Šta trenutno igrate? vol. 2 (2012-2013)

Witcher 2 igram i sve mi je savršeno osim jedne velike mane, neizbalansirana težina!
Igram na normal i u nekoj borbi sam zapeo i izginuo jedno 20 puta, prebacim na easy i opet 5 puta izginem prije nego sam prešao. Nikad do sada nisam nijednu igru odigrao na easy ali ovu ću morati. Stalno prebacujem na easy-normal i više ne znam kako da je igram.
Kad igram na normal borbe su izazovnije što mi se i sviđa ali energija prebrzo odlazi i začas izginem, pogotovo kad se akrapi pojave u gomili, kad prebacim na easy energije otiče manjom brzinom (normalnom) ali se i protivnici skoro i ne brane, pogotovo ljudski. Onda se odjednom pojavi neka misija gdje se čovjek namuči i na easy.
Moj drugar inače RPG-ijaš me smiriuje s tim kako on sve igre pa i RPG igra na easy jer ne želi previše da se zamara borbama, uživa u svijetu, likovima i ostalom.
Ja ipak volim zadovoljstvo poslije teške borbe ali ne volim baš ni mučenje i da moram svaku treću bitniju borbu da stradavam po 20 puta.
Pročitao sam kasnije par recenzija o Witcher 2 igri i svi daju tu primjedbu.

Eh a prije toga prešao sam Tomb Radier na hard i nisam izginuo par puta u borbama.

Izgleda da mi preostaje samo to da po prvi put neku igru pređem na easy i to je to.

Ja sam u eternal battleu sada i nervira me onaj vatreni boss. Nikako da ga predjem.

Ne daj se! Nije toliko strasno, bas sam skoro odigrao Witchera 2, pa mi je jos frisko… Tesko je u pocetku. Ne znam na koju borbu mislis, meni su najgore bitke bile tokom prologa, kad je trebalo da otvorim kapiju kralju i vojnicima. Em jos ne znas kako tacno radi borbeni sistem, em te napadaju svi odjednom, em je Geralt slabasan.

Ako istrajes do sredine prvog poglavlja, otprilike, borba postaje prelaka. Najbitnije je da otkljucas smanjen damage ako te napadnu s ledja, i da witcher moze da blokira napade iz bilo kog pravca. To je uostalom situacija koju treba izbegavati po svaku cenu u prvih nekoliko sati – nikako ne smeju da te udaraju s ledja, gotov si za tren.

Sto se mene tice, igram pomalo Infinite, i moram da kazem – igra mi je dosadna! Smara me sto moram da cackam svaku kutiju na koju naidjem, smara me sto su nivoi tako kockasti, smara me sto imam samo 2 oruzja, smara me sto elizabeth nije zanimljivija.

EDIT: jos da pomenem vezi witchera, ne zaboravi na magije. Meni su dve bile korisne – ona sto omadjija protivnika da se bori na tvojoj strani, i ona sto ih zamrzne na nekoliko sekundi. Takodje je Quen prilicno koristan, onaj stit sto upije barem nekoliko udaraca. Cim nestane, ti pobegni negde malo i opet ga nabaci.

n00dle hvala na savjetima! Mislim da sam tu pogriješio, još je to tek početak a nisam napucavao mogućnosti blokiranja sa više strana. Opkole me i popušim za par sekundu vidim ne pomaže blok.

Dok ne otkljucas ta poboljsanja vezana za blok i udarce s ledja, ne smes da pustis da te opkole. Ogroman je damage, umres za tren. Ali vec negde na pola prvog poglavlja postaje skoro pa svejedno. A oko drugog poglavlja Geralt bude toliko mocan da ti sem bossova prakticno ne mogu nista.

crysis 3,odlicna grafika i ne tako smoran gameplay i sama kampanja kao u proslom delu,tek sam pri kraju drugog chapter-a i ono sto sam video do sad je izvrsno iako nisam ocekivao ni upola od ovog.

ovih dana se bacam na vitu,moram od pocetka krenuti uncharted kojeg nisam zavrsio[a bio pri kraju] i krenucu onaj Virtue’s Last Reward pred personu 4.

istina crysis 3 je jako lijep no vidjet ces kasnije meni je dost monotona igra da sam ju skoro prestao igrat ali eto ipak sam ju odigrao do kraja

Probao sam Krizu 3 na mom “új” PC-u (koju sam već prešao na xbox-u) i razlika je haos (ruku na srce i na konzoli izgleda odlično s obzirom na zastareli hardver i td), neverovatno kako igra dobro izgleda, moram čim pre nabaviti onaj xbox wireless receiver da mogu lepo da igram igre na džojstiku, jer sam se odvikao od miša i tastature, definitivno :slight_smile:

Zavrsih sinoc God Of War Ascension. Iako mi je trebalo dobre tri nedelje da je predjem zbog vremenskog ogranicenja, igra je dugacka kao i svaki drugi god of war (izuzev dvojke) a to je ± 9 sati (na normal tezini). E sad, vec sam pisao negde, kako se osecaj deja vu-a oseca kao nikad do sada, medjutim prevarih se. Prvih 3 sata igre je vise hack n slash deo, koji forsira gore pomenuti osecaj, medjutim druge dve trecine igre prosto briljiraju. Od zagonetki, do borbe, bossova, i naravno onog dobrog feelinga enormnosti svega po cemu je GOW serijal poznat. Generalno prica je meh, ali sam gejmplej, princip zagonetki, novi mehanizmi u resavanju zagonetki su me doveli do razmisljanja da mi je ovaj deo cak bolji i od trojke i keca. Dvojka jos uvek ostaje neprikosnovena. Tako da svako ko ima ovu igru i cini mu se da je ovaj deo dosadan, progurajte ta prva tri sata dok ne dobijete odredjeni artifakt i onda cete tek videti sta ova igra ima da pokaze.

Meni nekako duza izgleda od trojke, trebalo mi je nekih 12-13h da je predjem.

Zavrsavam Spec Ops: The Line, nakon dugo vremena odlaganja, neznam ni sam zasto sam je prestao igrati.

Presao Papo & Yo veoma opustajuca logicka avanturica, prava razbibriga za jedno poslepodne. Trenutno igram Star Trek na boxu i posle par sati gameplaya mogu samo reci da je igra sr*nje. Prica u igri nije tako losa i to je jedino sto vas moze drzati u ovoj igri ako ste ljubitelj serijala. Sama gamepay mehanika je ocajna a ono sto najvise smeta je krajnje malouman AI sto protivnika sto Spoka. Naime AI je toliko malouman da se cesto desava da protivnik direktno udara u vaseg AI vodjenog saborca (Spoka ili Kirka) a da ne vrsi nikakvu detekciju. Stvari malo bolje stoje kada je upitanju detekcija karaktera kojeg igrac kontrolise ali su i tu ceste situacije da protivnik gleda u vas sa ne vise od pet metara a da vas ne primecuje, a cesto protivnici protrcavaju pored vas kao pored **rskog groblja i nikom nista. Direktna borba protiv tureta je ravna samoubistvu, jer je isti u stanju da vas detektuje cim provirite iza zaklona iako npr senzotima skenira sasvim drugi vidokrug. Vas AI navodjen saborac cesto jurisa prsa u prsa prema turetima, po pravilu gine, te i vas navlaci u direktnu smrt jer pokusavate da ga ozivite. Nisam probao igru u co-op-u, kontam da bi bar resili problem maloumnog partnera, ali opet ostaje neprijateljski AI. Sve vreme je prisutan utisak da je igru pravio neki mnogo neiskusan tim, koji ni posle ovoliko godina nije uspeo da savlada Unreal engine, sto je velika steta jer igra je imala potencijala. Sve u svemu ove stvari cine igru jako frustrirajucom i neigrivom i samo bas okoreli fanovi serijala ce imati zivaca da igru privedu kraju. Od mene ocena 5/10 i to samo zbog price.

edit:
Mala ispravka Star Trek je radjen u Digital Extremsovom Evolution enginu a ne u U3 enginu kako sam napisao i u kom je radjen Papo & Yo. Sto je jos veca bruka da u sopstvenom enginu tako omanu, pogotovo posle solidnog Darkness 2. Inace zavrsio sam igru i zaista steta, uz malo vise truda i iskustva ovo je mogla biti sjajna igra.

Igram trenutno BF3 mp, ali zasto imam samo servere sa CQ modom, gdje su TDM i ostali???

Da li mi neko može reći, da li treba da režem ponovo ovaj novi Dragon’s Dogma ili samo drugi disk, pošto imam već prvi od ranije? Kontam da mi je potreban samo ovaj drugi sa dodacima. Skinuo sam full oba diska, al’ reko’ da ne režem bezveze… :slight_smile:

Potrebna su ti oba diska. Na prvom ti se nalazi igra sa svim prethodnim DLC-ovima a na drugom disku ti se nalaze HD teksture i japanski jezik. Ne mozes da skines samo drugi i da iskoristis originalni disk Dragon Dogme jer tako igra ne radi. Crapcom uvek nadje nacin da zezne igrace. Dakle, rezi oba diska.

ok, hvala imenjače! :wink:

Nema na cemu, tu sam da pomognem. :wink:

Brat i ja zavrsili Contru sa Nes-a
Nismo iskoristili ni jedan nastavak
Znojave ruke majku mu

ja paralelno igram 4 igre na 4 razlicita sistema,jedva nadjem vremena za sve.

final fantasy xiii-2[xbx] - koliko mi je ova igra bila konfuzna u pocetku,doduse i sad je, pocevsi od price pa samih onih lokacija,gate-ova,putujes kroz vreme,moras nekakve fragmente da trazis,skreces itekako tada od price,dok sam se snaso…FFXIII je po meni mnogo bolja,jedna od najboljih igara sto sam odigrao,jos se secam onog epic kraja i one boss bitke gde sam hteo da izludim.
resistance 3[ps3] - nisam je upalio 3-4 dana.grafika nista posebno,sve ostalo je i vise nego super[bar za mene] jer gotivim ceo resistance serijal
crysis 3 [pc] - igram je na pc-u samo zbog te ‘‘famozne’’ grafike,koja u stvari je i vise od toga!Napokon su napravili odlican crysis,dvojka je 0 u odnosu na ovo,prica naravno zamrsena sa svakakvim nepotrebnim glupostima ali nivoi i same lokacije su :tap: :tap: :tap:
uncharted golden abyss[vita] - zbog restore vite jer sam menjao acc na psn-u,morao sam i nju od pocetka da zapocnem,klasican uncharted ,sve isto samo nova lokacija,par novih likova u samoj igri i u sustini klasika.

Juce sam igrao sa devojkom Xbox, ona se pokidala od smeha dok smo igrali Crash-a. A dopao joj se Dance Central i Forza 4 sa Kinectom.