Ne žuri se ni meni, igram zasad lagano i upijam atmosferu. Mnogo sam loš kauboj, ako me spopadne neka banda usput, obično se pogubim i sledi brza smrt.
To sa životinjama, kožama i pearsonom nisam još najbolje pohvatao – kad ja njemu odnesem životinju, jel on to pretvori u novac ili hranu za kamp? Jel treba uvek da oderem kožu / očupam perje ja sam, ili će on automatski te stvari da odvoji za crafting?
Moraću neki video da pogledam. Ali luda je igra, ono kad jurim svedoka prolaznika da mu pretim da me ne tuži kod šerifa.
Imaš tamo u kampu kod Dutchovog šatora ledger, gdje vidiš sve što su donirao kampu i ti i ostali članovi. Takođe i vidiš šta možeš apgrejdati i koliko para treba. Kad sve apgrejduješ, nema više smisla išta donirati. To je u suštini više flashy stvar nego neka bitna mehanika u igri. Ja sam apgrejdao to brzo sve i od tad sam samo životinju kad ubijem i oderem perfect skin prodam najbližem trapperu kad mi je usput.
Materijale dobijaš samo kad ti odereš životinju ja mislim ali nisam siguran.
Pazi kod Pearsona upgradeuješ/craftuješ samo satchele. U suštini doniraš perfect skin/pelt i onda se računa kao da si taj jedan obezbedio. Sam leš tj. carcass ne moraš da nosiš i doniraš.
U totalu mislim da beše 7-8 perfect deerova, 2 3 bucka, 2 3 elka, iguana, boar, beaver, rabbit, cougar, jaguar i sigurno još nešto.
Mora životinja da je 3 star i da izvedeš perfect kill, kad je naciljaš pa na view info ti piše koje oružje da koristiš i onda dead eye nišaniš za mozak ili vitalne organe markirane crveno.
Onaj poslednji satchel, legend of the east, se dobije kad craftuješ sve prethodne i on ti omogućava da svakog itema imaš 99 quantity u inventoryju kod sebe.
Jedno 5-6 sati treba sigurno da bi se svi odradili. Malo je glupavo jer neka krzna možeš više da akumuliraš na konju, a neka su veća i moraš svaki put da se vraćaš u kamp i doniraš itd. Pa onda neće da ti se spawnuju životinje sa 3 zvezde, za neke plašljive je korisno i onaj herbivoire/predator bait da koristiš.
Ostalo što se kod pearsona craftuje su samo kozmetike.
A trapper ti služi za legendary životinje, tamo dobijaš razne odevne iteme koji ti ne znam boostuju reload speed za 5% ili tako neke buffove.
A ima i kod fence-a nekih amajlija zanimljivih, tipa 1 perfect koža, golden earring i neko ugljenisano drvo i da ti trinket sa kojim se konju health i stamina 10% sporije troše itd.
Moram reci da sam odustao od Metroid Prime Remaster. S’obzirom da je old skul igra koja nema chackpointa, potrebno je igru sacuvati u save room-ovima. U poslednjoj fazi igre vise od 30 minuta nije bilo save-rooma i to je stvar koju ja ne prastam developerima. Izlozis me vise od 20 minuta intezivnom naporu, i onda me “pocastis” bos borbom. I na kraju svega nema save rooma vec jos tezi neprijatelji Gospodo developeri, ovakve stvari se ne rade, bez obzira sto je remaster. Pao je lagani uninstall.
Metroid Prime je bas old school igra, na kraju krajeva metroidvanie su zadrzale svoje korjenje sa save stationima.
Metroid Prime mi je vise smetao zbog repetitivnosti u smislu beskrajnih nebitnih combat encountera, ovo je naravno jos jedan od stubova metroidvania igara, ali ovde mi je bas nesto tesko palo. Na kraju se nisam ni borio ni sa kim osim ako mi treba HP ili municija, pa ubijam zbog dropova.
Metroid Prime 2 mi je nekako lakse pao, kao da je donekle modernizovan, iako se svi kunu u MP1.
Alan Wake 2 postaje bolji kako igra odmice. U neku ruku je duhovni naslednik Silent Hilla, glavni protagonista (Saga) koji gubi secanje, paralelne dimenzije, mesanje 2 realnosti na takav nacin da zitelji nisu svesni horora oko njih, odlicne zagonetke. Na zalost mislim da finska metal muzika nije ni blizu Akira Yamaoke, i pored opsteg cirkusa koji su napravili sa muzickim numerama.
E i ja da jednu igru zavrsim ove godine - Control sa oba DLCa.
Bilo mi je zabavno, gameplay je interesantan, napucavanje bas dobro (nema milion primeraka oruzja nego po jedno od svake vrste i cao) plus moci koje se unapredjuju tokom igre.
Zamerka mi je mapa/waypoint sistem koji je bas debilan. Jasno da je poenta da je Oldest House jedna nenormalna zgrada, ali mora da je moglo elegantnije da bude nego ovako. Takodje, malo ima bosova, a i kada ih ima budu nesrazmerno jaki u odnosu na gameplay do tada (pre svega na kraju jednog i drugog DLC). Glavna junakinja je mogla da ima malo neki personaliti, ocigledno je da umeju da napisu lik, i ovde i u drugim igrama, ali Dzesi je sasvim…bezukusna.
Najbolji utisak je Ashtray Maze misija, odlicno u svakom pogledu.
Predjoh u dahu TLOU part 1. Kakva igretina moram ponovo reci. Prelako sam presao iako sam igrao na hard, ali tako je kada napamet sve znas u igri. A sada cekanje part 2 remaster da se to ponovo odigra