Rise of the Tomb Raider

Pravilo vazi da ako je igra cross gen, obicno je sistemski vrlo laka za pokrenuti, nisam iznenadjen. Realno, vise me zanima u igri sam izgled svijeta, ne broj poligona koji je upotrebljen da bi se svijet napravio.

Na Box-u ima mnogooooo kompromisa kada je ta 1080p rezolucija u pitanju. Čak su CGI animacije prilično mutne, a kad se pređe na gameplay sve je nekako iskrzano, skoro kao da gledaš upscale neke last gen igre. Ovako dok igraš to se retko primećuje, ali ja volim da zastanem i gledam detalje. Plus oni Digital Foundry klipovi, iako cenim to što rade, kao da mi svaki put malo pokvare uživanje.

Ako urade nešto po pitanju detalja na PC-u ovo će biti must play.

I ako je moguce na jakim pc masinama da igre izgledaju bolje nego na konzolama prosto javna je tajna da to nesmeju da rade dobijes malo ostrine i to je sve .Pomaka ce biti na pc tek kad izadju nove konzole :party:

Ok reci koliko si platio za X1 igru a ja cu ti poslati printscreen koliko sam platio za PC :wink:

Nisi upravu, u većini igara je danas dosta bolja grafika na PCju nego na konzolama, pre svega zbog UltraHD textura i zbog 60fps-a. Da ne pričam da je u mnogim igrama moguća i 4K rezolucija, za one sa malo dubljim džepom.

Navedi koje su to igre ?

^
Navedi ti nama u kojim igrama nije bolja grafika na pc-u ?

A koje nisu? Ryse koji je bio XO exkluziva jedno vreme je došao na PC u 60fps sa neverovatnom grafikom i 4K opcijama. Pored toga tu su WItcher 3, Fallout 4, MGS V, Mad Max, Batman, Just Cause 3 i sve ostale.

Ako si ti izabrao konzolu, to ne znači da su igre na konzoli grafički naprednije.

Mnoge od tih navedenih sam probao i na skupi pc i na konzolama neke cak izgledaju bolje na konzolama np batman jedino osetno bolje izgleda na pc witcher 3 i to je to.

Uglavnom, kad se odradi dobar port na PC dodaju se neki specifični dodaci poput bolje teselacije, senki, detaljnijih tekstura, otključanog framerate-a. Nekad uspe, a nekad ti treba neki NASA klaster super računara da se pokrene :smiley:

Meni je zao sto Ryse nisam igrao na XO. Taj “savrseni” PC port radi dosta lose i neujednaceno. Konzolno iskustvo je mozda limitirano na 30fps, ali bar znas da ces dobiti smooth gameplay. Na PC-u je pomoz boze. Ko ima para da se igra u 4K na najvisim detaljima sa vsyncom i da mu radi super svaka cast…

Ok reci koliko si platio za X1 igru a ja cu ti poslati printscreen koliko sam platio za PC :wink:

Evo vec sada mogu da uradim preorder a izaci ce me manje nego tebe :slight_smile:

A verujem da ce za par dana jos pasti cena. Do 28.01 bice 25$ :slight_smile:

Malo 4k SS-ova :slight_smile:

Ovaj SS u crvenoj jakni je optional tomb i meni licno najbolji graficki deo u igri.

Zaboravio sam da ocenim igru, evo sad bacih 5-icu. Nije da je savrsena igra, ako to najvisa ocena oznacava, ali nije ni za 4-ku, mozda bi 4+ ili 4.5 bila najrealnija ocena :smiley:

PC igrace krajem januara ceka prava poslastica, odlicna avantura od pocetka do kraja. Rejoice!

Ja se samo nadam da cemo dobiti dobar port. Nekako kombinacija rushed izlaska + denuvo protekcija ne uliva bas nadu. mada, samim tim da su sistemski zahtevi osrednji, trebalo bi da radi. Kad vidim da je za neku igru minimum gtx960, 95% je traljavi port koji radi samo na high end masinama i to jedva.

Ali da ne davim o specifikacijama, radujem se igri, taman cu preci witchera do tada, leci ce lara ko budali samar. i onda da dodamo par stranica u ovoj temi :slight_smile:

Ovo je verovatno glupo pitanje, al sto niko ne pominje datum izlaska za PS4? Bas bih ovo igrao. TR i Ori u Slepoj Shumi su dve xbox ekskluzive koje me najvise interesuju.

Pa receno je holidays 2016, tj malo manje od godinu dana. samim tim da su pozurili sa PC verzijiom, uskrs je moj bet.

Ori nije zahtevna igra, to mozes da kupis i za pc. sad je na nekom snizenju za 5-6 eura. Word of advice, ako zelis da je igras lezerno, uzivaces, ako hoces malo vise da joj se posvetis, teza je od Dark Souls-a :smiley:

Ono što uliva nadu za PC i PS4 portove je što ih radi NIXXES. Ovo je unapređeni engine koji je korišćen za portovanje TR-a na NextGen. Ko se seća prve igre, na PS4 je 80% vremena bila u 60FPS, a pritom su imali dosta grafičkih dodataka i animacija u odnosu na PC izdanje.

Verujem da se na portu radi već više od godinu dana, iz priloženih slika se vidi da će grafika biti na visokom nivou, i siguran sam da nećemo dobiti bagoviti finalni proizvod.