Šta trenutno igrate? 2023. (Part 2)

A Dreamcast ?

Najviše sam igrao tu generaciju

4 Likes

Imao si sve ovo u prime-u? Moji srednjoskolski vlazni snovi. Evo npr.citam stare Bonuse, i naidjem na reklamu Beosofta (decembar 2003) za GC koji je kostao 15k dinara, sto je po tadasnjem kursu (67) bilo oko 225 evra. A onda istrazim da je prosecna plata, tada decembra 2003 bila oko 12k dinara. Secam se da cale moj nije hteo da cuje za GC, govorio je "moja plata ipo za to sranje":grinning: evo danas, 20 godina kasnije ps5 je opet iznad prosecne plate obicnog srbina. Nikada ovde nece biti bolje . Ali svakako mi je jako zao sto nisam imao sve te konzole kada su bile aktuelne. Ludacke igre, ludacka generacija!

2 Likes

Tuga brate, kad tako pogledas. Mada nije iznad zvanicne prosecne plate, koja je 86.738 u decembru 2023. Playstation-u je regularna cena oko 70.000.

Ja nisam nikada patio mnogo za konzolama, ali jesam zeleo Amigu.

Kada su stigle ps2 konzole bila je patnja sa igrama. Govorimo o piratskim igrama naravno. Bili su oni boot diskovi (Action replay) koji si morao da ubacis u ps2 pre nego sto ubacis igru na CD-u. Kakav jebeni horor. Sa prvim igrama i nekako je to prolazilo a kasnije kada su krenuli ozbiljniji naslovi- tuga. Iznajmim ps2 i novi Onimusha Warlords mi stigne na 4 CD-a. Igras normalno i samo se pojavi black screen sto je bio signal da treba da uvacis CD broj 2. Uzgred se molis mogu da ne blokira. Tako i sa CD 3 i 4. E onda su se pojavile igre na DVD kopijama a sa njima i cipovi Mesiah i Mars. Beosoft je ugradjivao takve cipove po ceni od 100 evra… Kupovali su prazne DVD diskove i na njima narezivali ps2 igre. U pakovanju koje izgleda kao origanalno ps2 pakovanje (kapiram nabavljali iz Bugarske) bi ubacili narezan DVD sa igrom (na netu skidali cover) i to prodavali za 7-8 evra. Tada je moglo da se pocne sa uzivanjem i komotnim igranjem bez frustracija. Za GC si morao da kupis originalnu igru. Sada kada razmislim i da sam ga imao nebi imao igara za njega jer je cena originalne igre za GC u to vreme bila suludo visoka. Sto se Xbox-a tice, na njega nisam naisao. Mozda bi mogao vise @Wahad da kaze kako se snalazio za igre, gde i koliko je placao, i kakva ga secanja vezu za taj period.

1 Like

The Last of Us Part 1 imaš i za PC sada, ako ti se on igra.

U suprotnom, kao što je @n00dle preporučio, Days Gone ima za PS4, PS5 i PC.

Naughty Dog je malo specifičan sa njihovim igrama, teško je ubosti neku koja baš podseća na njihove. U̶n̶c̶h̶a̶r̶t̶e̶d̶ Tomb Raider, šta je to?

Zavrsio sam konacno Alan Wake 2. Ponovo je zastranio u nebuloze i konfuziju, verovatno u zelji da naprave kultni hit i da se prica dugo o njoj. Ovo je igra u kojoj se prosto organski uklapa da naprave najmanje 5-6 razlicitih krajeva - ima samo jedan, ako ne racunamo final draft, tj new game +. Gameplay je patnja sa konstantnim izbegavanjem i balansiranjem, senki ima uvek vise, a mesta u inventaru nedovoljno. Previse back trackinga koji vestacki produzava igru. Mapa jedva necemu sluzi, vapio sam za objective pointerom. Uz sve genijalne ideje, tesko mi je zbog ovakvih stvari da mu mirne duse dam goty, iako mozda objektivno zasluzuje.

Ja sam inace definitivno shvatio da narednih 3-4 godine najmanje, mozda i vise, nema potrebe da kupujem vise ni jednu igru… 2024 je za backlog, mozda ponesto novo, ako bas vredi.

2 Likes

Igram trenutno BG3 Prva mi je igrica ovog tipa, s obzirom da imam iskustva sa DnD I da sam bio dungeon master neko vreme, a i upoznat sam sa istorijom i kosmologijom Fearûna :joy: mogu da kažem da je ova igra remek delo. Priča, muzika, likovi, voice acting ne znam šta da kažem, nemam reči. Mnoge koje znam i koji su mi rekli “što bi bilo dobro kada bi se od ovoga napravila video igra” misleći na koncept Dungeons and Dragons 5 edicije, e pa dobili su ga. Ne znam kako je novim igračima da shvate pravila ali ko uđe u ovi priču uživaće stotine sati.

4 Likes

Interesantno je koliko su nam utisci različiti :slight_smile:

Iskusili smo iste stvari u igri, ali to mi apsolutno nije smetalo. Priča je bila u standardom Remedy stilu, barem kad se poredi sa Quantum Break i Control-om. Zapravo možda i bolja od Control-a, jer je zbog većeg budžeta više toga ispričano kroz glavnu priču umesto kroz lore.

Na kojoj si težini igrao? Moguće da je zbog toga. Igru sam prešao na Normal (ili ekvivalenat) i nikad nisam imao osećaj da ima previše neprijatelja ili da ne mogu da se izvučem iz situacije.

Istina, treba malo vremena da se navikne na polu open world Bright Falls-a, ali ne bi trebalo da je ništa strašno.

Što se backlog-a tiče, apsolutno se slažem. Kako u skorije vreme izlaze igre u kojima može da se utroši više desetina ili stotinu sati, odlučio sam se da pređem “starije” kraće igre, i isplatilo se. Prošle godine sam prešao 50-ak igara iz backlog-a sa prosečnim vremenom igranja od ~2h dnevno :slight_smile:

Ostalo ih je još 20-ak, pa onda da se bacim na one što su izašle prošle/pretprošle godine, ili što će tek ove.

1 Like

Ja imam jedno 20-30-40 igara iz prethodnih 5-7 godina koje zelim da odigram.
U 2024. cu probati da ne kupim nijednu ili ajde ovako da kazemo, da kupim manje od 10 igara, jer stvarno vise nema smisla, kupujem kao lud, svaka dva-tri dana kupim igru a ne upalim apsolutno nikad. Nebitno jel pc, nintendo ili xbox

1 Like

Rezale se igre kod Torgala :slight_smile:

Nakon Sunbreak i sprcanih 100h u poslednje 3 nedelje, poceo sam MHGU, baš mi prija old school gameplay.
Muzika je stvarno epic

3 Likes

Koliko je počeo da pada fps u Apexu na Xbox-u to je nezdravo. Znači ne konekcija, nego bukvalno se raspada igra koliko secka u nekim trenucima kad se mnogo stvari dešava na ekranu. Iz meča u meč sve više do trena dok samo ne izbaci iz igre na home screen i onda opet iznova normalne partije dok ponovo ne krene da opada fps. Sad kad nisam olupao konzolu kad su me oborili jer listam sideshow otprilike :joy: U ovoj poslednjoj sezoni očajna optimizacija iz nekog razloga, nešto su pojebali samo tako. Ili uskoro izlazi Xbox XL pa namerno sakate ovu verziju unapred :joy:

Igra li neko Tekken i da ima iskustva?

Igrao sam ja Tekken 3, Tekken 6, Tekken Tag Tournament 2, Tekken 7 i probao demo Tekken 8. S obzirom da si ti majstor za MK, biće ti lako da se uklopiš ker je filozofija manje više slična. E sad, ne znam da li si igrao još neke tabačine jer samo izvodjenje comboa se dosta razlikuje. Tekken je 3D tabacina pa tako imaš i kretanje u stranu i odredjene poteze kada ideš step right ili Step left.
Razlikuje se od Kombata ali vredi probati. Story ko story, u fighterima retko kad valja ali online je dobar. Ja sam fino peglao sedmicu.

Da samo sto su pokreti za kombo generalno nenormalni, tipa napred, pa u koso dole pa opet napred i onda input. Ovo u stranu levo, desno i dash mi nije strano nego generalno sama igra i sve kako funkcionise sa punish, combo i to. Blokiranje je kao u Injustice 2
Svi kazu da je jedna od najtezih tabacina jer jedan lik ima 200+ poteza. Ovako igra izgleda bolesno lepo

Story me ne zanima, samo competitive online :slightly_smiling_face:

Igra se u najveće novi Prince of Persia… iliti bolje rečeno, The Search of Prince of Persia

Pretpostavljam da ce imati denuvo, nista za PC?

Pa da, nemaš taster za block vec jednostavno ne radiš ništa ili držiš unazad (čučneš za low kick). Što se ko pleksnosti tiče, tačno je. Jeste zahtevan. Claudio Serafino ti je najbolji za početak. Lik je izašao u sedmici i najavljen je za osmicu. Ima svega 40ak poteza pa će ti biti dobar za potkivanje a kadnije biraj lika koji ti se svidja. Meni je legao Lars npr pa možeš i njega probati a generalno sam naiviše voleo Yoshimitsua. Al Yoshi je pakao za igranje :sweat_smile:

1 Like

Usao sam u grupu neku i svi kazu, bice to duga pustolovina dok ne naucis :grin: Ima dosta i oko kontroler mappinga i sta vec namestaju da se usavrse potezi

2 Likes

Ja sam više za 2D fightere, naročito od Arc System Worksa. Ne mogu da se naviknem na borbu u Tekkenu nikako. A kad upalim onaj move list… Joj. Daj mi Shoryuken i Dragon Punch inpute, to sam makar naučio.

1 Like