Nema tu nikakvih ekstrema niti iko diže Series S u nebesa dok sa druge strane ispada da konzola jedva može da tera PacMan-a. Sve igre koje se mogu igrati na SX i na PS 5, rade i na SS i tu se priča završava. Ključna reč je RADI i apsolutno je igrivo, a nije power point prezentacija.
Toliko sam igara prešao na Series S da nmg ništa loše da kažem. Da li je SX bolji? Jeste. Da li ću preći na SX u nekom trenutku? Hoću. Da li je Series S loša konzola? Ne. I tu je kraj.
Neki članovi zaista preteruju i to ne samo na ovu temu nego i na mnoge druge. Samo što se ovo već ponavlja jako dugo da sam jednostavno imao potrebu da napišem neku reakciju.
Procitaj tekst ili bar ono sto sam ja izvukao pa se onda brate primaj na celu pricu daleko od toga da je los ali ne moze da se poredi sa PS5 i SX kada su perfromanse u pitanju. Naravno da je sve igrivo ja SS i da je za mnoge i vise nego dovoljna i dobra konzola.
Series S je current gen kao i X i PS5, samo radi na nižoj rezoluciji. Kome to ne smeta ima iste igre kao i veća braća. I postoji publika za takav uređaj.
Ajoj ovo za argentinu i tursku bas ne zvuci dobro i brine me kudikamo vise nego 449 za PS5.
Ok je S kome ne smeta, na ogranicenom budzetu je, mozda ima i malo losiji vid (bez uvrede, ali nisu svi podjednako osetljivi na rezoluciju i framerate), ima stare televizore i monitore nize rezolucije, ogoman broj ima non 4K displeje i dalje. Neke igre ne rade u 60fps, RTX ne radi svuda, ali je ionako sranje na konzolama. Jos uvek se ne naziru ozbiljni bottleneckovi. Videcemo za posle, ali sto kaze Jaho, ne bi me cudilo da izgura celu generaciju. Mada mozda ce MS da izbaci i unapredjen S u nekom pogodnom midgen momentu.
Ne treba ni uvek super masina i tv za gaming. Gledam Xenoblade 3 na Switchu, meni je to neigrivo, ali ima 90 na metacriticu i svi nacisto poludeli.
U sustini, ne vidim ja da mi ovde imamo neka sustinska neslaganja. Nego dosadno ljudima valjda i imaju potrebu da se ukljuce u neke price sa svojim virtuelnim hobi-frendovima.
Ovo je najbitnjia stavka za mnoge. Drugo, u ovoj generaciji kažu da rezolucija nije bitna, i već imamo igre koje nisu native 4K nego se koriste razne tehnike rekonstrukcije da bi se dostigla 4k rezolucija. Često ni Series X/PS5 nisu 4k mašine i nikome ne smeta, ne znam zašto bi to bio problem kod mašine za 1080/1440 gaming.