Aha ok, dobro je obzirom da sam u toku prelaženja MM
Isto, ali sam drugara zarazio da odigra iako nije igrao souls igre do sad, kladili smo se kad ga predje vodim ga na biftek, eno ostao mu zadnji boss jos
Until Dawn mi je kul, klasičan slasher ali ima dobar twist. Dark Pictures Man of Medan je bio u Game Pass-u, možda čak i little hope u jednom trenu. Ne znam da li još uvek ima nešto od toga u GP. The Quarry mu više dođe nalik Until Dawn-u, kao neki spiritualni nastavak. Ima vibe 80ih.
Interesantno je što smo jednu igru igrali ja i drugar i sad on je bio neki lik, ja neka likuša u tom trenu. Njega je priča vodila kroz neke hodnike gde mu se priviđali neki duhovi ili šta god i on je tumarao tim uskim hodnicima dok sam ja tumarao nekom ogromnom praznom halom na napuštenom brodu. I sad istražuje on, istražujem ja, tu i tamo neko oko nas protrči, nešto mrdne ili šta god. Ova moja likuša čuje neko režanje. I sada vidim iz daljine da mi prilazi neka spodoba i ide direktno na mene i izađe mi qte da pritisnem neko dugme da se izmaknem i pošto sam imao pajser u rukama koji sam našao - ponudi mi se opcija da napadnem ili da se sklonim. I ja pritisnem dugme za napad, međutim ta neka spodoba (neki osakaćen i istruleo lik, ne znam da li je duh ili nešto treće) se izmakne i ponudi mi se opet opcija za napad ili da se maknem i ja opet napad, spodoba se opet jwdva izmiče i treći put kad sam napao rascopam glavu tom biću. I sad čujem drugara kako je opsovao jer se cimnuo nešto i priča mi šta mu se desilo. I kaže kako je video nekog lika koji je navodno mrtav u priči (tako nešto, ne sećam se najbolje) i kako ga je jurio i na kraju je odlučio da krene ka njemu i omašio qte i stisnuo pogrešno dugme i pogine mu lik. I kroz priču skontamo ustvari da je on kao drugi igrač meni bio prikazan kao ona spodoba i kad sam ja odabrao opciju za napad - njemu je izbacilo opciju da se izmakne. I uspeo je dva puta međutim treći put je omašio dugme i dobio pajser o glavu. S tim što je on bio u “sadašnjosti” na tom razlupanom brodu, a ja imao kao viziju u prošlosti gde je brod skroz sređen kao nov. Mnogo dobra fora koju ne bi ni provalili. I mnogo drugih stvari se vidi kad se prelazi u dvoje. I dobra je fora što ima opcija za couch co op na foru movie night gde se kontroler šalje dalje svaki put kad drugi lik dobije svoj chapter - u prevodu svako je neki lik u priči.
Nego jel dobio nesretni Redfall 60fps patch na kraju?
Gledam juče šta da obrišem kako bih napravio mesta za gta5 (100 giga!) i shvatim da me posle svih kritika Redfall toliko slabo privlači da ga sigurno još dugo neću ni pokrenuti.
Doći će septembar i Starfield dok se okreneš, biće belaja ako u međuvremenu ne pređem još koju stvar. Mada realno teško da će mi gta5 držati pažnju, nije ko da su promenili pristup dizajnu misija.
Fallout 4 bih da privedem kraju, već sam se umorio. Ili sam ja talenat za promašivanje dobrih kvestova ili je igra pomalo tanka u tom segmentu. Neverovatno dočaran svet, al posle nekoliko desetina sati slabo šta ima da pokaže u domenu zanimljivih priča.
Još ne znam koja mi se frakcija sviđa. Minutemeni dosadni, Railroad dobronamerni al nervirantni, Institute očigledni negativci. Još najzanimljiviji ispadoše Brotherhood of Steel. Al ni oni ne valjaju, jer oće da pobiju sve synthove.
Ja sam prvi put odabrao Railroad jer su bili moralno najbolja opcija. Minuteman su isto (bazirane su obe grupe na stvarnim organizacijama) ali oni su u igri više kao failsafe opcija, Preston Garvey je unkillable lik, ako se zaključaš da ne možeš završiti sa ostalima uvijek možeš s njima. Brotherhood je u F4 baš zao, Maxon ima ekstremne stavove, Institut isto.
Nema baš neke pacifističke opcije, nekog moraš da uništiš. To je dosta ljudi kritikovalo pa su to popravili za Far Harbor dlc.
Za Brotherhood mi se sviđa što imaš trowback na F3 i Liberty Prime-a, inače završna misija je ista za svakog osim za Institut. Razlikuju se samo misije koje vode dotle.
Tako ću verovatno i ja, iako me blago iritiraju. A nisu baš nevini – evo sad oće da prevarimo lika u institutu i sprovedemo pobunu iza njegovih leđa, što nije baš u redu.
Ali globalno gledano, nadam se da će Starfield imati kompleksnije, zanimljivije questove. CDPR je tu neprevaziđen, kako s witcherom tako i sa cyberpunkom.
A ove ponavljajuće ‘radiant’ questove možda najbolje da izbace. Posle trećeg identičnog questa da pomognem nekoj naseobini ili da pokupim dead drop, dosta više bre. Ne znam kome to drži pažnju.
Ni 600fpsa neće učiniti ovu igru boljom, tako da bolje batali i ne gubi vreme…
Fps je najmanji problem.
Ja sam te radio samo kad su mi usput. Ne zato što su mi zanimljivi nego zbog xp. Naseobina koju sam jedino morao da imam uvijek je Hangman’s Alley zbog njenog strateškog položaja. Na normal nije bitno jer ima fast travel ali na survival gdje svukud tabanaš je veoma bitna jer je u centru mape i blizu Diamond City ako trebaš trgovati itd.
Mislim da sam upecao jedan skriveni dragulj na game pass-u.
Na popustu je na Steam-u, ali je ja igram preko GP. Ušao sam u igru čisto jer mi je key art delovao primamljivo, onako uz jutarnju kaficu a na kraju ostao zakucan u igri skoro dva sata.
Neću ništa da pišem o igri jer mislim da bi bio mini spoiler i verovatno je najbolje ući na slepo kao ja i prijatno se iznenaditi i ubiti par sati.
Ovo nam treba u VR-u!
Mislim da si ubo u srz problema sa questovima i RPG-jevima generalno, velika vecina njih je repetativno do te mere da izgleda kao posao. Na svom primarnom poslu makar si placen da radis dosadne zadatke, zato te upravo i placaju jer su teski, repetativni i dosadni i niko normalan to ne bi radio za dzabe - ali onda uhvatimo sebe kako smo toliko zabrazdili u hrcak-na-tocku mentalitet da sav novac koji smo zaradili i slobodno vreme trosimo normativno i u skladu sa trenutno prevalentnom paradigmom “zabave” na repetativne questove sa tonom dijaloga i dosadnih radnji koje ti donose neki XP. Postavlja se pitanje, na koji si ti delimicno dao odgovor navodjenjem primera, sta to konstituise zanimljiv sidequest u odnosu na onaj koji nam je dosadan - verovatno zanimljiv NPC sa dobro napisanim dijalogom, osecaj mini-avanture koja moze biti i whimsical (ne znam srpski izraz za ovo), kao sto je pronalazenje koze ili nestalog tiganja, pijanice koji se izgubio reci, u Witcheru. S druge strane imamo dosadne, kvantitativne questove u Diablu koji te teraju da sakupis neki broj necega, odneses urnu sa jednog na drugo mesto, ocistis neku tamnicu, sto samo po sebi nije strasno jer je radnja koja dovodi do ispunjenja relativno zabavna i quest samo uoblicava kontekst za njenu egzekuciju.
Nemam bas neki decidan odgovor na ovaj problem, ali mislim da je kranje vreme da odigram Cyberpunk.
Što veća igra to su veće šanse da će imati i te dosadnije kvestove. Meni ne smetaju, side quest nikad nije bio obavezan, odradim ako su usput. Cyberpunk i Witcher isto imaju glupih i dosadnih kvestova. U Cyberpunk se npr. sjećam glupog side questa gdje gađaš mete i vremenski si ograničen. Zapamtio sam ga baš zbog toga što je svijet u Cyberpunk lijep ali dosadan, nikad mi nije dao razlog da istražujem na svoju ruku nego samo idi od waypointa do waypointa na mapi. I onda jednom kad sam odlutao i našao nešto ono dosadni tupavi quest.
Witcher 3 isto, masa questova, stisni witcher sense i prati trag mirisa i onda nađeš to biće koje si tražio, dosta tako na tu foru. Ima i sjajnih sa sjajnom pričom, ali da se ne pretvaramo da nema onih dosadnih kad malo zagrebeš ispod površine.
Starfield će neminovno isto imati tih dosadnih, to nije ni Howard mogao da negira kad su ga pitali kad je gostovao kod Kinda Funny Games.
Poceo Hogwarts legacy i posle par sati, igra mi se bas ne svidja, hahahha. Ide delete vrlo verovatno, skoro nesto dosadnije nisam igrao. Sa druge strane, krenuo Dying light 1 posto je na nekoj akciji na storu, a nisam nikad folloeing odigrao, i igra je maestralna zaista, ispeglana i zabavna. Nadam se da ce dying light 2 doci u ovo stanje nekada.
U kom smislu da će doći na ovo? Obzirom da DL2 radi i izgleda vrhunski.
Nije bas tako bilo kad sam ja igrao. Plus ne znam dal su sta radili povodom noci u igri koja je u drugom delu bukvalno setnja, nula tenzije iz prvog dela.
Moguce da je i popeglana sad igra, verovatno je izaslo i nekih free dlcova, nadam se da je tako
Pa fino , taman kad se nakupi sadrzaja, mozda ponovo odigram. DL 2 je odlicna igra, samo se meni vise dopada kec iako je dvojka prakticno apgrejd u svakom smislu.
U keca su stvarno mnogo ulozili truda i “ljubavi”, bukvalno osam godina podrske koju retko koji naslov ima. Na to sam mislio generalno, nadam se da ce i dvojka to dobiti.
Za sada se trude kako stvari stoje i konstantno izbacuju update-e s zakrpama i novim sadržajem. Ja se više trenutno nadam da će prvi story DLC da bude dobar tj vredan kupovine.
Pokrenuh sinoć malo gta5, ne da mi đavo mira.
Onaj intro s pljačkom i bežanjem od policije, ko film da igram. Pucam i gledam kako se lome stakla na kolima, buše gume, dan-danas mi deluje impresivno, a kamoli pre deset (!) godina. U smislu detaljnosti open-world simulacije, Rockstar je pre deceniju radio stvari koje bi dan-danas mogli da nazovemo next-gen.
Atmosfera isto fantastična – prelaz sa snežnog debakla na suncem okupan Los Santos i sesiju kod psihijatra, sa majklom koji je načelno uspeo u životu al ga drma kriza srednjih godina, smešta te mentalno tačno gde treba. Opet, ko film.
Međutim onda kreće gameplay i stvari počnu da škripe – likovi se tromo kreću (jer sve mora da bude realistično), automobili se previše zanose, beskrajne vožnje tamo-amo kroz asfaltne arterije modernog američkog velegrada – odmah mi se vratilo što me igra uvek pre ili kasnije smori.
Al sve ostalo je toliko prokleto dobro urađeno da me stalno vuče da joj dam još jednu šansu. Vidim već sad da ću igrati još, u nadi da će me možda ovaj put poneti priča dovoljno da previdim nedostatke. I da ću najverovatnije opet odustati, jer mi je izgleda suđeno da stalno vrtim istih nekoliko sati s početka igre.
Ja sam se malo navukao na 144fps/hz gaming od pre neki dan kada sam uzeo gaming monitor, tako da sam skinuo Red Dead Redemption 2 i ne zelim vise da zavisim od 60 fps patcheva. RDR2 pocetak, iako vise nije tako impresivan kao nekada u next gen eri, i dalje izgleda sjajno. Malo me jahanje odbija od igranja, pakleno usporena verzija voznje iz GTA serijala, ali mislim da ce u 100+ fps-a imati drugu dimenziju.
GTA 5 je skoro pa savrsena igra in my book - ne smeta mi ni tromo kretanje ni realisticna driving mehanika, a likovi su urnebesni, tarnatinovski kvalitetno napisani i genijalno osmisljeni.
Steta je sto ni jednu od ovih igara nisam zapravo zavrsio, ali mozda je sada pravi trenutak da ga kroz revitalizovanu strast ka PC gamingu, konacno i zavrsim…