Sony podiže cene PS5 konzola - Disk 549€ / Digital 449€

Svaki thumbnail mu je ocajan. O kvalitetu kontenta i da ne pricamo. Ne cudi sto mu broj pregleda konstantno opada.

2 Likes

Inace, sve cene rastu, samo na razmeni PS5 nalozi padaju. Elden Ring je vec 1000 din… Tolko o skupom next gen gamingu i gramzivom Sony-ju koji dozvoljava ovakav share. Ako bi to ukinuli, izgledao bih kao ovaj na slici. :slight_smile:

Više vam smeta thumbnail nego veća cena konzole

7 Likes

Ne smeta nam ni cena. Konzolu imamo odavno :sunglasses:

3 Likes

Žao mi samo Argentinaca, ni krivi ni dužni dobili poskupljenje jer su mase tuđina opsadile njihov store.

3 Likes

Steva na aparatima zbog poskupljenja :joy:

2 Likes

Mladjo just one word:
Jailbreak :sweat_smile:

:facepunch:
SWEpisodeVTheEmpireStrikesBack-MarvelHC

Mislim da je glavni razlog jeftinijih digitalnih sadrzaja u Argentini jer tamo nije bio zakonski regulisana prodaja digitalnih igara i sadrzaja tj. oporezovana . Mislim da sam negde to pročitao još davno, jer me bas zanimalo zasto su jeftinije igre od ostalih regiona … E sada, ako su podigli cene, a Argentininci nisu oporezovali prodaju u međuvremenu to je još jedan pokazatelj koliko su ustvari alavi…
A moguće je da su ustvari konacno oporezovali prodaju i zato ovo poskupljenje…
Ali opet Elden ring sa 3000 na 6500 !??!
100% i više preko noći :flushed: malo preterivanje …

2 Likes

Opet su igre jeftinije nove nekih 10ak eura na izlasku,sasvim korektno u odnosu na EU cijene a na sniženje je mnogo veća razlika

Jel ima neka zamena za Arg store?

Ako je ovako skupo… Sony u stvari nije lud sto je tajming za poskupljenje poklopio sa “ukidanjem” argentine… trosak gaminga na Xboxu van gamepassa se preko noci udvostrucio.

Sve si u pravu,novi cod je skuplji duplo.

1 Like

Zbog braće Argentinaca mislim da je poštenije bilo da su blokirali VPNove. Nama je svejedno bilo da blokiraju VPN ili da izjednače cijene, ja to ne mogu priuštiti. Mislim mogu, ali neću.

1 Like

Za sada ima još povoljnih igara preko Argentine, još su ova poskupljenja u manjini.

Ako ništa, tu je Turska, čini mi se da i oni imaju solidne cene.

2 Likes

Sigurno ce i drugi krenuti istim putem kad bace pogled i sami uoce kod njihovih naslova isti sablon.

1 Like

Nije to baš sasvim tačno/jasno, jer su mnoge igre imale iste ili slične cene kao u Usa i Eu 6/7 hiljada kada je Elden i npr. Cyber Punk bio 3000 na izlasku…
Fifa, NBA, Far Cry, Cod i mnoge druge. Uvek mi je bila misterija zašto je to tako?

Znaci Xbox em i dalje skuplja konzola em je sada skuplji i gaming. @n00dle da li negde u onom tekstu pise, jer stvarno nisam mogao da citam, da si ti licno free odigrao Elden Ring, Returnal, itd, zahvaljujuci razmeni. Mislim da ti argumenti ne uzimaju u obzir siru sliku, pravi se neka drama oko 50e koje potrosis za deset minuta boravka u supermarketu na kilo paradajza i krastavca (dobro ti u japanskom restoranu haha) - u danasnje vreme kad samo cekam da Pedja uvede donacije ili clanarinu za XBR da bi mogao platiti hosting.

Da se razumemo ja sam bas naprotiv za sto jeftiniji gaming, koji Sony i dalje omogucava. Stvarno bih uleteo u japansku ambasadu u kamikaza stilu ako bi ukinuli share, ali za sada ne vidim razlog. Prazne tlapnje, sto bi rekle komsije…

2 Likes

Ma znam da sam negde procitao …
U proceduri je bio 2021 sad je izgleda prošao :sweat_smile:
A te ostale igre koje su imale iste cene, znamo koji ALAVI developeri su ih izbacivali bez obzira na nepostojeći porez :rofl:
Znaci jos 30% kajmaka su uzimali

Ali ti ostali su bili u većini, malo koja igra je day one imala tu prepolovljenu cenu u odnosu na Usa.
Nije ni bitno, snaći ćemo se već nekako :grinning:

1 Like

Kako je skuplji gaming ako je cod na Xbox preko Argentine 60e a na Sony preko njemačke 70e plus skuplja konzola za 49e

Na platnom je spisku, mora da radi svoj posao covek :smiley:

1 Like