To i mene zanima. Treba se izboriti za minimum jedno direktno min jedno za kvalifikacije. Ne znam sta ce tu da bude. Ali kada pogledas na kraju ce sve da bude privatna varijanta. Pa liga sampiona je ista prica. To je liga bogatih evropskih klubova. Nema veze sa zvanicnim evropskim fudbalom.
To nije onaj isti kup koji je zvezda osvojila. Usla je posle velika lova i ovo je samo biznis sada.
FIBU niko vise ne sljivi ni 2%, leglo dinosaurusa bez ikakvog osecaja za sport, sto su pokazali mali milion puta, a poslednji put kada su dodelili organizaciju EP 2015. cak 4 zemlje i pritom svaka zemlja domacin moze da bira po jednog protivnika - WTF?! Da ne pricam tek koliko su im bili smesni šeširi za žrebanje. Sve 4 selekcije u prvom šeširu. Pa šta to znači, da je bilo 7 domaćina, svih 7 bi bilo u prvom šeširu?! Plus onaj sistem takmičenja sa drugim krugom gde bukvalno mozes da biras protivnika, pa su se tako Spanci poigrali sa nama i namerno izgubili u poslednjem kolu da bi isli na nas na poslednjem EP.
Nas savez se grdno zeznuo sto 2000. godine nije odmah stao na stranu ULEB nego smo zbog Borislava Stankovica ostali na strani FIBA, a ULEB nam do dana danasnjeg to nije zaboravio. Pa je Partizan, ko se seca, te godine igrao FIBA Suproligu. Sada treba da igraju pametno, jer ono sto ja vidim da ce da se dogodi je da ce svi da odj3bu FIBU, a ona ce moci samo da Evročelendžu promeni ime u FIBA Evroliga, pa da se za šampiona bore prvaci raznoraznih košarkaških velesila u vidu Mađarske, Portugala, Holandije, Finske i sličnih.
Bas to. Secam se tih promasaja. Tacno je da vode pricu dinosaurusi. Ali mi kao i obicno uvek na pogresnoj strani. A tada smo imali i jacu pregovaracku poziciju nego sada.
A FIBA nas bas “voli”, boli je dup* za nas. Sve ove godine se pitam zašto npr. nijedan naš klub, tipa Metalac, Mega nisu igrali taj Evročelendž. Takmičenje možda nije za Partizan i CZBGD, ali bi Metalac i Mega dobili iskustvo igranja evropskih utakmica.
Joj, sad sam se setio kako FIBA više ne priznaje ABA ligu, ali zato priznaju BIBL u kome igraju klubovi pod zastavom samoprozvane države Kosovo*. Smehotres… I mi treba da stanemo na stranu takve organizacije? Hvala, ali ne hvala.
Mi smo vec stali na tu stranu. Ako pratis sta su pricali Divac i ekipa. Ali uci cemo u politiku. Kazu znaju vec dugo vremena da se lobira da kosovo udje u FIBA ali nisu nista radili da to sprece posto se kosi sa drzavnom politikom i “Briselskim sporazumom” da se kosovo ne blokira ako hoce da udje u bilo koju evropsku organizaciju. A to je direktiva iz VRHA vlasti. Tako da… Ali opet odosmo malo dalje.
U Podgorici najopustenije nastavili mec a prvi golman Rusije prebacen u bolnicu.
Nije Fiba mač u kamenu, to je živi organizam koji egzistira, raste i mijenja se. Shvatili su oni da su se grdno zeznuli podcijenivši ULEB, neće tu grešku ponoviti tako lako. A kako sada haberi govore, moglo bi se desiti da većina saveza podrži Fibu.
Da ne ispadne da ih branim, zabole me i za jedne i za druge, treba samo sačekati rasplet i prikloniti se pobjedničkoj strani.
Ipak volio bih da pobijedi Fiba jer je ULEB i stvoren zarad sticanja novca, mi siromašni tu nema šta da tražimo. Fiba ima u statutu kao osnovni cilj razvoj košarke kao igre, tu će uvijek biti mjesta za male, na ovaj ili onaj način.
Samo odigrati pametno, i izvući od pobjednika najviše što se može.
Sent from my Nokia 3310 using Golub Pismonoša
Mi smo uvek ispali glupi u situacijama u kojima je trebalo cekati… Uvek smo nekud zurili i od pocetka bili na losijoj strani… Tako brate uzmes sacekas da se malo iskristalise, i koja strana bude jaca, priklonis se njima… A i nismo u kosarci tek poneka boranija, da nista nasa strana ne znaci… Jesmo siromasni, ali repka nam je uvek imala dobre rezultate, bilo je oscilacija, ali smo uvek bili tu negde… Partizan iza sebe ima odlicne evro sezone, i Zvezda je evo vec drugu sezonu za redom u Evroligi… Jos da je tupavi Radonjic znao napraviti taktiku za finis meca, mogla je Zvezda komotno na F8, ali je on u zavrsnicama izgubio svaki prokleti mec koji se lomio…
Elem, sto se lepo kaze… Sacekas da vidis ko dobija i priklonis se njemu… Inace Evroliga sada za buduce 3-4 godine ima paklen plan da od nje naprave izuzetno skupo takmicenje, u kom ce se takmiciti samo najbogatiji… Skoro nista plasman nece biti, vec ce svako kupovati svoje mesto… Tacnije, neki ce ga dobijati, neki placati…
FIBA moze da odigra na kartu na koju ULEB nikada nije odigrao, a to su masne nagrade. Partizan od Evrolige nije prakticno nista zaradio, jer ULEB nije skoro nista delio klubovima. Mislim da je pre nekoliko godina nagrada za pobedu u grupnoj fazi iznosila 10.000 evra. EEEJ! Kada bi FIBA napravila takav sistem gde se deli fina lova, gde npr šampion samo za pobedu u finalu dobija 2 miliona evra, svi bi se priklonili FIBI.
To je jako glupa stvar… Covece, u Ligi Sampiona u fudbalu, da vec napravimo to poredjenje, posto su to dva najjaca klubska kontinentalna takmicenja u ta dva sporta… U Ligi Sampiona za pobedu u grupama, dobijas milion, za nereseno dobijes 500k… Sam plasman u Ligu Sampiona je 3-4 miliona, zavisi kako kome, verovatno zbog televizijiskih prava i ostalo… Onda ako si prvi u grupi, pa kvalifikovanje za 1/8 finala pa tako dalje… Sve vise se uvecavaju cifre… Sto je po meni super… Na primer…
Na primer da je ULEB delio lepu lovu u evroligi, ja verujem da se Partizan uopste ne bi nasao u situaciji u kojoj je sada… Bili su konstantni ucesnici, pre 4-5 godina su igrali f4… Ne znam stvarno… Ovo je meni sve presmesno…
Sta se tu frljate sa nekim ciframa :P, zar vi stvarno mislite da je basket u evropi u odnosu na fudbal toliko popularan i isplativ? Bice tako, jedino ako Ma budala i ostali seici naprasno pocnu da se interesuju za basket.
Pa znam da nije… Ali opet… 10000 za pobedu u najjacem takmicenju? Presmesno…
Dok je za sampiona oko 50.000 ili 500.000 (nisam siguran), bar je toliko bilo kada je barsa osvojila 2010.
Nema para u Evroligi, Partizan je za odlazak na F4 dobio pišljivih 150k evra. Sramota.
Sent from my Nokia 3310 using Golub Pismonoša
Uspeli smo da smorimo i Portugalce koliko dobro igramo :hihi
Komentar Ace na kraju i da places i da se smejes.
Nisma gledao celu utakmicu ali bacio sam par puta pogled katastrofa u odbrani se dodaju strah ih napred loptu da sutnu. A i Stojkovic je ovaj poslednji go mogao da spreci , samo da je izleteo na loptu kada je ronaldo dodavao coentrau.
Da Matic nije dao gol Aca bi prespavao ostatak utakmice
Podsetilo me na situaciju kada sam igrao sa malim burazerom fifu. Posto sam dosta jaci da bi bilo zanimljivije nisam koristio trcanje, bas kao Portugal nocas.