Pokidao sam treci biom, bosa razbio iz prve. Nisam bas ocekivao da cu da se vratim na pocetak, ko je igrao zna o cemu pricam . Ne pamtim da sam ikad bio ovako odusevljen igrom, svaka cast Soniju, koliko su mi ostale ekskluzive meh, toliko mi je ovo bukvalno console seller.
Kasnim 20ak dana sa odgovorom ali pogledaj 2007 i 2008-u godinu. Samo neki od njih za 2007:
Bioshock,
Crysis
The Witcher
Mass Effect
Portal
Assassin’s Creed
Halo 3,
Super Mario Galaxy
The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
Call of Duty 4: Modern Warfare
GoW 2
Uncharted 1
Takken 6
Command & Conquer 3: Tiberium Wars
Half Life episode 2
Stalker
Tomb Raider: Anniversary
Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction
…
Konacno pokupio sve Single Player trofeje za Red Dead Redemption 2. Iskreno za ne pozeleti nikad nikom. Ono je bilo pa cist mazohizam. Studirati, uloviti i skinovati 150 i kusur zivotinja deluje veoma lako dok se ne umesa igrin random generator i moras da potrosis preko 4 sata jurcajuci za Musom i glupom Ćurkom.
Kada se i to nekako na jedvite jade i veoma veoma puno srece zavrsi dolaze na red 70 komada zlatnih medalja u misijama. I to mi je isto delovalo lagano jer sam imao vec nekoh 10ak plus ima dosta onih “brzih misija” koja treba da ze zavrse u XY zadatom vremenu. Kad se krene u to jurenje tek se onda vidi koliki je haos sve to, koliko su misije lose skriptovane za te Gold zadatke. Svaka misija jahanje, slusanje trabunjanja i onda kad dodje taj deo sa zadaktom naravno da se omasi jer su se NPCovi vukli i slicno.
Na kraju sam pribegao resavanju misija gde su zahtevi headshot-ovi, da se ne koristi healt item i slicnog, tj bilo koja misija koja nema zadatak sa vremenom.
Sad sam presao na Online deo koji je verovstno isto za mazohiste kao i SP.
Ne, ne deluje uopšte lako
Ne bih to nikad sebi radio. Čak sam batalio lov potpuno, čim sam shvatio da nije obavezno. Kao, imaćeš veći pouch – u redu je, ni ovako nisam još nijedan health popio niti biftek pojeo, a municije imam na pretek samo ovo što pokupim s poda ili što sam otključao u kampu.
Ako bude skok u težini razmotrićemo slučaj ponovo, ali kako stvari stoje moj artur ignoriše divljač sem kad mu konj slučajno zgazi zeca.
Jel ima neko ideju koja je najjeftinija opcija za se uzme mesec dana Ubisoft+ premium? Neka turska, indija… Nakupilo se par dobrih igara, piraterije nema ni za lek zvog denuva… Kontam da se “isplati” sabiti u mesec dana Mirage, Prince i Avatar. Mada ne znam da li je izvodljivo. Mozda je razmena ipak bolja opcija, tja…
Mesec dana Ubisoft+ kod Erdogana ti je 179lira tj oko 640din pa sad vidi da li ti se isplati ili ne.
Sve te stvari su realno lep dodatak story-u, mehanici igre i gameplay-u gde eto mozes da uberes nesto ili ulovis ako ti bas treba health i da se malo igras ako hoces, dok kao post story content je ocaj zivi i veoma zamarajucu. Jos kad na to dodas da generator zivotinja za odredjenje ne radi kako valja nastane potpuni pakao. Musa sam jedva nasao i to na trik sa neta gde sam uspeo da ga vaz zone mape dovucem i ulovim, a sto se tice Ćurke u New Austinu, koja mi je inace bila poslednja zivotinja na listi, bukvalno sam poludeo da sam trcao od mesta do mesta gde mogu da se stvore i taman kad sam poceo da dizem ruke slucajno ispred mene se smrad stvori.
Pred kraj drugog Chaptera sam imao toliko para da mi nije padalo na pamet da lovim i jurim biljke, a kamp je bio 90% upgrede-ovan.
Da je igra obimna jeste, da ima svega i svacega ima i da to samo po sebi oduzima vreme oduzima, a kad na sve dodamo te neke stvari sa generatorom zivotinja da ili ti ih ne da ili smanji broj kad treba da ih u questu ulovis, veoma spor i potpuno nepotrebno konfuzan meni dodjemo do toga da za post story sadrzaj nepotrebno izgubis sate, dane.
Ti gold zadaci u misijama nisu problem da npr. nisu potpuno kontradiktorni sa onim sto se desava u igri. NPCovi se krecu kao puzevi, a tebi gold trazi da misiju zavrsis za 5 minuta, namerno usporavanje Artura/Johna na odredjenim lokacijam i slicno. Isto tako animacije za sve i svasta koje oduzimaju vreme. Prosto za sam story play i uzitak sve to je predivno i podrzavam. Drago mi je sto su tako uradili ali za post story i 100% je ocaj. Jases 10 minuta, gledas 5 cutsceene-a i kad te igra vrati nazad iznenadi te sta i kako i padnes gold zadatak i onda tako u krug dok ne poludis.
Jurcanje onog malog po Saint Denise-u sam pokusavao 20 puta i nigde ne mogu da ga uhvatim pre marketa. Svaki put 3-4 minuta cutscene pa setnja pa jurcanje.
E sad neko ce reci preskocis cutscene, e pa super da igra nema bug da nekad kad to uradis automatski obori gold zadake. Nije da mi se nije desavalo.
Sve u svemu, sam story plus sve oko njega 9/10. Ono posle story-a sto dodje 1/10. A sad cu videti za MP deo.
Zagazio sam malo jače u Suicide Squad, evo već treći ili četvrti dan. Čistim dosta stvari okolo pa kontam da nisam mnogo odmakao u priči.
Ali utisci su mi se mnogo popravili sada kad je sve leglo na svoje mesto. Prelećem grad sa Harley, zipujem, pucam, bacam granate, lansiram likove u vazduh i pucam u njih dok padaju, ekskplozije svuda, uklizavam, zakucavam o pod i nastavim da prelećem grad sve kroz 30ak sec. Sada kad sam se malo levelovao sa njom i imam bolji gear, mnogo je zabavnije i fluidno.
Grad mi se otključao ceo koliko vidim (valjda ) tako da generalno lepo izgleda, samo što sam navikao na mračan ton i kišu iz Arkhama, a ovde ima smena dana i noći, zalasci sunca i sl. Dosta detalja ima po Metropolisu, u početku su me svi pucali pa nisam mogao da se fokusiram jer sve nekako brzo dešavalo ali sad kad sam ja taj koji juri njih maltene onda mogu više da uživam u lepoti grada.
Ali grad je i dalje mali po mom mišljenju, a čini mi se da je to cela mapa.
Rešavam Riddlerove zagonetke, ljuštim sve pred sobom čega se dočepam i zabavno mi je. Kontam kada se igra u multiplayer-u da je još zabavnije sa ekipom (sa random likovima sumnjam).
Ja sam povećao težinu na hard već posle druge ili treće misije čim sam dobio ponuđenu opciju za to i igra mi je postala mnogo zanimljivija jer je na normal baš limunadica. A i bolji loot se dobija i više exp.
Zamerke za sada su mi jedino UI, jer se često izgubim u toku misije gde mi je objective dok je haos svuda oko mene, eksplozije, laseri itd, a ja zveram gde da istovarim survivore.
Druga zamerka (možda i nije toliko zamerka ali pojma nemam) je to što u jeku bitke često uhvatim sebe da pucam moj Squad jer pomislim da su neprijatelji i treba mi par sec da razaznam da je to ajkulica, a ne vanzemaljac.
Treća zamerka mi je što osetim ponekad dok prelećem grad da postoje frame drop-ovi na deliće sekunde. Nije strašno ali ima ih ponekad.
I zadnja stvar je veličina grada. Ne sećam se sad tačno koliki je bio grad u Arkham Knight ali ovde ima svega 6 podeljenih kvartova na mapi.
To je to za sada, idem dalje da napadam zelenu lampicu aka Green Lantern-a.
I koliko vremenski ti je trebalo za ovaj poduhvat? Razmisljam se da odnesem konzolu na posao i cepam tamo
Btw imas ideju kako najjeftinije da dobijem audio na zvucnicima. Monitor nema zvucnike znaci mora da se nabavi neki HDMI audio spliter. Ne bih vadio audio iz gamepada(XBSS u pitanju)
Baci pogled dal nemas 3.5mm jack na monitoru, pa spojis zvucnike na monitor i onda hdmi i fercera
Sto se tice vremena koliko mi je trebalo da resim samo SP deo 100%, plus zaostalih 6 trofeja. Evo slikice.
Kad sam pocinjao ovaj sad prelazak imao sam 2 opcije, da pocnem od oko 50% igre polovina Shady Bell dela i nastavim ili krenem od nule sve. Resio sam da krenem od nule jer sam pozaboravljao mehaniku i da ne bi napravio problem da na pola igre ne znam nista.
Sama kampanja je trajala pa od mesec dana stim sto sam mahom samo vikendom igrao. Onda oko 6 dana je trajalo samo pacenje sa Its Art trofejem i sa skuplajnjem onih Exotic sranja.
Poslednjih 50ak zivotinja study, kill i skin deo oko 5 dana i 60 gold medalja oko 4 dana.
Prednost drugog prelaska tj igranje od nije je taj sto sam od samog pocetka svaku zivotinju studirao i skinovao pa je veliki broj njih do kraja story-a bio gotov.
Npr moja preporuka je da cim krenes sa prelaskom svaku, ali svaku zivotinju koju vidis odmah study i skin. Jer npr Mus i Curka su mi nepotrebo oduzeli fosta vremena, a u Musa sam tokom story-a video bar 2 puta kada sam ga ignorisao, a curke sam ubio 3-4 ali ih nisam studirao i skinovao, to sam tek kasnije npr video.
Takodje Challange-e odmah kreni da resavas, ustedece ti dosta vremena jer 70% mozes komotno kroz misije da uradis, a ne da gubis vreme na kraju ponavljajuci neke stvari koje si uradio.
Eto to je neki savet od mene, ali racunaj da dosta uticaja ima to kako ce ti igra i sta od zivotinja davati. Mozda budes imao srecu, ali ja npe nisam imao te me je pa oko 85% problema koji se pominju na netu sacekalo. Jos jedna vazna stvar kod Hunting quest-a, nemoj da skupljas zivotinje iz narednog request-a desice ti se bug da neces mogu da dobijes request i ti staje sve.
I obavezno Save, posle svake misije, posle svakog uradjenog zadatka, ulovljene zivotinje i slicno. Ako ne daj boze zaglupi igra da mozes da se brzo i lako vratis nazad.
Sto se tice audia iskreno nemam pojma, mozda su nabolje resenje neke slusalice?
Ne da se isplati, nego mega deal. Prince + Avatar + Mirage za 5-6e. Tolko me kostalo lazanje danas u trznom centru.
Pa bravo gospodine @Akiris ne da mi nije palo na pamet nego nisam razmisljao uopste o tome. Pa ti si moj spasilac
Jel znas sta to znaci, da bataljujem video motazu na poslu i krecem gejming jer kuci ne stizem od klinca ni store da pogledam a kamoli da se igram.
@MitraljezaC sluske mi ne piju vodu jer radim u prodavnici i ruzno mi je da neko ulazi a meni sluske na glavi…
Živ nam bio brat Erdogan
Uf, al sam se zaglavio u biomu 4, uopste ne mogu do bosa da dodjem, ocajan mi je lut u svakom ranu, neverovatno.
Posle 10 godina od izlaska igre, konačno sam završio Ryse. Son of Rome.
Pošto sam tu igru pratio još od prvih trailera i console war-a PS4 vs XO, znao sam tačno šta da očekujem.
Combat u Igri me je prijatno iznenadio koliko je gladak. Sem par bagova kada je napadao pogrešnog neprijatelja ili ga nabio u zid pa nije mogao execute, nisam imao zamerki. Sam gameplay loop je vrlo jednostavan, što je sa jedne strane dobro, a sa druge i ne baš, jer sam već na pola igre hteo što pre da završim svaki fight.
Grafički je igra i dalje ok. Nisam siguran što su se tada odlučili na pre-rendered cutscenes, ali nije preterano smetalo. Sam level design je prilično linearan, što mi nije smetalo, jer gomila današnjih igara ima preobimne svetove ili nivoe, pa je prijala promena.
Ono što mi se najviše svidelo je brzina priče, gde nije bilo dosadnog ili sporog dela, sve je uvek išlo brzim tempom i nije stajalo do samog kraja, koji je bio zbrzan. Ne mogu da kažem nedorečen, jer su završili priču, ali opet, uz sve ovo što sam napisao razumem što igra nije dobila nastavak i što je imala mlaku recepciju kod igrača i kritičara pri izlasku.
Pošto sam to pratio još od pre izlaska PS4 i XO, znam zašto je na kraju ispalo tako i šteta, jer se maltene na svakom koraku osetio neiskorišćen potencijal, posebno jer i dan danas imamo vrlo malo igara koje obrađuju periode antičkog Rima i Grčke.
Ko voli brzu i linearnu avanturu od ~5 sati, neka izvoli, sumnjam da će razočarati za 5€.
Takođe sam i “završio” Diablo 3: završio base + Reaper of Souls kampanju, Seasonal Journey, sklopio ceo build, igrao Torment 16 težinu, isfarmao gomilu opreme i pushao Greater Rift ključeve koliko sam imao želju. Igra je i dalje instalirana, verovatno ću je igrati još malo, ali to je otprilike to, postigao sam sve što sam želeo za ~24h igranja.
Drugari koji su igrali to duže vremena mi kažu da je igra sad u najboljem izdanju, jer je izašao Diablo 4 pa više ne daju content “na cevčicu” nego su lepo dali sve što valja i svaka klasa je tune-ovana kako treba, pa je idealno vreme da se proba, ako je još nekom ostala u backlog-u
Krenuli ja i drugar Remnant 2 u co-opu (ja XSX, on PC) online preko gamepassa. Prilicno tezak akcioni RPG koga ne bih igrao u solo rezimu ali ovako u dvoje je bas dobro iskustvo. Navukli smo se i tri veceri za redom igramo. Pao je prvi world boss. Mislim da cemo ici do kraja.
Krenuo Resident Evil IV remake.
Stigao do bosa bioma 6 u Returnalu i zaginuo. Onda probao malo coop, al mi se cini da je mnogo teze u coopu.
Glupo sam zaginuo, tako da pretpostavljam da cu igru danas zavrsiti ako budem imao vremena. Odlicna igra.