Šta trenutno igrate? 2023. (Part 2)

3 Likes

Ocekivao sam ruganje na forumu i video takav ishod u svom mind place-u. Dajem dobrim ljudima u Remedy-u benefit sumnje da su sposobni za kreativni salto mortale i koherentnu nit, sa tom nadom i nastavljam. Ipak, nategnuto je da nesto moze izvaditi ovakav naratvni mulj u prvoj trecini igre. Bice da jednostavno n’umu, a da su standardi u game industriji dovoljno niski da pobere nekakve besmislene game awardse. Znas onaj neprijatan osecaj, kad se neko “pravi pametan” iz petnih zila a vidi se da nije - takav transfer neprijatnosti imam igrajuci Alan Wake 2.

1 Like

Ma kakvo crno ruganje, ako mislis na moj post.
Da li mislim da si kriminalno u krivu, da. Ali nema tu nikakvog ruganja.
Inace priroda stvari kada se napise nesto kontraverzno da ce stici odgovori ovako ili onako.

4 Likes

Izbacili beta patch za starfield, dosta bolje se protivnici ponašaju. Nisu onako debilno stacionarni, nego se baš štekaju, zaobiđu te pa iza leđa itd. Prvi da kaže čovek opipljiv patch, ali i dalje nedovoljno da se vratim igri lol.
Inače igram rdr2 po treći put, šta reći što nije rečeno milion puta, perverzija, i izgleda odlično na ultra. Iako sam na prvom playtroughu pokupio sve trofeje i odradio 100% completion evo i dalje neke lokacije i lore mi se dešavaju da prvi put vidim

4 Likes

U prvom delu je sve maltene objašnjeno uvezi njih dvoje i maltene su oni ceo chapter pred kraj igre jer su se oni borili sa tim stvarima još pre Alana. Čak se i ide u njihovu kuću na farmi itd. tako da su verovatno očekivali da se njihov background već zna kad se ulazi u ovaj deo igre.

1 Like

U mom iskustvu, jedini dev čije narativne ambicije mogu da primirišu filmskim je Rockstar. Već me gta5 oduševio, a rdr2 deluje da će biti još bolji u tom smislu. Da onako stvarno imaš jedan sinematičan užitak dok igraš. Naughty Dog je blizu, al njihove priče i likovi više naginju tv serijama nego velikom platnu. Da zaokružim priču, jedina igra čija proza može da parira knjigama je disco elysium.

. . . . .

Inače igram naporedo bg3 i rdr2 (kad me lidija pusti), kakva kombinacija! Ne zna se koja je igra kompleksnija, svaka na svoj način, al ne mogu da se žalim.

U bg3 smo još uvek na pola prvog poglavlja, al smo se barem koliko-toliko snašli. Slegla nam se u glavi malo lavina termina i sistema, krenule i neke taktike da se rađaju tokom borbi. Lidija uveliko planira s kim će da se smuva (astarion, naravno, na prvom mestu). Kamo sreće da je coop manje bagovit, uopšte učitati sejv bez da sve pukne je mala avantura.

U rdr2 još uvek učim kako se šta radi, moram stalno da pogledavam kontrole. Barem sam uspeo jelena da ulovim i odnesem u kamp, mada ne vidim da je puno pomoglo što se zaliha tiče. Van kampa zaista divlji zapad, ne mogu a da se ne divim koliko je detaljno simulirano sve. Dal će mi spor ritam dosaditi ostaje da se vidi, zasad sam opčinjen.

3 Likes

Rdr je nekako svoj univerzum unutar rockstara, nema baš tog nadrealnog u toj meri kao u gta da liči na pojedine akcione filmove. Svojevremeno sam zbog keca i kupio ps3 i došao ovde na forum lol.

Nemoj puno da se brineš za resurse u kampu, negde mislim na pola chapter 2 da pored dutchovog šatora i kutije za donacije dobiješ ledger book ili kako se već zove gde kupuješ upgrades za meal vagon, health vagon, i ammo vagon, tek to troje kad kreneš da upgradeuješ s kešom one 3 ikone u kampu promene boju iz crvene. Ima i još nekih stvari, mislim da beše baš dutchov tent kad upgradeuješ da se ostali “motivišu” da malo više doprinose. Arthurov tent možeš da upgradeuješ sa fast travel mapom itd. itd.
Ekonomija je baš fino izbalansirana, pa se mučiš dok skupiš za nešto, pa 3 put razmišljaš da li kupiti carbine repeater ili springfield rifle i sl.
Obraduješ se kad nađeš gold bar od 500$
Kad pogledaš onaj compendium 500 itema, zvuči suludo ali je masa biljki, oružja, konja, nisu sve životinje. Nije mi palo teško da jurim životinju po životinju i da su 3 star, da jurim perfect kill itd.
Da ti ne spoilujem ali kasnije kad se nabudžiš budeš malo op, zato i igram ovaj put na pcu bez auto aima na kbm.

2 Likes

U novijoj istoriji Quantic Dream je verovatno neprevazidjen, ali je i Naughty Dog blizu. Uncharted i Last of Us su bolji od filmova koji su snimljeni po njima. Santa Monica sa remasterom God of War-a je takodje neverovatan. I Rockstar angazuje vrhunski tim pisaca, nema zbora.

Medjutim, ni prva dva Max Payne-a nisu daleko. Moze opusteno da parira grafickim novelama vrhunskih pisaca. Sta se desilo sa Alanom ne znam. Isti covek pisao obe igre, u Maksu mu je fantasticno legao noir stil, u Controlu i Wake-u nepovezano blebetanje. Preterao je sa misterijom, nema ekstrapolacije.

Inace, skoro je bila u gamepassu jedna briljantna mala indie igra koja ima slican predlozak sa piscem koji ima moc (ili prokletstvo, kako se uzme) da posecuje svetove svojih kreacija - The Bookwalker. Overi ako nisi probao…

Poceo samThe Last of Us part 1 . Ovu igru presao sam bar 3x na ps3, pa onda remaster na ps4 i sada je uzeo na ps5. Kakvo jebeno remek delo! Uzeh da ga zavrsim do izlaska TLOU part 2 remaster 19.januara

1 Like

remek delo sa najgorim gameplay-om ikada.
Ali to je Naughty dog TM

7 Likes

lolovoz

Najgori gameplay je Zelda.

Bring it on :sweat_smile:

1 Like

Ma gdje izbalansirana. U sve i jednoj igri se možeš obogatiti i biti filthy rich pa i u RDR 2. Bukvalno nisam radio one pljačke voza i otimanje kočija, preprodavanje konja itd. jer nikad nisam osjetio potrebu jer sam se valjao u kešu.

Inače, najbolji savjet koji ja mogu dati je da se prvo u kampu apgrejduje mapa da dobiješ fast travel što ranije jer će da smori igra sa jahanjem svukud.

1 Like

Pa ako igraš regularno tek negde tamo u chapter 4 sam mogo da pokupujem većinu upgradea i oružja. Sad ako juriš treasure maps i gold bars to je drugo skroz jbg.

Vidiš, sto ljudi sto ćudi, ja sam 99% slučajeva išao na konju. Meni se nije žurilo ni prvi put a ni sad treći. Em random encounters, em životinje za uprade kod pearsona i legendary za trappera. Baš retko sam koristio fast travel, jedino kad me misija odvoji od konja.

1 Like

Moje neko iskustvo je u sve i jednoj igri da je ekonomiju nemoguće izbalansirati jer uvijek je možeš zloupotrebljavati.
Čak ne moraš ni treasure maps ganjati, lootaj svako tijelo kad u fajt uđeš, 5-10-15 tijela svaki put po 1-5$ svako a stalno si u nekim fajtovima, nakupi se. Pogotovo zato što nađeš nekad kod njih nakit i skuplje stvari. Gdje je još lootanje kuća i ostalog što naiđeš, pa lov i prodavanje krzna i obrađenog mesa.
Vječito sam bio pun k’o brod, bilo mi smiješno kad Dutch počne “We need more money” a ja pogledam u ćošku koliko para imam.

2 Likes

O driscols ok oni imaju uvek do 5$, ali nisu toliko česti na početku igre susreti sa njima. Ostali neprijatelji u 99% slučajeva manje nego 0.5$ i ne nosi svako valuables, mnogo češće neke tonics i sl. gluposti. Lootam apsolutno sve u okolini, završim misiju, čekaju me po 5 minuta dok počistim svako telo. Jedino treasure hunts i train robberies nisam radio.
Evo pogledao sam sad trenutno u chapter 3 samo kamp da se nabudži sve na max i u gunshop da kupim rolling block rifle i onda svo oružje koje sam do sad skupio da upgradeujem rifling, sights, scope i sve što nije kozmetika izlazi preko 4000$
Ja trenutno na 800 i to samo u startu sam municije malo kupio za repeater, štekao od starta igre.

Igram trenutno Horizon Forbidden West, za sad uživam. Main quest nisam puno pipnuo, radim sporedne stvari. Fino su poravili melee combat iako ga još nisam savladao, vidim napredak.
Dijalozi su i dalje pušiona kao u prvom dijelu ali uopšte mi ne smeta. Kod prvog dijela nisam znao šta da očekujem, sad sam bio pripremljen i uopšte mi to ne kvari utisak.

Guram i Alan Wake 2 polako, igra mi je odlična za sad iako nisam ni na pola još. Najveći problem mi je odlučiti s kim prvo da igram. Krenuo sa Alanom i mislio sve s njim prvo pa onda pročitao da neki kažu da je bolje gurati obadvoje pa sam sad počeo i sa Sagom da pristižem. Za sad mi je sa Sagom teže. I municije i healing items mi ponestaje dok sa Alanom sam napunio storage skoro koliko imam.

Isto sam češljao par igara sa Game Pass što sam propustio. Odigrah Bramble The Mountain King. Preskočio sam je kad je izašla, imao sam pogrešni sliku o igri i misliobć sam da nije za mene a samo mi je neko trebao reći da je igra na fazon Inside, Limbo samo 3D. Prelijepa igra i bajkovita, baš mi je legla.

Takođe odigrao Thirsty Suitors, turn based rpg gdje se boriš protiv svojih bivših. Humor je otkačen, podsjećao me na momente na Yakuza igre, što zbog samog humora, što zbog gameplay mehanika pošto idto imaš minigames tipa, skating challenes, kuvanje, ples itd.
Ne preporučujem igru pahuljama kojima je sve WoKe jer su joj bivši i muškarci i žene, da ne povrijedi igra njihova krhka osjećanja.

I odigrao Goat Simulator 3 koji sam mislio samo probati. Dobra igra za mozak na pašu, prepuna referenci na druge igre.

Još počeo Gris i gotov sam sa GP za ovu godinu. Igra u kojoj treba da vetiš boje svijetu. Prelijep 2D artstyle i art direction i fina adekvatna muzika.

6 Likes

Ja zapoceo Uncharted 4,koje opustanje za mozak od igre,cak je mozda i previse prosta za igranje,ne iziskuje nikakav napor,mozda one puzle malcice. Na ps5 izgleda bas lepo,negde sam na pola igre, tj opet onog dela sa pocetka.
Jedina mana su mi one dragocenosti koje koliko sam ukapirao nicemu ne sluze (nisam igrao prethodne delove),nadjes ih i kao to je to :rofl:

1 Like

Samo bitne radi trofeja ako ganjaš to.