Sony spaja PS Now i PS Plus a servis će biti dostupan u tri paketa: PS Plus Essentials, PS Plus Extra i PS Plus Premium

A realno samo to ljudi i zele da vide i igraju. Ajde da se ne lazemo.
Jok ono kupio neko PS5 da igra neku indi igru kao iz garaze 1983god. Vazi…

Voleo bih da ima filter. Onda lepo ugasim sve sto mi se ne svidja i cao. Ne mogu ocima da vidim vise Bolivud filmove. Upalim Netflix kao nesto izaslo pogledam bolje a ono sine Rama i Sandzama spasavaju svet u roze tresama na sarenim motorima :joy:

1 Like

Da, to sto kazes, ocekuju da imaju 500 AA i AAA naslova. Sto je najgore i da dobiju neki dobar broj, ponovo bi bili nezadovoljni.

Iskreno ja ne bih. Ja sam zadovoljan sa 1-3 AAA naslova mesecno.
Od toga ce mozda neka biti voznja ili sport to mene ne zanima ali ok, neka je AAA.
Ja sam srecan da imam 1 AAA igru mesecno i cao. Jos neka tra la la. Nisam alav.
Za to bih dao 150e godisnje bez problema.

Pa šta znam. Ja sam jedan od igrača koji ne juri uvek hitove, što se da primetiti. Volim ja i ove simpaticne indie igre. Tunic mi je strava izgledao kada je izasao, a vidim i da je Noodle lepo pisao o njemu. Još samo da ga odigram.
Ima raznih igrača, ne jure svi AAA naslove pod svaku cenu. Najveci broj je onih koji igraju nešto MP a te sp igre su im tek usput.

Ima mnogo profila Playstation igraca, i za sve njih, trebalo bi da postoji neka ponuda koja je interesantna. Osim za jednu, a to je prosecan Playstation igrac iz Srbije koji trejduje igre na Razmeni. Nista ne moze da prevazidje slobodu igranja svega day 1 uz trosak koji tezi nuli. Takvu ponudu je teoretski i nemoguce napraviti a da se sustinski ne naruse uspostavljeni koncepti monetizacije kao u mobilnim igrama gde su esencijalno sve igre free to play na nivou bazicnih funkcionalnosti.

Usudjujem se da kazem da buducnost gaminga i nije u ponudama i servisima velikih korporacija, koje danas traze sveti gral u krojenju po meri korisnika oslanjajuci se na podatke o navikama koriscenja, nego u ljudskoj kooperaciji i interakciji, u mikro zajednicama koje mogu da iskoriste lupholove zamisljenih nacina koriscenja a i dalje ostanu manje ili vise u legalnim okvirima. Pa i nelegalnim, zasto da ne. Piraterija je oduvek bila validan izbor, bice to sigurno i na dalje.

Za nas value-orijentisane gamere, sto je mozda eufemizam za siromasne, prisutna je oduvek teznja, prezivljavacki instinkt ako tako hocete, za minimizovanjem troskova. Ta teznja je sustinski u suprotnosti sa interesom korporacija da nas novac bude na njihovom balansu protoka novca. Sony je danas u interesantnoj poziciji, gde sa jedne strane predvodi koldron kvalitetne produkcije koja ce mozda jednog dana dovesti do transformacije medija, sto mora da kosta najvise, a sa druge strane svojim politikama deljenja omogucava potpuno zaobilazenje tog plateznog zida za zemlje u tranziciji.

Tako da, mogu slobodno za sada da zadrze svoju ponudu za Plus, a skepticizam u vezi udobnosti striminga cu zadrzati do daljnjeg.

1 Like

:joy: :joy: :joy: :joy:

https://www.g2a.com/playstation-now-12-months-psn-key-united-states-i10000187504031

1 Like

Da je tako Sony ne bi trenutno u razvoju imao 5-6 live service igara. Jasno je šta je njihovo med i mleko, ali u GaaS leži još slađi novac.

To je bio jedan od glavnih razloga da kupe Bungie, da im pomognu u tom modelu igara. Novi Sony IP idu u tom smeru, od standardnih dobijamo nastavke.

Rajan jeste izjavio da je trziste dinamicno i da mozemo ocekivati prilagodjavanje ali za sada ne vidim nikakve naznake da se nesto bitno menja. Kada si lider i najbolji u indistriji, nema potrebe da se prilagodjavas po svaku cenu. Service igre su zasicene i pravila su drugacija, u tom segmentu Sony ne nastupa kao lider nego kao izazivac. Ja tu vidim vise umirujucu poruka za investitore nego sustinsku nameru da se napravi zaokret fokusa u strategiji - ako treba, spremni su da se menjaju.

Možda je poruka za investitore, ali isto ako to o čemu pričaš ne daš investitorima, nije dobro za odnos sa istima.

Mislim da ovog lika samo prati brat Sloba :rofl:

4 Likes

Nije jedini, ima i tu na forumu takvih pojedinaca. :rofl:

5 Likes

I felt a great disturbance in the force :thinking::joy:

2 Likes

Ne prizivaj ga :smiley:

2 Likes

PS now US i UK 12 meseci.
U tweetu ispod ima link i za UK

Jos kad bi mogao da kupis 12 meseci preko PS store

Preko browsera otvori link za store.