Šta trenutno igrate? 2023. (Part 2)

genshin lol

Ako ti legne, neces je ispustati :smile:
Skroz je pristupacna na pocetku, daje razne opcije kuda da ti ide run.
Nivo tezine ide od white do gold stake. White stake je laganica i lepo isprobas sve spilove na njemu, nece te opterecivati.

1 Like

Sto kaze Miki samo osnove , mada iskreno nije toliko ni tesko nauciti , procitaj jednom sa razumevanjem i videces , pa nisu briškule bogte…

1 Like

Hellblade 2 zasluzuje nekoliko nagrada ove godine, za narativ i najbolji audio dizajn, a sigurno za najbolju grafiku.

Quest 3 Virtual Desktop sa Private Theater Environmentom + PCMR + Danheim OST + in ear headphones = najbolje cinematic gaming iskustvo IKADA.

Iako nije VR, tehnicki se slika samo projektuje na 2D bioskopsko platno, ovakav kombo je beyond next gen - ovo je prozor u buducnost gaminga. U buducnost entertainmenta.

Najveca je fora sto se sve bezicno strimuje.

4 Likes

Manje više si Deckard opisao, samo će biti za koplje bolje. :grinning: Moraš onda razumeti moj hajp za ovaj još fiktivni proizvod.

Inače nevezano za ovo, a on topic. Uzeo sam protekle nedelje volan (Logitech G29), i Hotas Flightstick (neki Trustmaster). Oba IZUZETNO povoljno naleteo.

Flightstick sam uzeo i igrao FS2024, prvobitno u VR, mada sam ga kacio i na Xbox i leteo tamo. FS2024 podrzava nativno VR, ali izvući solidne frejmove i grafiku je izazov, čak i u mom slučaju na mojoj 4080 kartici. Koliko gledan na YT i 4090 se muči. Naravno u VR nije prihvatljivo igrati u malim frejmovima zbog muke itd. Ali uspeo sam nekako iskonfigurisati da sve radi. Inače što sam primetio u FS2024 što je značajno poboljšanje u odnosu na 2020 je prikaz kuća i zgrada. U 2020 si mogao u manjim gradovima da prepoznaš ulice, i koja zgrada ili kuća je gde, ali je bio neki random 3D model te iste zgrade. E u 2024 me je oduševilo što je zaista pravi 3D model (iako onako generisan i ne visokog kvaliteta naravno) svih zgrada i kuća. Tačno sam mogao prepoznati svaku kuću i zgradu u mom komšiluku kada sam preleteo. Skoro izgleda kao u Google Maps kada se uključi globus pa onda 3D prikaz, veoma impresivno. Nazalost, ovo izgleda da ne vazi za celu igru. Preleteo sam preko zavičaja (ZR) i tamo , isto kao u 2020, su random 3d generisani modeli kuća i zgrada. Tako da ne znam da li je do regiona ili neček drugog. Isto sam primetio kada sam leteo i Keniji i Egiptu.

Vezano za volan, htedoh konačno igrati GT7 na PSVR2 sa volanom. Sve radi super medjutim mislim da sam dostigao granicu moje što sam mislio da je hard core tolerancije za VR vratolomije. Iako sam igrao već GT7 sa dualsense, i nije bilo problema, ovo je korak dalje. Pošto volan ima force feedback, mozak se još više zabuni. Oči vide nešto, osetim u rukama otpor na volanu, ali onda u velikim krivinama ili kada se spucam, mozak očekuje da mi se telo baca levo desno, i kada se to ne desi, bude u mozgu malo 404 file not found. Morao sam relativno brzo prekinuti sesije, nije mi bilo muka, ali malo nelagodno. Imerzija je doduše to the max.

Srećom, da ne bude bačene pare, igrao sam Forza Horizon 5 i NFS Heat i Unbound (onako obično, ne vr), i baš je kul. Iako se kaze da arkadni rejseri nisu za volan, više su motorsport i druge simulacije, meni je ovo baš leglo. Pogotovo FH5 ima fenomenalno integrisanu podršku za volan. Force feedback je neverovatan i jako je zabavno vozikati se. Mada teze rekao bih nego sa kontrolerom. NFS Unbound ima zvaničnu podršku za volan, ali nema force feedback, što je loše i nema baš nekog smisla. Interesantno je da Heat ima force feedback, iako je starija igra. Ne kontam nelogičnost. Force feedback nije na nivou Forze ali je dovoljno za arkadni rejser. Tu igru sam igrao i najviše preko vikenda. Takodje igra izgleda fenomenalno.

5 Likes

Uh mislim da bi me trkacke igre mnogo vise drzale da imam volan. Narocito reli, tociljas se po blatu a stezes guzove vise nego u horor igri.

Probah Balatro, snasao sam se iako nemam blage veze o pokeru. Morao sam svaka 2 minuta da proveravam sta se racuna ko dobra ‘ruka’, al igra te sve lepo usput informise tako da nije bilo tesko.

Dao sam i lidiji da proba, stigla dalje u prvoj partiji nego ja u sest. Proslo sat i po dok si reko keks, al imam osecaj da stvari malo suvise zavise od srece da bi mi stvarno bilo zarazno (mada sasvim je moguce da tu ima dosta taktiziranja koje ja ko pocetnik ne vidim). Al ovako da ti prodje vreme u nekoj cekaonici dusu dalo.

Zanimljiva zverka, nije kartaska igra a nije bas ni roguelike. Spojili su zanrove u neku novu a pitku kombinaciju, svaka cast.

Astrobota gustiramo svaki dan po malo, ponekad sve troje na kaucu. Nivoi su postali malo tezi, al za mene i luku je i dalje boza (lidiji je taman). Vajb je tu najbitniji. Barem nas oni trouglovi preznoje, stvarno bi mogli nekakav ‘master levels’ dlc da izbace.

3 Likes

Balatro uzima jos jednu zrtvu :smile:
Uopste ne mora da “dobra” ruka bude dobra - kupujes planete da levelujes ruke i opusteno moze high card da ti dobije partiju.
Osnova ti je da imas chip joker, mult joker i mult multiplier joker. Cim jedno od toga nemas, bude teze. Nije obavezno da imas da bi dobio, ali tako je najjednostavnije.
Tarot karte su jako zabavne da manipulises spilom.
I probaj razlicite spilove, otkljucavaju se dok igras (isto i dzokeri, ima ih 150).

2 Likes

Ima istine, kolutić se skuplja samo tako :joy::ok_hand::pinching_hand:
Ja video neki volan koji ima feedback kao lud, jedva ga savijaš, kakva vežba za ramena. To da uzmem, izađem iz kuće kao Roblox.

2 Likes

Купиш лепо direct drive wheel па да видиш како се вежба када појачаш фф хахаха. Ови обични волани (gear driven) који имају до 3нм обртног момента су релативно слаби за ДД волане. ДД базе могу и до 15нм обртног момента да имају, тачно да ти раме искида ако појачаш фф на макс, али зато и коштају фино

1 Like

Ja zapoceo Resident Evil 4,sem konfuznog pocetka gde nisu bas lepo objasnili sta i kako funkcionise,vec na pola “I” chaptera sam se uhodao,i evo sad vec igra sve vise i vise biva zanimljivija.
Inace sam u zadnjih mesec dana presao i Silent Hill 2 i Spider Man 2,nesto sam se zahuhtao sa gejmingom ovih mesec dana ne znam sta mi je :rofl::rofl:

3 Likes

Završio Still Wakes the Deep. Stvarno igra samo 5-6 sati traje. Taman, da je duža ne bi valjalo.

U prvi mah mi se nije mnogo svidela, suviše su jednostavne interakcije i mnogo bilo linearno sve. Al onda sam shvatio da u suštini igram walking simulator i da je poenta upijati atmosferu. Tu negde je i priča krenula da se zahuktava, što me je na kraju najviše držalo. Odlična glasovna gluma (na škotskom!) i prirodan jezik puno doprinose doživljaju, vezao sam se za neke likove sve tako kroz samo par dijaloga.

Na kraju više ko film da sam odgledao nego igru igrao. Retro oil rig je fantastična lokacija za horor igru, svidelo mi se kako biva sve razrušeniji kako se bliži kraj. Neke sekvence u drugoj polovini igre da se naježiš kroz šta je sve prošao lik. Mrak, hladnoća, vodurina, a kud još izobličene nemani što haraju.

Deluje mi ko da je mali tim radio igru, sve vreme sam imao jedan mid-budget osećaj, ko da su puno postigli s onim što su imali. Malo je falilo da igra ostavi mnogo jači utisak, al i ovako kako je, zanimljivo iskustvo ispade sve zajedno.

5 Likes

Kad si vec u tom walking simulator vajbu sa minimalnim interakcijama, probaj Nobody Wants to Die, a i Hellblade 2 je fascinantna igra na mnogo nivoa, koju su ljudi mahom propustili zbog losih ocena. Ima ih jos dobrih, malo starijih. Npr, Fort Solis, ili jos starija Soma.

Ne znam sta je tacno “mali” studio ali ovi britanci imaju 100 zaposlenih, rekao bih da je mid adekvatan opis.

1 Like

Propustili su zbog stavova, “ovo nije igra, ovo je interaktivni film” i slično a neki i zbog console wars.
Jer ljudi su stvarno prsli sa glavom ako misle
Da su 81 na metacritic iz 100 recenzija loše ocijene.

1 Like

Aha, nisam ni znao koliki je, secam se samo losih rivjuova. Nebitno, ne interesuje me i ne treba nikoga da interesuje ko zeli eipic gaming dozivljaj. Ja sam je dodatno obogatio, kad bi tim rivjuerima pokazao moj Helblade setup, pali bi na dupe da tako nesto postoji.

1 Like

Treba mi preporuka igara za PS5 za u dvoje.
Igrao sam sa lepsom polovinom Diabla 4, brzo nas je smorilo jer je igra meh. Jel ima kakvih zanimljiv couch coop koji je exclusive za sony?

Jedino mi GT7 i Sackboy padaju na pamet.

a onaj It takes two? mada on nije ekskliziva

3 Likes

Pa jedino ako planiraju razvod braka i raskid :joy:

Sad kad razmislim, Sony je baš slab sa couch co op igrama, oni to ne praktikuju uopšte :thinking: Jedino što mi pada na pamet ovako na keca je Rayman Legends, Crash Team Racing… Call of Duty :joy:

2 Likes

A Way Out, Tetris Effect: Connected, bilo koja pinball simulacija

1 Like

Genijalna igra i sluške su obavezne

1 Like