Da, mnogo su dobri ljudi u MSu i Soniju pa slušaju šta im gejmeri govore, da je tako i da im nije dupe zinulo.za svaki dinar/dolar ne bi ni potezali priče o poskupljenjima…
Tako je. Boli ih stojko šta mi mislimo. Nekad povuku neku njihovu odluku čisto da mi utripujemo kako smo mnogo bitni i kako su oni orijentisani prema potrošačima. Power to the people! Na kraju, uvek dobijemo prcenzi, pre ili kasnije 
Ljudi rekli u startu da podržavaju one generaciju do 2022 a Sony mi vjerujemo u generacije i bam GT7 only on PS5 i pola godine kasnije i na PS4
Ti u zivotu nikada nisi promenio misljenje? 
Ozbiljno mi je Sony izgledao sa svojom pričom kako prošla generacija guši napredak igara kad ono može i na staroj gle čuda.Dosta ljudi su kupili tom pričom kako su samo posvećeni PS5 i novim mogućnostima a pravdati ih kako je malo konzola prodato je bezveze jer su prodali sve što su napravili tj sami su krvi
Pa moguce je da nisu predvideli bas ovakvu nestasicu poluprovodnika koja ce se razvuci do sredine '22, ali sa druge strane, na ruku je isla i veca potraznja. Kompanije po definiciji nemaju obavezu da budu dosledne, vec se prilagodjavaju trzisnim realnostima.
Pitanje je uvek da li su takve odluke u korist ili na stetu korisnika. I u slucaju GoW i u slucaju Horizona dobicemo endzine koji su iskorisceni samo jedanput u midgen fazi, koja takodje ima impresivne mogucnosti interpolacije i “ustede na rezoluciji”. Nije ekonomicno samo baciti ni iz aspekta (otezanog) razvoja ni iz aspekta oldgen profita koji bi ostavili na stolu, a dobicemo ipak znacajno lepsu grafiku u odnosu na vec najlepse igre do sada, ovaj put u 60fps.
Takodje, prakticno nemamo sa cim da uporedimo ove dve igre i da kazemo da uopste postoji nesto lepse u narednih godinu-dve. Mozda se to promeni na ovogodisnjem E3-ju.
MS je opet suocen sa drugacijim scenarijem: trajno osakacenom S konzolom, prema kojoj su pre svega bili skepticni sami developeri, i u momentu prikazivanja Halo-a koji je izrazito lose izgledao, nije bila izvesna kriza poluprovodnika u ovakvom obimu, niti kompletan izostanak pravih next gen naslova, ljudi su bili pod utiskom UE5 demoa, posle koga je usledio hladan tus i Kreg.
Gran Turismo je sada jedna jako ozbiljna esports simulacija, grafika nije vise toliko ni u prvom planu.
Ovo uopšte nije tačno. Developri su rekli da to nije problem, jer S je namenjen rezoluciji koja izbacuje 4x manje pixela. Pri tome ima isti CPU i SDD kao i stariji brat. Kako su GoW i HZD developeri sami rekli, skaliranje nije problem prema prošloj generaciji, zašto bi tek bio problem u istoj? S je super konzola za one koji hoće HD gejming i ne pada im na pamet da se skoro apgrejduju na 4K.
Drugo, ako Returnal i Rachet na PS5 rade ispod 4K i rekonstrukcijom dobijaju punu 4K rezoluciju, zašto to isto ne može i Series S za 1440p ako zatreba ili ako slučajno ne uspe nešto da izbaci u 1080p?
U teoriji moze, u praksi - nemam pojma.
Da su rekli da nije problem, nije tacno. Tj, mozda neki i jesu, ali svakako stoji i da su neki bili zabrinutiTrenutno je izvesno da cemo pravi odgovor na ovu dilemu dobiti tek za nekoliko godina sa punom utilizacijom next gen tehnologija.
- septembar 2020. lol.
Imaš svežije primere na netu, posebno sada kada su devkitovi dospeli do svakog developera na planeti.
Pa da, stara je prica. Pricali smo u proslom vremenu. Mozda je sada nesto jasnija situacija, ne secam se da sam citao skoro nesto na tu temu. Ali takodje ne vidim jos uvek primere pravog next gen razvoja i optimizaciju za X, pa da vidimo kako ce se resiti problem sa memorijom itd.
Jbt bas sam primetio da se svi sada hvataju za 60fps i to pominju kao dovoljan razlog za kupovinu konzole i igraju stare igrice samo da bi sada obrnuli u 60fps.
Jos pre koju godinu kada “kenjao” da je sve ispod 60fps golo g. da je sramota sto guraju neku 4k pricu a igrice rade ocajno u “jakih” 22fps.
svi me popljuvase i bili su u fazonu, vazi nama je dosta, ni ne izvali se razlika bla bla…
Ne menjaju se samo izjave i kompanija 
A sada ni sada niko nema niti ce skoro biti standard 4K60fps+
Prvo, Sony nije napravio problem sa portovanjem igara na ps4, problem je bila poruka koja je bila direkno usmjerena kontra Xbox argumenta. Naravno da sada X fanovi likuju-ne postoje generacije, postoji profit.
Sa druge strane, niko nije kriv Xbox diviziji ato nije izbacio krstenu ekskluzivu za XO i jedva su cekali da kazu da ce nastaviti da podrzavaju i XO-jednostavno moraju da se dodvoravaju trzistu koje su sami stvorili.
Je li licemjerno-jeste. Je li logicno sa poslovne strane-jeste.
Nisu MS i Sony organizami koji prate moral i uvjerenja, nego korporacije koje profitom opravdavaju svoje postojanje.
Ako gledamo realno, za korisnike je ovo odlicna vjest, posebno u svjetlu scalpera koji zgrcu ogromne pare. Nema konzola, ok, sve igre rade i na last gen. Puf, sacekajte godinu dok se unormali trziste i kupite po MSRP cjeni.
Imam osjecaj da nisam dodao dovoljno -, pa sada da kazem -------------.