, dok sam drugi prešao za oko 8 sati. Bez obzira na to što su se neki ljudi žalili na Colea kao lika, meni je on sasvim ok, i baš mi se sviđa ta drastična razlika u svetu između dobrog i lošeg Colea, od moći do njegovog uticaja na okolinu. Jedino što mi je glupo je to što su neke moći DLC… Zašto? Razumem kostime i skinove za Amp, ali moći? Ostalo mi je super i jako zabavno, nadam se da će takav biti Second Son kad ga budem igrao. Takođe, pesma na kraju drugog dela me je oduševila.
Bastion: Kupio sam ga onda kada je bila cela ona priča sa MS kodovima, i tek skoro sam ga prešao prvi put, a ubrzo i drugi put. Bastion je jedan od primera kako neke indie igre mogu biti daleko bolje i zabavnije od AAA igara. Od borbe, do grafike i pogotovu muzike, sve je tako ispolirano, da nisam mogao da verujem. Ali, od svega što sam naveo, najviše su mi se svideli likovi u toj igri. Pogotovu Zulf, uprkos svemu.
Ova muzika mi je u poslednje vreme često u pozadini dok radim, ceo OST je fenomenalan, ali su mi ipak tri glavne pesme nenadmašne.
HOARD: Nemam pojma ni sam zašto, ali mi je ova igra sa Plusa tako zabavna, pogotovu u MP. Ta jurnjava za hvatanje princeza, ubijanje drugih zmajeva i džinova, vitezova, strelaca, zatim paljenje gradova… Mnogo je zabavno biti zmaj
Rainbow Moon: Simpatičan RPG, ali je po meni previše jednostavan. Vidi se da je namenjen za Vitu više nego za PS3. Taj stil se više uklapa sa Handheld konzolama i manjim ekranima definitivno. U odnosu na RPG koje sam u skorije vreme igrao, ovo je pojednostavljeno do bola. Ali, nije loše, ima neki svoj šarm.
Sutra mi stiže Folklore, to jedva čekam da igram, bili su mi zabavni demoi koje sam igrao. Pogotovu ono hvatanje protivničkih duša i njihovo korišćenje za razne vrste napada i tamanjanje hiljada protivnika.
Takođe, krenuo sam bratom da igram Halo 4 iz početka, jer on nije igrao. I što više igram kampanju i razmišljam, sve mi je gora i gora kampanja. Puna je gluposti, koje za one koji su igrali prethodne igre i gledali Terminale, postaje sve gluplja i gluplja. Pogotovu nakon onog poslednjeg terminala… O čemu li su ovi iz 343 razmišljali? Možda je bolje objašnjeno u knjigama, ali ovde, ovde sam išao facepalm nakon facepalma. Od “sitnica” poput toga da Covenant sada ne priča engleski do krupnih stvari, poput toga da su ljudi, kao rasa, ipak “predodređeni” da pobede i Covenant i Flood… Da im je to sudbina upisana u DNK…
Treba mi mala pomoc . Hteo bih da igram God of war sve igre iz serijala , pa me zanima neki redosled igranja. Igrao sam samo 1 i 2. Da li bi ovo bilo onako po redu : Ascension, Chains of Olympus, God of War, Ghost of Sparta, God of War II i trojka ? E sad posto nemam Ascension, mislio sam da odigram chains of olympus, ghost of sparta, pa 1 i 2, ascension pa trojku. Da li ima neke veze ili …
Kako hoćeš da igraš? Po datumu izlaska ili hronološki? Hronološki ide Ascension, Chains Of Olympus, 1, Betrayal, Ghost of Sparta, 2, 3. Mada, nije ti to toliko bitno, jer, iako na par mesta spominju dešavanja iz prenosnih igara, nije baš toliko bitno.
Po datumu izlaska dijelova. Najbolje
Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”
Juče mi je pored Dark Souls stigla još jedna igra za PS3. U pitanju je Folklore, ekskluziva koja je pokupila mnogo pozitivnih ocena, ali je retko ko spominje.
Igra se dešava u malom gradiću u Irskoj, zvanom Doolin, koji se nalazi na zapadu Irske. U tom gradu se navodno nalazi portal u podzemni svet, koji je nastanjen vilama, gde je moguće kontaktirati i pričati sa mrtvima. Pre 17 godina se u tom gradiću na noć Samhaina, od koga je nastala Noć Veštica, desilo nešto nešto neobično, i u narednih nekoliko dana su ljudi počeli da umiru u tom gradiću iz nepoznatog razloga.
17 godina nakon tog događaja, takođe u vreme Samhaina, u gradić stižu dve osobe, u potrazi za odgovorima.
Jedan od likova je Ellen, 22-godišnja devojka u potrazi za svojom majkom, nakon što je dobila pismo od nje, u kom ona traži od nje da dođe u Doolin.
Drugi lik je Keats, novinar za paranormalni magazin zvan Unknow Realms, koji dolazi u Doolin nakon što je dobio neobičan poziv od neke ženske osobe koja traži pomoć, jer će je ubiti vile.
Iako idu manje-više istim putevima i nivoima, oni nailaze na različite protivnike i imaju drugačije sposobnosti, upoznaju druge likove, ali opet susreću jedni druge i povremeno se međusobno pomažu.
Njhovi protivnici se zovu Folks i Folklores. Folks su duše mrtvih ljudi, koje su dobile određeni moći, dok su Folklores otelotvorenja ljudski emocija i želja, poput želje za ratom, ljudsku svirepost, itd. Svi oni imaju svoje “duše”, tj. Id, koji se može prisvojiti i time se oni pokorevaju i moraju da rade šta god da im se kaže, a to normalno, znači da ih koristite za napade u kombinacijama koje vama odgovaraju. Određeni Folkovi imaju slabost i jačine, pa se moraju često menjati, a one se otkrivaju napadima ili pomoću slikovnice koja se nalazi po svetu. Svaki Folk je inspirisan nekom legendom iz keltske mitologije i imaju interesantan dizajn.
_Par primera kako izgledaju Folkovi
_
_Primer slikovnice, koja prikazuje kako da se pobedi protivnik, koristeći određene Folkove.
_
Svako korišćenje Folkova za napad crpi MC, Mind Capacity, koji se posle mora dopuniti. Keats ga puni odmah. jer je on sa njegovim Folkovima više fokusiran na ofanzivu, dok je Ellen na kombinovanje nekih osnovnih napada sa statusima poput Sleep, Charm, itd., ali se njoj jako sporo puni MC, u nekim momentima brutalno sporo. Napada se tako što se Folk mapira za jedan slot, koji odgovara jednom od dugmadi na kontroleru, konkretno X, O, Kvadrat i Trougao.
Da bi se napredovalo u priči, mora se sa oba lika stići do petog chaptera. U igri takođe ima nekoliko svetova koji se obilaze, neki od njih su Faery Realm, Warcadia, i još par drugih, svaki sa dizajnom koji prikazuje kakav je to svet. U svakom svetu se nalaze novi Folkovi, sa određenim vrstama napada i načinima hvatanja.
Kako izgleda borba u Folklore, gore desno je MC i HP bar, kao i koji su Folkovi podešeni za napad.
Kako izgleda Fairy Realm
Folkovi se hvataju tako što se dovoljno oslabe, dok im se ne pojavi Id, pa onda ih hvatate korišćenjem Six Axis funkcije na određen način. U početku je to jednostavno povlačenje kontrolera unazad, dok kasnije postaju komplikovaniji. Six Axis je manje-više precizan, jedini problem koji sam imao je bio prilikom hvatanja Folklorea koji je zahtevao da se kontrolerom kreće sa leve na desnu stranu u određenom ritmu.
Primer hvatanja Folka
Jedan od razloga zašto se ljudima ne sviđa igra je način na koji igra prikazuje interakciju ljudi, kada nisu Cutscene, koje su zaista prelepe, jer ih prikazuju kao Motion Comic, znači, likovi se jedva pomeraju, i ide se od panela do panela. Ne mogu baš najbolje da objasnim, ali se nakon nekog vremena navikne na to.
Jedna od scena prikazanih u Motion Comic stilu.
Sveukupno, ja sam sad na trećem chapteru, i deluje mi kao jedna jako zabavna, ali manje poznata igra. Kome je dosadno i nema pojma šta da igra, dok se ne pojavi novi Assassin’s Creed ili nešto drugo, mogao bi ovo da proba.
Nije krenulo kao recenzija, ali je to u neku ruku postalo, jer je teško pričati o priči bez svetova, o svetovima bez protivnika i borbe, a o tome ne može bez hvatanja, sve je to povezano jedno sa drugim Igra jeste neobična, ali ima neku čar koju ne mogu baš da objasnim, bez obzira na to, igra definitivno nije za svakog
Upravo sam završio Ryse: Son of Rome pa ću u nastavku ispisati neke svoje utiske o igri.
**Grafika: **Savršena. Mislim da dosad nisam video igru sa boljom grafikom, uživao sam u svakom deliću, preko cut-scena do ingame footage-a.
**Gameplay: **Combat je neverovatno fluidan, i verovatno vam neće nikad dosaditi, barem meni nije, doduše igra i nije nešto dugačka, svega 6-7h. Međutim, deluje mi kao da su baš uboli sa dužinom ove igre, jer je zaista prikazala sve što se treba videti, i ostavila odličan utisak, barem na mene. Da je kraća ili duža, mislim da nešto ne bi štimalo.
Ocena: 8.6/10
Shame on me,nikad cuo za ovaj Folklore ,a deluje bash zanimljivo…
“Shadow of Rome”. E to je bila igretina…
Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”
Mnogi nisu, ja sam čuo pre mesec dana na jednoj Top 10 listi igara za PS3, i ono, bilo je standardnih, poput Infamous, Uncharted, Last Of Us, Little Big Planet, i ova igra. I ljudi koji su komentarisali za igre su se pitali koja je to igra u pitanju, šta kako. Ako još imaš PS3 i ako te interesuje kakva je igra, imaš dva demoa na PSN, pa probaj
Bash cu probati…Shto najgore nisam bio xboxovac imam i xbox,ali igram ps3 od starta…
Pa, igra je izašla 2007. A nije imala neko prisustvo, kao što su imali Infamous, Uncharted i ostale igre. Isto kao i Demon’s Souls kada se pojavio. Ironija je u tome što je u obe igre umešao Japan Studio… Ali šta je neverovatno, za igru iz 2007 izgleda jako dobro i sad.
Nego, baš me interesuje koliko je ljudi do sad igralo ovu igru? Da li ima 5 ovde