Šta trenutno igrate? 2023. (Part 2)

Dugo sam razmisljao koju verziju igre MGS 3 da igram. Opredelio sam se za X360 verziju (2011). Ostao sam nem pred kvalitetom koji sam zatekao. Pa ljudi moji, igra ne da sija-nego blista na XsX! Ova igra nema bore i ne pokazuje znakove starosti. Apsolutno nemam osecaj da igram retro igru, vec je sa istim zarom i intezitetom igram kao neku novu AAA stealth igru! Ono sto sam odmah primetio je kamera. ispravite me ako gresim u originalnoj igri (2004) imali smo kameru iz neke polupticje perspektive, koja je karakteristicna za MGS i MGS 2. Takva kamera je ovde side camera. Postoji glavna slobodna-over the shoulders, gde u potpunosti imas kontrolu nad prostorom i mapom. Pritiskom na R stick prebacujes se na onu pomenutu old school kameru. Dakle u znacajnoj meri unapredjen gameplay. Mana igre je sto nema crouch vec se mozes kretati iz 2 stava- stojeci i puzeci (prone). Bukvalno mi nedostaje to “srednje” kretanje jer bi fluidnost igranja bila na mnogo vecem nivou. Tu dolazimo do problema- kada se kreces u stojecem stavu, brzo te primete protivnici i sa vecih distanci, bez obzira na kamuflaznu uniformu. Kada krenes prone stavom cim udjes u zbunje/visoku travu igra te baca u first person mode cime na trenutak gubis kontrolu sa prostorom i konfiguracijom protivnika. Drugim recima-ne vidis nista. Ne mozes da isplaniras kretanje, ne znas gde su neprijatelji itd jer ukoliko ustanes-gotov si. To sam bas zamerio jer ipak je ovo stealth igra. Ocekujem da u Remake-u ubace crouch definitivno. Ne bih nista sto se tice price i likova, to sve znate… Jedva cekam veceras da nastavim jer je proslo skoro 15 godina od kako sam zadnji puut igrao igru na ps2.

2 Likes

Stare MGS igre imaju najgori kontrolni sistem ikad. Ako se dobro secam treba tipa 3 dugmeta da pritisnes da bi naciljao, tako neke nebuloze. O pticjoj kameri da ne pricam.

Ali moram da kazem, od originalne trilogije meni se jedino trojka stvarno svidela.

1 Like

Inace gledam luku kako igra RE4 (presao pravo s dvojke), stvarno deluje odlicno igra, nije ni cudo da je klasik.

Gledajuci tako RE2, RE4, pa i moj Dead Space, ovi kvalitetni rimejkovi mi malo menjaju stav – ranije da me pitas bih rekao da je uvek bolje da se prave nove stvari nego reciklaza. Al kad su igre ovako dobre (a proslo je dovoljno vremena od originala), dodje mi skoro ko da dozivljavam novu igru.

Planiram i RE3 da dam sansu – nisam igrao original, al vidim da je pomalo crna ovca rimejkova.

1 Like

A tek CQC (Close Quarter Combat) mehanika… Juce sam pola sata vezabao, jer nigde nemas napismeno kako se koristi. Jedino ti the Boss preko radio veze usmeno objasni kako se sluzis CQC vestinama. Ako pridjes sa ledja i drzis B (O) uhvatices protivnika, pa odatle imas nelokiko nacina da ga resis. Ako jednom stisnes L stik (L3) prisloni mu noz na vrat za interrogate. Ako dva puta stisnes L onda mu preseces vrat. Zatim ako nekoliko puta ubrzano stiskas B, onesvestices ga, a ukoliko nastavis da stiskas -udavices ga.

Ako prilazis protivniku sa ledja drzesi L stik, pritiskom na B specijalnim zahvatom ce baciti neprijatelja i onesvestiti ga. Ja ovo nista nisam znao kada sam igrao igru prvi put, vec sam iskljucivo koristio pistolj.

Imaju loše kontrole, slažem se, ali barem zbog toga imaju i proste mehanike protivnika od kojih me nije bolela glava. Nisam igrao originalne MGS2 i 3 verzije, već Substance i Subsistence, pa je moguće da su tu ispravili te boljke sa nišanjenjem.

Čudno. Za MGS3 se sećam da je imao gomilu informacija za raznorazne stvari preko CODEC-a, samo treba odslušati sve. Te igre su bile malo više imerzivne za to, nisi imao toliko help dokumentacije da čitaš u menijima kao danas.

1 Like

Malo sam odmakao u MGS3, zavrsio prvu bos borbu sa mladim Ocelotom. Ono sto je najveci utisak su KATASTROFALNE kontrole! Akcioni gameplay sa kretanjem, aimingom, koverovanjem i pucanjem je plac majke bozje. Tada kada smo igrali 2004.god.secam se da je bilo neuobicajno i niko nije to uzimao za zlo, jer su svi bili opijeni grafikom, pricom i celim ambijentom

Likovi jesu next level (MGS5) :smile:

1 Like

Ja sam uzimao za zlo! Kako se kojimi sve prasta, dok bi druge igre pokopali.

image

Pogledao sam Fallout seriju (fenomenalna!) i ponovo poceo Fallout 4, ali ovaj put oficijalnu VR verziju. Igri je potrebno dosta modova da bi bila komotna za igranje ali nekako sam resio da probam vanila iskustvo, i skroz je ok za sada. Igra je imala uzasne performanse ranije, ali sa mojom trenutnom grafickim, sve leti.

Pokrenuo sam u Harolda Haliguzicu sinoc, ali nisam daleko odmakao. Ne bih da se udubim, jer sutra izlazi No rest for the Wicked early access, pa me to jako privlaci da uskocim. Vidim nesto da su ljudi odusevljeni koji vec imaju pristup, doduse prvobitno sa vizuelnim izgledom.

Takodje je i xDefiant Server Test za vikend, kontam da cu i tu uskociti, pa se nekako skupilo previse igara odjednom. A i TopSpin bese sledece nedelje. Toliko toga, a ja krenuo Fallout ponovo, uzas.

https://x.com/PlayXDefiant/status/1780280054309593328

5 Likes

I dalje Lords of the fallen, par utisaka. Vise nemam zamerke na performanse, dal sam se navikao il su oni to nesto sredili il je najveci problem u prvim deonicama igre, a i vrr bas dobro sve pegla.Igra mi je super, bosevi nisu preteski, uglavnom ih je moguce proci iz par pokusaja, netom se zale kako je mali broj razlicitih neprijatelja, ja se ne slayem, taman ih ima . Ko i sve souls igre u pojedinim trenutcima nemas pojma gde treba da ides i sta da radis, tako da je neophodno ponekad konsultovati net :smile:
E, sad ono sto bas nervira, upropastio sam gomilu kvestova zato sto apsolutno nemas pojma kad ces da upropastis kvestlajn, a ovde je to bas lako, cini mi se da je gore nego u souls igrama.
Sve u svemu souls klon, meni bolje legao od Lies of Pi, nisam siguran ni da je poredjenje posteno, posto je igra mnogo slozenija i komplikovanija od Pinokija.

2 Likes

+4.5M zadnji ante​:saluting_face: i to samo iz jedne ruke :call_me_hand:t2:

2 Likes

Jaaaaoooooo…pa kakav je to raspored dzokera :smile:
Prvo chips pa flat mult pa mult multiplier…da ti prvo sabira pa na kraju mnozi. Nije svejedno :slight_smile:

Dosta vise promocije gamblinga na forumu koji posecuju mladi!

1 Like

Igram tako State of Decay 2. Grafika nije neka (mada dobro de, igra je stara 5 godina), prica nije neka, al je gameplay odlican. Koliko ce jos da me drzi ostaje da se vidi, zasad je zarazno istrazivati okolinu, skupljati resurse i cistiti mapu od infestacije.

Igra je redak preziveli primer dobrog AA naslova, koji nema budzet da se osloni na produkcione vrednosti, pa su sve sasuli u zanimljiv gameplay. U tom smislu me podseca na Riftbreaker, jos jednu sustinski AA igru koju nikad ne bih probao da nije bila na gamepassu, a prijatno me iznenadila jakim osnovama.

Malo je to i tuzno, svi hocemo sledeci tlou ili gow, da pucaju milioni dolara s ekrana, pa onda dobijemo igre koje vrte jedan te isti gameplay u open-worldu s ikonicama koje znas da sadrze dosadne zezalice, pa nam posle cudno kad nam bude dosadno. Nisam ni ja imun na drazi dobre grafike i skupoceno modelovanih karaktera, al vidim da smo tu dosta i izgubili. Ponajmanje sto cekamo po pola decenije da sledeca takva igretina izadje.

Elem, jos jedan detalj kod SoD2 – sve sto radis je permanentno. Nema da snimis poziciju pa ako krene naopako samo padne reload. Svaki put kad se zaputim van baze, iznova rizikujem da mi lik kojeg vodim zagine. Stresno i uzbudljivo u jednakoj meri. Na standardnoj tezini zombiji nisu neki problem, al trenutak nepaznje lako moze da te dovede u jako nezgodnu situaciju. Nisam jos nikog izgubio, al vec par puta mi se desilo da se opustim i uradim nesto glupavo, pa posle jedva zivu glavu izvukao.

2 Likes

Malo pre sam zavrsio MGS 3 na series x (x360). Zaista impresivna igra u svakom smislu, i sada nakon 20 (13 MGS HD) godina od izlaska. Pored losih do katastrofalnih kontrola (bos borbe) koje su izvedene u ovoj igri, to nije smanjlilo generalni utisak i dozivljaj koji sam imao. Ovo je moj playhtrough nakon skoro 15 godina od kako sam poslednji put presao igru. Bas sam mnogo stvari zaboravio i drago mi je sto sam utvrdio gradivo pred Remake kojeg nestrpljivi cekam

Kupio sam RDR2 da igram na pc kao covek, imam rx 6650 xt 8gb grafiku, detalji su na medium i temperarure idu do 80+ , vi koji ste igrali ili trenutno igrate kakvo je stanje? Jel ima nesto specificno da se podesava?

Takodje imam 2k monitor gde odma stavi na tu rezoluciju, hteo sam da stavim na manje 1080p ali mi ne da onda da bude full screen :smiley: ( mozda nema veze sa tim ali sam hteo kvalitet slike da stavim kako bi lepse radilo ) :slightly_smiling_face:

Ok, u jurnjavi za novim i jačim džokerima pala su dva stejka težine.

Sada dobijam Eternal džokere, koji su ok, priblem je rng koji je baaaaaš zeznut da ne kažem štelovan da daje karte suprotno od potrebnog/željenog.

2 Likes

Preciznost na maksimumu…

Uvek me oduševe krajevi.
Napokon:

10 Likes

Ne znam šta bi reko, kod mene je malo druga priča sa gpu, pošto je gddrx6 memorija po specifikaciji je “normalno” da ide i do 105 celzijusa. Mada u rdr2 nije prelazila 82 u 1440p. Nisam ništa podešavao, detektovalo sve na ultra i tjt. Samo mi krivo što nisam znao da ima onaj reshade/retexture pack na nexusmods. Ono baš osveži igru da parira modernim naslovima, ali kontam da je sigurno zahtevnije sa njim jbg

1 Like

Stigao sam do Kishin ranka u Tekken 8 , ovo je najtezi ranked sistem koji sam video, ali opet ne mozes tako lako da se dignes ako bar malo ne poznajes igru.
@MikiBanter jedva cekam sa medvedom da te zgazim :joy:

Inace za rdr2 smanjio sam rez na 1080p detalji na ultra i grafa je oko 70+ gore dole

1 Like