Šta trenutno igrate? 2023. (Part 2)

Inace, ko ima vremena moze da uradi deep dive u Doom lore, to je bogatstvo informacija.

A da ne pricam o prici Doom Eternala gdje Doomslayer ubije Boga, pa Djavola Boga, koji je ujedno on.

1 Like

Definicija “ubio Boga u njemu” ?

3 Likes

Ja cu da uradim za YT kada budu najavili sledecu igru. Isto kao sto sam uradio recap Halo igara (tad asa jako losim mikofonom na zalost)

1 Like

Halo ima zaista dosta materijala za sazvakati, iako mi se vise svidjao pristup prici koji su imali sa Halo CE. Dobijas osjecaj kao da si ubacen u sredinu neke misterije koju pomalo i pomalo otkrivas. Sada vise nije tako, postoji gomila popratnog materijala koja objasnjava sve, od Premortialsa, do Forerunnera, pa sve do Covenanta i covjecanstva.

Doom je i dalje u sweet spotu, znamo da se Doomslayer bori u Paklu eonima, i samo povremeno se dotaknu jednog djela te borbe.

Another crab’s treasure je fantastican.

Klasicna souls formula je obucena u humoristicko i nepretenciozno ruho, pa vam je prosto od samog pocetka stalo da mala kraba zadovolji pravdu i povrati svoju kucicu koju su joj mucki oduzeli.

Mehanika je za nijansu vise oprastajuca, spawnujuci vas pored bosova, ali je ovo ipak souls igra sa nezgodnim neprijateljima i bosovima koji ubijaju iz dva udarca.

Naravno postoje i grinding loopovi sa pazljivo postavljenim jacim neprijateljima koji malo olaksavaju igranje brzim levelovanjem, tako da sam farmovao sat vremena jednog mini bossa da bih podigao napad.

Grafika je jako sarena i prijatna, igra radi fluidno, zamisljam da bi pravo zadovoljstvo bilo ovo igrati preko ROG Ally-a.

Neocekivani GOTY za sada. :melting_face:

2 Likes

Brzinski odigrah Jusant. Igra traje taman koliko treba, da je duza ne bi valjalo.

Daleko najbolja stvar u igri je vajb. To su uboli 100 posto, bio sam ocaran smesta. Gameplay s pentranjem je ok, al mi je na pola igre postalo dosadno. Delimicno do toga sto nema prave opasnosti, ne mozes stvarno da padnes u provaliju. Takodje putanja je uvek samo jedna, nema puno razmisljanja. A one kamene bube nikad vise ne zelim da vidim. Ima zanimljivih elemenata (njihanje na konopcu, vetar), mislim da bi u nekom eventualnom nastavku mogli bolje da razrade sistem.

Jednom kad sam shvatio da me prica (cije delice pronalazis kroz razne napustene prepiske) slabo interesuje, bilo mi je lakse jer sam se samo skoncentrisao na penjanje i upijanje atmosfere.

Voleo bih da postoji daleko vise ovakvih igara, koje ti pruze nesto novo.

1 Like

Oni znaju odlično da ubodu vibe i atmosferu, oni su radili Life is Strange tako da im je to i soundtrack najjači adut u svakoj njihovoj igri. :smiley:

1 Like

Indika je krajnje uvrnuto bolesna igra.

2 Likes

AC Mirage mi je bacio u senku Hallblade 2. Za nepoverovati ali je tako…Vodim se krirerijumom zabave. AC kakav god da je sa svim manama je zabavniji od Senue Sage 2 koja je meni jedna uzasno dosadna igra. UNREAL 5, next gen grafika…sve je to sjano ali prijatellju, igre treba da budu ZABAVNE a Hellblade nije zabavna igre. Ne zna MS Da napravi single player igru pa to ti je…

6 Likes

Ko više da ti veruje, kad ni sam sebi ne veruješ šta je dobro? :grin::grin:

3 Likes

2 Likes

@iNikola @djomla43 Tisina tamo :smile:

2 Likes

Ćutimo brale. Razumemo te. Znamo da obično pametuješ na forumu uvek kada čučneš :grin::grin:

1 Like

Mnogo si mi ti pametan :grinning:

1 Like

Dačo, što te dira ovaj dobar čovek?

Zato sto mu nisam vratio Dying Light 2 nalog :smile:

1 Like

Zavrsio sam Star Wars Jedi Survivor. Tacno 20h mi je trebalo bez side questova koji me uopste nisu zanimali. Tu i tamo po malo zalutam sa strane iz znatizelje ali sem onih resursa nista nisam resavao. Samo story straight forward. Igra mi je na prvu loptu izgledala nekako generic sa svim ubisoft problemima ali onda me je druga polovinq igre oduvala. Prica mi je bas legla nakon nekih 8-9h igranja i sve mi je bilo pitko. Combat je sasvim dobar a platformerske delove bi izvukao kao prednost i bas su mi unapredili iskustvo. Igru sam presao u quality mode dakle 30fps. Ne mogu brate da zrtvujem rezoluciju za frejmove, pogotovu kada mi to igru bluruje ko Londonsko jutro u magli… ovako mi je bilo oflicno iskustvo a 30 frejmiva nisam ni osetio. Tu i tamo po neki bag specifican za EA al nista strasno. Boss borbe nisu bile lose mada mi je nekako jaci utisqk u prvom delu. Inquisitori su zanimljiviji protivnici od generic empire soldiera itd…
Druga polovina je znatno izvukla igru tako da positive reaction imaju od mene. Palac gore.

3 Likes

Igra li neko mozda Nba 2k24?

Ja kupio odigrao par utakmica i batalio. Vrhunska je igra ko to voli. Ja volim, ali posle cetvrte utakmice mi dosadi :rofl:

1 Like

Igrao, malo je bagovita, bolja od eFootball.

1 Like