Šta trenutno igrate? 2023. (Part 2)

Trebaš samo malo da se navikneš na vožnju i kretanje i to je to. Ja obožavam da se vozim kroz grad, radio stanice su mi top i onda uzmem motor i od tačkr A do tačke B je bukvalno uživanje :smiley: Takođe obrati pažnju na mapu kad zablica i vidiš neke tačke na njoj, to su neke random interakcije u kojima možeš da učestvuješ. Nekad hoće da te opljačkaju, nekad da odvezeš nekog, pomogneš da opljačkaju nešto itd. I tako stičeš kontakte koje kasnije možeš da koristiš u story misijama.

Ma igretina, nema šta. Sad ću i ja opet da krenem da igram :joy:

2 Likes

Nije, ali sam se zrtvovao i skinuo za PC i radi u 60+ fps-a na epic podesavanjima. Mislim da je gaming PC ipak nacin da se ovi shooteri igraju kako dolikuje, zbog fps-a i mozda jos vise vise zbog kontrola jer je keyboard+mouse mehanika mnogo zabavnija nego na dzojpedu, headhsotovi sami padaju.

Samo steta sto je lose optimizovan, i bez obzira na settings, ume da padne ispod 60 fps-a, o 144fps-a nema ni govora. Podesavanja ne prave skoro nikakvu razliku u fps-u. Takodje je nVidia optimizovan (i to lose), a ja imam Radeon. Ima i neke probleme kao sto je flickering senki u odredjeno doba dana, a ume i da secka u zaru borbe sto je posebno problematicno. Engine bi mogao da se ispegla jos malo, ne znam kakva im je roadmapa za patcheve i eventualne neki DLC pre nego sto batale projekat. Jos uvek stoji obecanje o 60 fps-a na kutiji pa pretpostavljam da u nekom trenutku moraju da izbace patch.

Za sada ne mogu mnogo da komentarisem gameplay, oslobodio sam firestation HQ, tek i krecem u prvu misiju. Uzeo sam nekog assasina sa gavranom, ali deluje kao da bi i ostali likovi bili zabavni da se isprobaju sa raznim unikatnim mocima.

1 Like

Baš gledam opet klipove koliko je simulacija sveta detaljna i ne mogu da se opasuljim šta su napravili – i to pre deset godina!

Evo samo jedan random video:

Neverovatno. Na stranu moje pridike, gta 5 je stvarno igretina. Zato joj se valjda stalno vraćam, svaki put mislim možda ćemo ovaj put naći zajednički jezik.

4 Likes

@n00dle moram da kazem da se ipak dobro zabavljam uz Redfall. :flushed:

Moze i crossplay, ako budes odlucio da igras mozemo zajedno. Ja sam prakticno Dzon Vik sa misem i tastaturom tako da je easy mode. :smiley:

1 Like

Doslo je i to vreme, skroz sam se zasitio sa gamingom, sve igram preko one stvari , tako da ce sad ici pauza nadam se na duzi period.

7 Likes

1 Like

Iskreno i ja.

Jedino odigram par tekmi na PC FIFA 16.

XBOX bas nista. Po malo FH5 Rally.

Cekam bukvalno samo Starfield.

1 Like

Svakom dođe takav period i to je skroz ok. Neko se vrati nakon nedelju-dve, neko nakon par meseci/godina, a neko nikad. Nije ti ništa strašno.

Ja se tako leti osećam. Ne igra mi se ništa po ovim vrućinama. Radije upalim neku seriju, film, nešto na YT i pola pratim, pola dremam.

Bogami, posle nekoliko sati uz gta5 moram da kažem da mi je sve vreme bilo zanimljivo! Sa sve dugim vožnjama. Ne znam tačno zašto mi je dojam drugačiji, ali nekako drugačije doživljavam sve.

Ipak sam i ja deceniju stariji. Svašta doživeo, dete dobio, na drugi kontinent otišao. Kako bilo, zasad uživam, a nisam još ni načeo prvi heist (niti sreo trevora!). Igram lagano i upijam atmosferu.

Da se vratim na temu sidequestova, ove freaks & geeks (ili kako već) misije su odlične! Odigrao pregršt, svaka je bila zabavna, nijedna nije bila običan fetch-quest.

Zasad sam baš impresioniran, igra mi se još.

6 Likes

To ti kažem, igra ti jednostavno nikad nije dosadna jer su likovi ludi :joy: Lamar mi je legenda :joy: I onaj vlasnik onog shopa za automobile u početku :joy: “You hate me cause I’m Arab, you are a racist.” ili kad kaže Franklinu “You tell me exactly what you want and I will very carefully explain it to you why it can not be.” :joy:

3 Likes

E da, tome se i ja nadam, jednom kad se nakanim da probam. Toliko su je svi napljuvali da sad ne može da razočara, samo prijatno da iznenadi. :rofl:

Samo da ne ispadne previše jednoličan gameplay. Tako mi se Ghostwire isprva svideo, ali posle nekoliko sati je potrošio moju dobru volju jer je sem vajba malo šta drugo imao da ponudi.

E al fascinantno mi je kako ti crnci pričaju. Slušam i govorim engleski satima svaki dan, al njih dosta teško pratim. Toliko imaju svojih nekih fraza i uopšte ritam govora je takav da ponekad više pratim uopšten smisao nego precizno svaku reč.

Ali zvuče odlično, mojim ušima baš onako izvorno, što mi se sviđa. Nema one standardne izveštačenosti tipične za 90% dijaloga u igrama.

2 Likes

Imao sam i ja te periode, a trenutno kontra. Stalno mi se nešto igra, kako nove stvari tako replay starih. Problem je meni doduše bilo da sam bio većinom multiplayer igrač ranije, a te igre zasite kad tad, i onda si u rupi kada ne znaš šta da pokreneš. U poslednjih godinu dana sam definitivno gravitirao ka single player igrama.

Mada moram reći da mi je Steam Deck potpalio plamen za igranjem raznovrsnih igara, koje mozda na konzoli ne bih odigrao (Dredge, Arcade Paradise npr…).

Sada igram Fallout 4 baš ponovo (na Decku ovaj put) i baš mi je superiška. Četvorka mi je definitivno jedna od omiljenih igara ikada, cela ta dimenzija sa Institutom i sintovima mi baš daje unikatan šmek ovoj igri. Da li ću ikada dočekati peticu, pitanje je. Beše Starfield, pa ES i onda tek nekada petica.

GTA V je meni bio odličan. Nisam igrao 360 verziju na izlasku jer nisam imao konzolu, tek tada „next gen“ verziju na Xbox One. Sigurno ću uskočiti ponovo kada krene hajp za šesticu.

3 Likes

Vec se nazire kostur igre: osvoji safehouse koje obicno cuva neki vampir u okolini, i odaberi sledecu main misiju, za koje je redosled proizvoljan ali ces ih ionako sve odraditi. Posle par sati igranja ne vidim neke nove mehanike ili opcije u igri, a cela prica se vrti u jednom malom open world gradicu za koji bi pozeleo da je otvoreniji u nekim segmentima (ne mozes da udjes u kuce, a nije kao da ih ima na stotine). U nekim zatvorenim deonicama pada i framerate, neobjasnjivo jer ne izgledaju nista posebno.

Manje vise kao i svaka druga igra se svodi na repeticiju, pitanje je samo da li je srz mehanike dovoljno zarazna, kao i RPG progresija. Taj deo su uboli sasvim fino, dzabe i najbolja igra na svetu ako je dosadna (Zelda…) a to sto sam uprkos ozbiljnim tehnickim problemima i padovima frejmrejta nastavio da igram govori mnogo. Kriva tezine je takodje fina, umire se ali ne precesto, uz osecaj overpowerovanja kada vezes 5-6 headshotova za redom. Mislim da sam se generalno malo i uzeleo FPS-ova na PC-u. Verovatno bi zabavnije bilo u multiplejeru, brze bi se prelazile misije i uz komunikaciju sa saigracem u zavisnosti od kombinacije likova i njihovih skilova, stvarale neke interesantne sinergije i adhoc situacije.

1 Like

Ovo meni sada radi Ally navukao sam se na stare igre plus gomilu nekih platformera.
Npr od sinoc ide jako Sky Force Reloaded :star_struck:

3 Likes

Meni je to uvek leti.
Cekam zimu.

Eh da je meni tih “problema” :rofl:
Ja bih se igrao svaki dan, ali nemam ti kad. Dok dođe moje slobodno vreme za igranje ili sam mrtav umoran ili opikam pola sata-sat maksimala dok ne krene glava da kljuca od pospanosti. :smiling_face_with_tear: :smile:

4 Likes

Možda. Howard je onako pomenuo u nekom intervjuu da ide sledeće TES pa onda Fallout 5 i svi su to prenijeli ali se skoro ispravio i rekao da mu se nije to svidjelo i da je pogrešno shvaćen. TES je sledeći siguran a za Fallout 5 možda. U ovom trenutku izgleda ne zna ni on.

1 Like

Bolesna zaraza

2 Likes

Stigao sinoc do Trevora, boze koliki je taj covek psihopata. Igram njegove pocetne misije, samo haos i nasilje.

Inace skoro nicega se ne secam od svojih prethodnih pokusaja da odigram gta5. Sto je super, jer mu dodje ko da igram prvi put. Al vidim da sam stigao mnogo dalje nego sto sam mislio, jer se kao kroz maglu secam pojedinih situacija koje se jos nisu desile:

• majkl pohadja skolu letenja?
  • frenklin se preselio u neku finu kucu
  • nesto s podmornicom?
  • nesto s vojnom bazom?

Tek kad se ove stvari dese cu zaista uci u nepoznate vode. Al znam da me sa Trevorom ceka scena mucenja. Uh samo to da prodje, jer se secam da mi je bilo jako neprijatno. Ogavan covek.

Inace kao probao Stock Market, ulozio sve frenklinove pare, odspavao, sutradan profit od 34 dolara! Ocigledno sam sledeci Buffett.

5 Likes

Trevor je malo težak za svariti u početku ali je odličan kontrast za taj tronožac. Pogotovo kad dođu misije gde su svo troje zajedno, to je tek top i ludnica. I prva misija kad se Trevor i Majkl sretnu ponovo je top :joy:

Ja sinoć igrao gta online nekih 3 sata, prolete mi kao ništa. Što je najjače ništa pametno nisam radio, nego u Arg je 10 miliona vaučer oko 250 dinara i ja uzeo 20 milki i sad samo kupujem garaže i kola, kao da igram need for speed, driftujem kroz grad, provlačim se kroz krcat saobraćaj itd i skroz mi je bilo zanimljivo. Pogotovo što sam stavio passive mode da drugi igrači ne mogu da me smaraju i ubijaju nego samo prolazim kroz njih kao ghost, pa se jurcam sa njima, driftujem oko njih dok oni beže od murije i tako… :joy::joy:

2 Likes