Returnal je pakao od tezine, upozoreni ste.
Prvi svet samo a ujedno i boss. Dalje bude lakse
Stigao do prvog bosa, e sad, da napravim dobar ran i da ga sredim
Ja više ni ne znam šta sam pokrenuo na kojoj konzoli, ali kako god okrenem, na kraju se vraćam ka istih par igara.
Na Steam Decku provodim najviše vremena, te tu igram Halo (naravno) kad ne znam šta ću pokrenuti.
Na emulatoru igram Metroid Prime 2, dok od regularnih PC igara pokrenuo sam zaboravljeni Saboteur, te sam završio takođe zaboravljeni F.E.A.R.
Na Series X sam pokrenuo sve i sva, ali da redovno igram samo Halo Infinite.
Na PS5 sam ponovo pokrenuo TLoU2 R, prvenstveno da bi mogao da igram preko PS Portala, ali iskreno mogu reći da sam obe TLoU igre prešao previše puta, te sada kada ih pokrenem više osjećam nervozu i dosadu nego bilo šta drugo.
Pored TLoU2 R takođe igram i Ghost of Tshushima DC, najviše ovu ekspanziju Iki Island.
Na Switchu sam započeo Hogwarts Legacy, ali mi se čini da ovo neće doći na red još dugo dugo vremena.
Sve u svemu, igram svašta, ali zapravo ne igram ništa.
Ja pregazio Returnal kao ništa kad je izašla. Ostalo mi par trofeja za platinu ali jedan trofej je skroz random pa sam stao. Ali planiram i ja da joj se vratim u nekom trenu, nisam je ni brisao iz konzole. Odlična igra, pravo osveženje mi je bilo na ps5.
Ja jos uvek isto, BG3 (i pomalo RDR2 vikendom kad stignem, kojim sam i dalje apsolutno odusevljen).
Nego setih se pre neki dan da sam nekad bio uzeo originalni Baldur’s Gate EE za ajped, pa rekoh ajd opet to cudo da probam sad kad malo vise razumem d&d (pravila su donekle drugacija, ali dovoljno slicna da se snadjem).
Elem, sta reci – ljudi tvrde da je igra i dan-danas vredna igranja, ja nisam bas siguran. Tek sam krenuo, malo je rano doneti konacni sud, ali – mnogo je to sve matoro bre. Grafika ruzna, portreti likova izgledaju ko LARPing amerikanci s premazom loseg photoshopa (sto verovatno nije daleko od istine), vecina snimljenih dijaloga boli koliko je cringe… pa se onda se upustis u neku borbu i gledas minut kako se medjusobno ti i protivnik promasujete dok neko ne ubode.
A opet, moram da priznam da igra ima neki svoj ‘so bad it’s good’ sarm. Zanimljivo je videti u njoj zrnca inspiracije koja su 25 godina kasnije proizvela prelepu igretinu poput BG3.
Juče je izašao Enshrouded na PC-u, pa dobio ključeve i krenuo. Odlična Survival RPG igra, nisam igrao Valheim ali kažu da cilja tu publiku. Čekam ortaci da budu dostupni pa da igramo zajedno.
No 2 seller je na Steamu, tako da se nadam da će do sledeće godine izaći i na konzole.
Posle skoro 2 dana in-game, ponovo sam završio glavnu priču Ghost of Tsushima na PS5. Prvi put sam je igrao pre 2 i po godine na PS4, i mogu reći da je igra bolja nego što se sećam.
Jedini razlog što sam je uzeo na PS5 je što nisam imao Iki Island ekspanziju ili Director’s Cut ediciju za PS4, pa mi je ovo bila prilika da je odigram sa malim poboljšanjima na PS5, ali sam dobio želju da ponovo odigram glavnu priču, pa putovanje na Iki Island tek predstoji
Pošto malo pauziram od nje, uzeo sam konačno da igram Diablo 3 koji mi sedi na Battle.Net nalogu ko zna koliko dugo, i za sad mi se sviđa. Kao pre 11 godina (sunce ti poljubim!) igram Barbariana i klasa mi je zabavna. U odnosu na WoW, build karaktera je (barem za sada) dosta lakši na 40. i nekom lvl-u u sezoni na Master težini. Videćemo kako je na dalje.
Jedina mana D3, po meni, je što nisu u prethodnoj deceniji ubacili podršku za kontroler na PC-u, jer je bilo vrlo zabavno igrati na X360, nego su ubacili tek u D4.
Prijatno iznenađenje na Game Passu! Twin shooter u rougelike fazonu. Svaki sledeći nivo je novi roll abilitija i upgradea pa treba naučiti šta vam nam radi posao. Simpatična grafika, kvalitetan zvuk.
To mi reci
Ubio me Enshrouded totalno… 31h za tri dana…
Resident Evil 4 VR Mode, Chapter 15. Uskoro, tj. mozda veceras zavrsavam.
Stigao sam bio do dela kojeg sam se najvise bojao, da vidim „uzivo“ ovog garija, da me jurca po hodnicima.
Moram da priznam da me je jeza prosla uzduz kicme kada se prvi put pojavio ispred mene. Ali srecom cas posla sam se navikao i nije vise bilo problem tamaniti ga redovno. Uglavnom, poslednja trecina igre, kao i u Village, industrijski kompleks, mi se najvise svidja i izgleda prelepo u headsetu. Jos jedna od fenomenalnih igara na platformi.
Uzeh takodje Oceanhorn 2 da zavrsim, prosli put sam stao na nekih 4 ingame sati iz nekih razloga. Cela ova prica sa palworld i nintendo kopijama me podsetila na ovu Zelda kopiju i rekoh da joj se vratim. Zanimljivo, da iako je bas ispeglana kopija, nije nikada eksplodirala kao palworld, sto govori kako o popularnosti pokemona, tako o neobjasnjivom fenomenu kako i zasto poneke igre apsolutno eksplodiraju. Na pravom mestu u pravo vreme. Ovde su i Linka iskopirali, samo sto ga nisu Blink nazvali. Mnogo gora situacija sto se tice copyright price, ali eto, nikog nikada nije bilo briga.
Zavrsio prvi biom uzduz i popreko, sad na drugi . Bas zarazna igra, always run je otkrovenje , mnogo je lakse kad je ukljuceno trcanje kao difolt kretanje.
Svideo mi se ovaj parry pa sam upload sa vecerasnjeg tabanja, @djomla43 kaze kako pritiska inpute, a ne zna sta radi… ustvari kenja jer igra dobro Jina
Cekamo @MikiBanter da te operemo
Realno igra je najbolji soulslike naslov koji nije iz From Soft kuhinje. Ima mane naravno, ali opet kada sabereš i oduzmeš ostaje više nego pozitivan utisak.
Nakon skoro 4 godine upalio sam Days Gone. Koliko je meni ovo vrhunska igra! Generalno veliki sam fan survival igara (TLOU, Resident Evil…) i svaku obrnem po nekoliko puta na najvecim tezimana. Hvala burazeru koji me je podsetio na igru! Mnogo vise uzivam nego u onom dosadnom Horizon Forbiden West
Posle puno godina od kada sam igrao Crysis konačno prošao Crysis 2, sad planiram da se bacim na Halo: The Master Chief Collection, osim istoimene serie na tv nisam nešto pratio priču u vezi ove igre pa da počnem…
Privodim kraju Uncharthed Drake’s Fortune. Kako su me iznenadile one mumijice od 18-19 parta . Ja mislio igra klasičan neki Indiana Jones, avanture, bande ovo ono kad pri kraju me napadoše Astečki/Majanski zombiji . Baš me nekako pozitivno iznenadilo jer uvek više volim malo tog natprirodnog, tj. fantasy elementa u igrama. Svidja mi se igra. Klasična igra iz ps3/x360 ere (po meni zlatne ere). Ima tabanja, ima parkura, malo i mozgalica a tu i tamo po neki skriveni treasure i milina. Nema da dobijem srčku kad otvorim mapu i vidim je onako istačkanu misijama ko pikado da su igrali po njoj. A vidim da se uklapa i u tih ~8 sati gameplaya, taman. Još malo pa da tučemo i tog Lazarevića u dvojci.
Al baš mi fale ovakve igre.
Igrao sam ovaj Go Mecha Ball. Baš kul i zabavna igra, kao neki twin stick shooter sa elementima flipera. Ne sviđa mi se jedino što je roguelite i stalno počinješ ispočetka kad pogineš. Uspio sam da sredim 3 bossa ali poslije toga je takav difficulty spike da ću vjerovatno da batalim iako ima navodno samo 4. table.
Takođe počeo Personu 3 Reload. Svugdje piše da izlazi 02. februara tj. danas a ja sinoć (01. februara) htjedoh da provjerim samo je li play anywhere naslov i 'ladno uđe u igru i odigrao sam jedno sat vremena. Fino me iznenadi. Ali nisam ni uvod prešao, standardno Persona baš uzme vremena da te uvede u priču prije nego što počneš igrati.
Prelazim treci biom, igra je fantasticna, sto se mene tice broj jedan ekskluziva . Za prvi biom mi je trebalo jedno 12h, za drugi samo 2h, videcemo za treci. Kao sto je Akiris rekao, posle prvog bioma postaje dosta lakse, mada sreca ima dosta udela, ako te useru dobri paraziti i artefakti, bukvalno si nepobediv.