Hvala! Verujem da je prica dublja i volim ja taj mindfuck storytelling, nego sam se sad malo ugasio za Nier. Nastavicu verovatno u nekom trenutku.
Sad bih da probam neki souls, nisam nikad.
Zavrsio sam Darksiders Genesis. Kakvo predivno i uzbudljivo iskustvo. Nekako mi je kraj cudan, valjda sam imao drugacija ocekivanja pa su me lepo nasamarili. Bilo kako bilo, sada sve ima smisla a pogotovo prvi Darksiders. Igranjem sam otkljucao i Arenu gde je potrebno da prezivite 10 talasa cudovista i na kraju ide drop nagrada. Verujem da je ovo dosta zanimljivije u drustvu, pogotovo kada se podigne tezina kasnije. Boss fights su do kraja igre bili i vise nego dobri, kao i u ostalim njihovim igrama. Poslednji boss me je dobrano namucio i morao sam se baciti na par partija Arene kako bih jos malo unapredio skilove i stats. I nakon scega toga sam ga nekako na jedvite jade, bez potiona i wratha (mana) uspeo da ga oborim. Dosta dinamican boss u duhu dmc igara.
Od mene imaju jaku ocenu. A mislim da bi @n00dle trrbao da das sansu jos jednom. Imaces zagarantocanu zabavu, samo prezivi prvi chapter.
Odigrao sam Resident Evil 2 (remake) preko vikenda. Iznenadjujuce brzo sam zavrsio, nekih 6,5 / 7 sati kaze in-game sat. Nije da sam jurio, ali sam zeleo odigrati sto vise preko produzenog vikenda, jer sam imao vremena, a ispostavilo sam za uspeo zavrsiti. Prvi run, kao Leon, sad bi trebalo odigrati kao Claire. Nemam nista da kazem za igru sto verovatno da sada nije napisano, apsolutno genijalno. Stvarno mi je postala jedna od omiljenih gejmin fransiza, odjednom i iznenadjujuce.
To cini moj bilans, kao relativno novopecenog RE fana (pre nesto vise od godinu dana sam krenuo da ih igram, hvala PSVR2), odigrao remake 2, 3 i 4, i naravno 7 i 8 tj. Village. Ostaje mi 1, za koji prave trenutno remake, 5 i 6 koji su koliko vidim daleko ispod ocekivanog benchmark kvaliteta za serijal i vise odraz igara x360 generacije igara iz tog vremena. Tako reci izgubili su kompas totalno. Tako da ih VEROVATNO necu ni pokretati, nego cu sacekati remake. Isto tako i prvi deo i sve sto jos ide uporedo, Code Veronica itd itd. Verujem da ce sve dobiti svoj remake, posto Capcom ima plan svake godine da izbaci novi RE i imaju ogroman tim koji radi na fransizi.
Dvojku lagano možeš da obrneš 4 puta. Razlikuje se playthrough kad igraš sa Leonom ili Claire a onda još sa oboma imaš scenario A i scenario B. To je 'ladno 30-tak sati kvalitetnog contenta iako se aseti i lokacije ponavljaju.
Meni je nekako code veronica ostala kao ultimativno RE iskustvo. Pricam o old school igrama pre redizajna koji je donela cetvorka
Sinoc sam uzeo da probam Banichers. Na PS.
Prvo jako lepo sto su dozvolili probno da se poigra. Ja bih to stavio kao obavezu za sve igrice.
Tu se okvirno zavrsava sve sto je lepo vezano za ovu igru…
Ako i zanemarimo sada modernu pricu “moc zenama, jos crnim” kojim pokusavaju da udju u dupe skupini ljudi koja verovatno nista nikada i nije niti ce igrati.
Grafika je bukvalno PS3/PS4 era.
Probao sam oba moda performance/quality.
U obe varijante je grafika jadna. Samo sto na onoj kao boljoj jos i secka tuga.
Animacije isto lose, boje isprane, sve je jedna velika braon, pastelna mrlja!
Pomislio sam da je do mog vida ali sam posle usao u neku drugu igru i definitivno nije do mene.
Toliko je sve lose da se ne primete ni pokreti lepo, sve je tuzno.
Možeš da odigraš i peti i šesti deo. Peti nije loš, pogotovo što može co op u split screen. Šestica takođe ima taj mod. Odlutali su u smislu da nema horor elemenata i da nema nekih napetih situacija kao ovde kad te juri Mr X i sl. Više je fokusirana na akciju, ali petica ima top boss borbe sa Veskerom i ima momenata gde stežeš kolutić Dok šestica i nema toliko, samo je lepo izgledala i dodala gomilu nekih mehanika da pucaš iz ležećeg položaja itd. Za šesticu je kul što imaš 4 različite kampanje. Ima jedan deo na Balkanu gde čuješ naš jezik, a boss se zove Ustanak Ta jedna deonica gde te on juri mi je najviše ostala u sećanju.
Ps, i sve je dobro dokle god ne igraš sa nekim podcastom u pozadini, nemoj to leba ti, to je uvreda za nas fanove horora
Misliš a? Te dve igre dele šakom i kapom za dz, tako da ne gubim ništa da bar probam.
Ah a otkud ti to? Jel sam ja to nekada priznao ovde, ovaj hoću reći napisao? Ne sećam se. Uglavnom ne slušam podcast dok igram…
… slušam muziku
Uh, odigraj RE5, ako si vec do njega stigao ali moj savet je da se ne bakces sa RE6 UOPSTE!
Mislim prakticno gubljenje vremena, toliko dobrih igara, a zivot tako kratak
Sacekaj da ga remajkuju za koju godinu, jer…
Jedino ako zelis da vidis apokalipticnu makedoniju-srbiju i srpsko psovanje
Dooobro, ubedili ste me, uskačem u RE5 odmah po završetku Hellblade-a.
Za 6 znam samo da ima logo gde zena izvršava bludne radnje na zirafi, i to nikada nisam mogao da izbacim iz glave.
Takodje sam gledao neke diskusije, gde govore na temu da je 6 toliko loš, da bi remake morao iz korena da menja igru.
Kad vec menjaju RE5 iz korena, mogu da zamislim sta ce da urade sa RE6 (ali toliko je los da svi mi i zelimo da ga promene ).
Za RE5 su kruzile price da, zbog rasizma, jedino ce Ševa biti playable character, jer kao crna osoba jedino ona moze da ubija crnce (zasto Leon nije meksikanac pitam?!), a sada kruze price da ce biti i Krisa, sa tim da su dodati i beli neprijatelji.
Jedino iz svega toga mi se svidja da Ševa bude glavni lik jer je zanimljivija od Krisa, plus eto malo girl-power i dodatog feminizma za Capcom.
Peti deo je izgledao odlično, čak se i dan danas dobro drži grafički s obzirom kad je igra izašla. Ja se sećam da sam maštao da imam ps3 samo zbog te igre Meni je bila ok, pogotovo što sam je prelazio sa drugarom. Jedino što ćeš morati da se navikneš je da ne možeš da se krećeš kad nišaniš ako se dobro sećam (kao što je originalna četvorka) ali kad to savladaš, biće ti kul. Mada odigraj i šesticu, uvek možeš da batališ ako ti se ne svidi. Samo u šestici ti dođe boss koji se tramsformiše 15 puta otprilike, tačno se vidi da nisu imali maštu.
Ps, napisao si da si slušao podcast dok si igrao RE7, to mi je ostalo u sećanju
hesitation is defeat
Paper Mario remake je jos jedan hit.
Sad kad sam zavrsio Hellblade 2, planiram Jedi Survivor. Kakva je igra, jel su sredili nesto u odnosu na prvu igru i u odnosu na launch, koji je bio los ako se dobro secam?
Baš si se namučio pa krećeš na nesto lagano?
Dok sumira čovek utiske, nemoj da si na kraj srca. Odigrao je GOTY.