Da na ovoj sada to ne moze, ne bi konzole ni izasle, ne bi bilo poente.
Bice samo fora ako Cyberpunk ostane neka polu-xbox/PC ekskluziva, ako se Poljaci naljute i ne urade optimizaciju za last gen 
A onda da ih MS, sa palom cenom akcija, u nekom sledecem potrosackom ludilu, jednostavno kupe…
Pu pu baksuze, kupio sam CD cyberpunk.
Ali imas next gen, imaces mozda i patch, samo nece biti na store-u a taj primerak ce biti kolekcionarski 
To je mozda onaj koji sam ja vratio
salu na stranu, doci ce neki update ali igra kao igra ce biti uvek tu gde jeste 3/10.
Kakva blasfemija. Igra je zacela ceo zanr a njemu Medium na istom nivou. ![]()
A znam nije to u kontekstu kvaliteta same igre, nego da je ono igra sa ps3, ko je zeleo da odigra vec jeste, i to sto su odradili bolju grafiku ne cini je next gen igrom.
Inace te remakove ne podrzavam, neke recimo iz perioda ps1 ili 2 ok, ali sve kasnije je proseravanje i cista otimacina. Sad treba lupam da izadje remaster prvog last of Usa na ps5…
Zasto je otimacina? Neko je tada mozda bio mlad ili ga nisu zanimale te igre, sada ima priliku da odigra naslov kako dolikuje i apsolutno ne vidim problem u tome da se radi remake ili remaster starijih naslova za nove generacije. Isto takva situacija je i sa FF7, u originalnom izdanju mogu da je odigraju samo najtvrdokorniji FF fanovi, ne i sira masa.
Ne znam šta je u Returnal next gen, em igra u 1080p em se ne može reći da ima neku posebnu nemoguću stavku. “Next gen” je samo zato što nije na PS4. Verovatno je postojala i ps4 verzija ali su je ukinuli zarad Only on PS5 fore. Drugim rečima, Returnal je PS4 igra koja bolje radi na PS5. I to je sasvim ok.
Ali nije isto igra sa ps1 i ps3, ali dobro da, ako neko nije igrao tu igru jer je zeleo u boljoj grafici i za to ce dati pare, okej.
Kakav je ovo diplomatski odgovor?
očekujem da ga uskoro sukneš Soniju povodom neke stvari 
Ne razumem…?
Pa vidi s obzirom da je original izasao davne 2009-10, zavisi gde zivis. 10+ godina je sasvim dug period, verujem da i na ovom forumu ima momaka koji su tada imali desetak godina i na kraj pameti im nije bilo da igraju DS.
A sa druge strane, nije samo graficki update, ima nekih dodatnih poboljsanja, ispravki itd itd. 
Pa ja to blebecem od starta…
Po meni je ovo sasvim ocekivano i logicno jer i oni su rekli da ce PS4 biti “heavily supported” do kraja 2022 a sad sam nedavno cuo do 2023 a to “heavily supported” jedino moze da znaci da ce visokobudzetne AAA igre i dalje izlaziti za PS4 jos neko vreme, sto je i logicno jer ipak tek takobataliti bazu od preko 100 miliona korisnika bi svakako bio los potez , a ocigledno ni oni ne racunaju da ce svi odma i tako brzo se presaltati na novi hardver sto zbog nesto vece cene konzole , sto zbog nestasice hardvera usled kovida i odprilike trebace da prodje bar neke 3 godine od izlaska PS5 da bi se dovoljan broj igraca presaltao na nov hardver i da bi PS5 postao standard i zaista “current-gen” u pravom smislu te reci.
Iskreno ja ne vidim problem da i oni i sa jeftinijim ulaznicama budu u prilici da odigraju nove AAA igre jos neko vreme , makar u 30 fpsa ili sa malo slabijim performansama, mada generalno znajuci Sony oni su generalno majstori za optimizaciju i generacijama unazad bilo je pravo cudo sta su sve uspeli da izvedu na starom hardveru, tako da verujem da ce i novi GoW recimo izgledati i raditi u najgorem slucaju kao prethodni nastavak (sto je realno i vise nego dovoljno za svakog) a verujem da ce i na PS4 izgledati makar za nijansu bolje od prethodnog nastavka.
Mada meni je malo cudno i nelogicno da recimo novi GoW , novi Horizon ili GT7 izlaze za PS4 a sad jedan Ratchet & Clank ili Returnal isto nisu mogli da izbace na PS4 a realno GoW, Horizon ili GT7 su sigurno zahtevnije igre i jedu ova dva pomenuta naslova za dorucak u svakom smislu (iako je Ratchet & Clank isto prelepa igra).
Pa da. I Returnal je dosta daleko od tog nekog fiktivnog next gen osecaja. Mada misljenja gravitiraju da je R&T trenutno ipak lepsi od HZD nastavka, dok NBA 2K21 maltene i ne ubrajaju u next gen, jasno je da sve to ipak nisu bas prave next gen igre. U taj neki kvazi next genish se ubraja i Flight Simulator, ali da zlo bude gore, mnogi ga ne ubrajaju u igru, nego je, kao posebna kategorija simulacija.
Mozda i sve to ne bi bilo toliko jasno da Epic nije prikazao na proslogodisnjem E3-ju ono cudo. Ali samom cinjenicom da ige rade na oldgen hardveru, ne moze da bude govora o korisceju next gen mogucnosti u pravom smislu te reci a to je, pre svega konstantan streaming asseta u realnom vremenu i pisanje od nule za next gen hardver.
Ali, ne moramo se opterecivati toliko sa tim etiketama. Malo po malo igre ce izgledati sve bolje, sto se vidi i u 3rd party naslovima.
Znaci ipak 60fps, strava.
Moram priznati da me je Valhalla malo razmazila… Mozda i nije tako lose sto 60fps postaje standard.
Ovo je generacija gde ćemo se pomeriti u pravcu 60fps >>> grafika