SBB/EON

Juce sklopio ugovor SBB-om kako bih iskoristio promociju za 1 dinar 6 meseci. Glavni razlog zbog cega sam vrlo nerado odabrao uletanje u ugovornu obavezu je Eon app za smart TV koji ne mozete da registrujete bez novih paketa koje, pogadjate, ne mozete dobiti bez ugovorne obaveze.

Za one koji nemaju smart tv app, dobijate Eon box na android platformi, koji je prava fantazija. Slika je mnogo bolja nego na drljavom d3 risiveru, verovatno zbog boljeg bitrejta ili boljeg enkodovanja. Prebacivanje je kanala mnogo brze, a dobijete i aplikaciju za mobilni i tv, kao i izuzetno kvalitetan i udoban daljinski upravljac.

Razmisljao sam o buducnosti kablovskih operatera, koji su drasticno povecali kvalitet usluge i broj kanala. Striming servisi Netflix, HBO Go, Amazon Prime, Hulu, a uskoro ulece i Dizni u arenu… opasno ih prestizu sa kvalitetom ponude i prikaza, ali ovo sto danas imate na SBB-u je milion puta bolje od nekadasnje televizije. Vracanjem programa unazad dobijate utisak pravog striming servisa, a na sve to imate i poprilicno izdasan video klub gde sam pronasao neka najnovija izdanja (Terror druga sezona) koja jos nisu stigla ni u jednoj od mojih fensi pretplata. Stalno dodaju nove filmove i serije, uopste nije naivna legalna alternativa striming servisima. Da li je dovoljno da opravda 3000 dinara mesecno kada se oduzme promocija (150 mb/s + fiksni ukljuceni u trio), pitanje je, jer nadiru optike, gigabitni interneti, jos povoljnije usluge… U buducnosti ce softver i dodatni sadrzaji mozda ipak odneti prevagu, a ne samo to ko nudi vise megabajta po sekundi za manje para. Ukoliko nemate SBB u zgradi ili kuci, siguran sam da cete dobiti pristojnu, mozda i jeftiniju alternativu, ali ni jedna nece biti ni izbliza tako dobra kao Eon. Ceka me jos prebacivanje fiksnog broja sa MTS-a, za koji kazu u SBB-u da ide lagano.

7 Likes

Mene su zvali u subotu, 31. jer je valjda do tada važila akcija za stare korisnike, prelazak na novi paket, sa zadržavanjem cene starog paketa u prvoj godini.
Ugovor na dve godine, a druge bi plaćao ~3500.

Inače imam D3 i internet 50MB/s mislim, a to plaćam ~3000.
Ponudili su prelazak na EON box, internet 100MB/s i HBO godinu dana u paketu.

Čitao sam o EONu na Benchmark forumu, kada je krenuo prošle godine i iskustva nikako nisu bila sjajna, pominjali su se prekidi, pikselizacija i još neki problemi, tako da sam za sada ostao na D3, ali sudeći po tvom iskustvu tih problema više nema.
Čak su i pominjali da je slika na EON plavičasta ili tako nešto.

Eh da, evo citam, ne radi box bas najbolje, restartuje se stalno. I meni se juce par puta restartovao ali sam mislio da je to zbog apdejta, jer je nov uredjaj.

Ali zato app mora da radi odlicno, verovatno se sam uredjaj pregreva ili nesto slicno. Ili je nesto softverski. Verujem da ce se srediti u narednom periodu, ili ce biti uskoro neka besplatna zamena uredjaja.

Inace, produzena je akcija za nove korisnike do kraja septembra. Mene navatali na tu najstariju foru na svetu da nece produzavati akciju. :blush:

U svakom slucaju, EON box je i sa tim povremenim restartima milion puta bolji od D3 risivera, nemoj molim te da razmisljas vise, D3 je najvece djubre u univerzumu. bukvalno mi je preselo gledanje TV-a zbog njega svaki put.

Sto se tice cene, trio EON Full (srednji paket 150mb/s), izadje te tih istih 3000 u proseku mesecno, jer je 6 meseci dinar, a 18 meseci 4000, dobijes i fiksni. Potpisuj dok nije nestalo.

1 Like

Prvo hvala na savetima :wink:
Mali je problem što nemam smart Tv, tako da mi app ne znači puno.
Ono što me interesuje je modem/ruter koji si dobio. Moj je 3208, samo modem, pa sam nakačio ruter Linksys E900.

Kako si zadovoljan Wifi signalom po stanu, koliko je jak i stabilan signal koji emituje SBB modem/ruter?

Testiracu ovih dana, vazi. Nisam promenio ni SSID ni fabricku sifru rutera (rekose mi da ne menjam 24h default postavke), niti sam ulazio u admin meni rutera, obicno se signal malo moze pojacati menjanjem kanala frekvencije. Provericu ovih dana, pa javljam. Bilo kako bilo, dobices 3x brzi net, a ne verujem da je ruter sam p osebi losiji. Desavalo se da se stari ruter potpuno zaglupi pri skidanju torenata, kod ovog to izgleda nije slucaj… ali mora malo vise da se testira, svakako.

Inace nije bas bila sjajna situacija u stanu od 80kvm, sa starim ruterom, dobacivao je od dnevne sobbe do suprotne tacke stana (kupatilo :blush:) ali jedva, secam se da sam morao da menjam kanale, medjutim, nisam morao da koristim dodatne rutere.

1 Like

I ja sam SBB-om prilično zadovoljan. Imam trio gold paket, bez eon-a ali za 3800 mesečno imam fixni neograničeno, internet 150/10, sve sport klubove, cinestar premiere 1 i 2 i sva tri HBO-a. Takođe kod mojih imam sbb na dva tv-a, oni su razvlačili kablove, elem bili neki radovi u kući, majstor izbuši koaksijalni kabal i na drugom tv-u slika katastrofa. Zovem ja njih, prijavim to, odmah sutradan došli, razvukli novi kabal u kući i zdravo doviđenja, bez dinara. Daljinski je potrošna roba, tako da sam moj stari, koje je dete izlomilo skroz, zamenio u poslovnici sbb za minut, dao stari polomljen, dobio nov u kesi sa baterijama. Kum posle nekog vremena išao da zameni i on daljinski, nisu imali na stanju. Sledeće nedelje zvoni brza pošta, kažu mu da ima pakret, on uzme to kad ono novi daljinski od sbb-a. To su sve male stvari za takvi kompaniju, ali korisnicima mnogo znače.

4 Likes

Da, poboljsali su uslugu, verovatno pod pritiskom konkurencije. Od mene su dobili 10/10 na Net promoter score anketi, momci ljubazni i profesionalni.

Predji obavezno na EON ako mozes nekako.

Jedino mi smeta što ne može da se skine Netflix na EON uređaju, inače ne bi nikad koristio nijedan drugi uređaj za medijsku zabavu. Radio je YouTube jedno 2-3 dana bez prestanka i nije restartovao nijednom.

Televiziju nisam nešto posebno gledao, ali ume da zajebava kad premotaš nešto. Tad mi restartovao par puta, ili bi slika jednostavno stala. Izgleda da je problem sa televizijom?

Inače sam zadovoljan uređajem.

2 Likes

Kako ne moze, zar ne mogu bilo koje aplikacije za Android?

Kad sam tražio preko store, nisam mogao da skinem.

Cudno, podgledacu kada dodjem kuci. Jedino ako su je nekako bleklistovali (zbog potencijalnog konflikta sadrzaja, mozda).

Deluje mi logično da jesu blacklistovali.

1 Like

Pa jel onda isti slucaj sa HBO Go, Amazonom, Huluom?

Koristim EON app na tv-u. U firmi imamo eon premium paket, pa sam iskoristio to jedno mesto koje daju za app da povezem kod mene. Samo da napomenem da ja kuci nemam sbb i to ima svoju cenu. N1 ne radi kao ni Sport klubovi. Jedno vreme su radili ali su ukinuli. Ostalo doduse radi perfektno plus je premium paket pa imam i cinestar i hbo on demand pickbox i sve ostale servise.

Ironija, dok sam bio u grckoj i upalio eon na laptopu nista ne radi sem N1 i Sport Klubova :joy:

5 Likes

Nisam ih probao, ali mislim da uz EON ovako i onako imaš HBO programe i da možeš da gledaš u video klubu, mada, možda je to trenutna promocija.

Samo da dodam da je jacina mnogo bolja nego na starom ruteru, skoro max u svim delovima stana.

@daemonkiller92 da, definitivno eon box bleklistuje sve striming servise, tu su samo ovi servisi za strimovanje sa PC-a tipa Plex.

edit: malo samo smara PIN kod koji moras da kucas kad god pustas sadrzaj neprikladan za decu, znaci za vecinu filmova i serija. :frowning:

1 Like

Ljudi instalirajte kodi i nista vam vise nece biti ni potrebno. Nego specijalci ovi iz SBB-a su zakljucali usb i ne moze da se gleda neki film sa “fleske.”

Imam WD TV tako da mi i ne treba ta mogućnost na EONu.

Da slazem se sa tobom, pa i svaki TV danas čita sve živo sa našim titlom ali elegantnije je da bocneš externi hdd i zalepiš ga negde pozadi da se ne vidi i završen posao. Msm na kodiju ima svaki film ili serija koja ti padne na pamet ali praktičnije bi bilo da je otključan. Oni su i za d3 stavili da će ga otkljucati pa nisu do dan danas.

Mozes li malo da pojasnis kako funkcionise? U cemu je bolji od ovih drugih resivera.