Sledeći God of War i Gran Turismo pored PS5, dolaze i na PS4

Za samo 180 dana radikalno se promjenila strategija firme ili su sve to i planirali ali mudro ćutali nek se crni konkurencija.Novi GT je promovisan kao PS5 only naslov i doveli su veliku većinu kupaca PS5 u zabludu da imaju ekskluzivnu igru.I oko tih midrange update koliko se sjećam Sony je prvi brend koji je plasirao polu novu generacijsku konzolu ili je to bio ms sa xbox one x.Vuk mjenja dlaku ali ćud nikad tj glad za profitom

Šta menja God of War ili Spajdermena ako ih neko igra na PCu day one kada i na PS5? Spoiler: aman baš ništa. Dobra igra je dobra igra ma na koliko platformi izašla.

1 Like

Mozda broj prodatih konzola?

1 Like

Ko se ne menja zavrsi kao Nokia. Sa vrha i neba pravo na dno i u blato.
Niko ne drzi firmu da bi drzao moralna predavanja nego da zaradi.
Samsung je poceo kao mala firma koja se bavi trgovinom ribom itd ali pre mnogo mnogo godina…

Ms mi je dao da igram na Game pass za 4e mjesečno sve ekskluzivne igre.Sony prodaje cross gen igre po 70$ to je moja logika.Sony se predstavljao kao bastion konzolnog igranja a sad se šlihtaju steam-u da prodaju stare igre kao nove.Bojkotujte Sony pa možda se i vrate na pravi put.Mi smo prvi na forumu zagovarali nek svako igra gdje hoće a ps fanovi su odma skakali kako to nije dobro i kako konzole time gube smisao što se ispostavilo da i Sony radi samo ne priča :wink: Najveći sam patriota svog novčanika i neću da me neko pravi klovnom.Zamisli lice ps fanatika u Americi koji je morao mbl show da plati 70$ a isto Amerikanac igra na gamepass u predplati

2 Likes

Konkurencija je dobra i zato sad imamo sve ovo inače da nema Sony ili ms onda bi onaj drugi bio Nintendo za odrasle tj :100: $ igra a konzola 1000

Kako?

Ako ti je želja i imaš neki hajp prema GoW ili Spajdiju, a znaš da je PS5 jedina platforma na kojoj možeš da igraš te igre, zar ne bi rekao, ok, kupiću PS5 konzolu ?. To da li će ona izaći na PC ujedno kad i za PS5 naravno da neće promeniti njen kvalitet, ali će sigurno imati uticaja na prodaju konzola ako ona day one bude dostupna za PC. Da me ne shvatiš pogrešno, nemam ja apsolutno ništa protiv toga. Ja bih voleo da se generalno ceo taj sistem ekskluziva izgubi. Da ne budem ja hendikepiran sa PS5 time što ne mogu da igram novu Forzu ili Gears ili šta god. Jeste da su one dostupne i za PC ali je meni takav PC skupa investicija i zbog toga se držim konzola.

Ovo je poenta, sve ostalo zaista nije bitno, igraj gde hoćeš. To što je igra ekskluziva ne čini je dobrom niti posebnom samo zbog toga.

2 Likes

Ma apsolutno se ja slažem sa tobom. Ja sam prvi za ukidanje apsolutno bilo kakvog vida ekskluzive. Ja bih najradije želeo da svako ko ima Xbox ili PS5 ne bude hendikepiran i osudjen da propušta fantastične naslove koje nudi drugi tabor a koje ja sad ne mogu da igram jer eto, nemam Xbox ili obratno a možda nisam trenutno ili neću biti u stanju da isfinansiram sebi drugu konzolu. Nisam ubedjen da će se ikada tako nešto dogoditi.

3 Likes

Zamišljam! Bilo bi zakon ! Jedino što bi Xbox za njihove igre imao prednost što idu u Game Pass D1 a za PS5 bi morao da ih kupuješ po punoj ceni. Mislim da se ne bismo ni tada bunili, uzimajući u obzir šta bismo sve mogli da igramo :smiley:

Već su ljudi igrali ps ekskluzivu day one na Game pass a ps igrači je platili 70$

Kakva je to eksluziva kada je ima i na drugoj konzoli? :rofl: Verovatno mislis na MLB jer je to jedini naslov koji mi pada na pamet da odgovara opisu.

2 Likes

Pa do tada je izlazila samo na ps platformi i Sony je izdavač igre.Vjerovatno nije poslednja

Upoznat sam sa situacijom, 25 godina se igram na PS-u tako da poznajem ekskluzivne naslove. :rofl:

Za PC svakako, mada i tu sumnjam da ce igre ici day one uporedno sa konzolom. A sto se game pass-a tice. Mislim da je ovo prvi i poslednji naslov koji je doziveo ovakvu sudbinu, ipak je ovo sportska igra gde imas celu ligu iza MLB naziva, asocijaciju igraca, licencu itd itd.

Gubili su oni ekskluzivne igre od pojave prvog xbox-a pa na dalje l,čak im je ms i preoteo gearse ali to je davno bilo.Uglavnom što jača konkurencija to bolje za igrače

SlobeX nam je emotivno vezan za Iksić a ovamo nam pusta neke priče, volim svoj džep i te fore :joy:

1 Like

Bitno je da se priča,dosta puta su odluke bile promjene kad su počeli korisnici da se bune.Najlakše je odmah prihvatiti

1 Like

Iskreno nemam vremena za takve igre i nisu mi uopšte zanimljive.A vi uživajte u tim igrama a manje branite sony.Jesmo pljuvali onda kad je ms najavio da poskupi Gold i šta se desilo uglavnom ako se dovoljnu ljudi buni možda i preispitaju odluku