Igram 2nd playtrough RE Requiem. Ista tezina (classic) samo drugaciji pristup.
Svaki save = taktička odluka
Svaki item box povratak = mini ekspedicija Svaki promašen metak = egzistencijalna kriza
Svaka nova prostorija = da li sam spreman da izgubim 40 minuta progresa?
Znači biće platina Dačo masteru?
Šta fun kad si gruvao samo rocket laucher ![]()
Teško. Nisam motivisan za speedrun
To je to, završio igru 4-ti put, Platina.
Hunk / Commander me je baš namučio na Insanity. Nisam u životu prešao igru 4 puta za redom za nedelju i po dana tako da ne moram dalje ni pričati koliko mi se sve svidelo.
Svaka čast, ja je ne bih prešao 4 puta da mi neko pokloni zlatnu polugu ![]()
Opticki juri platine brt ![]()
WTF 4x si presao!? Ja se jos mucim sa prvim prelakom lol
Meni je prvi prelaz bio nešto duži 15-tak sati (classic mode), jer sam degustirao igru polako. Drugi prelaz (casual) sam radio speed run i završio za 3 sata. Posle toga znaš već napamet kako se koji puzzle rešava, gde je koji neprijatelj plus otključaš infinite ammo. Čak sam insanity mode prešao za 4h sa tim da sam na Commanderu zapeo sat vremena, nisam ga mogao ubiti.
Ja prelazim vec mnogo duze od 15h, nije mi bas jasno odakle to da je kratka igra, voleo bih da je kraca i da predjem na Nioh. Ocigledno su sve neki RE veterani koji nikada ne ginu i speedrunuju u prvom prolazu. Pa naravno da ces da “degustiras” jok trcaces ko besan pri prvom prolazu ![]()
Ali svaka cast za drugi prolaz, jel moguce da si zavrsio za 3h?!??!?!?! Jbmti al sam los.
Pa moguce je. Da nije moguce ne bi postojao trofej za tako nesto ![]()
Svetski rekord trenutno je ispod 2h, sat i 55 minuta tako nešto. To je bez nekih glitcheva gde se preskaču delovi igre i šta ja znam.
Ja sam pre neki dan za 3h 35min ![]()
Inače sam neko ko ne juri trofeje i te gluposti, ali pošto igra nema NG+ morao sam nekako da nadjem način da je predjem opet i eto speedrun ispade fun ideja.
Da ne poveruješ koliko je igra kratka kad znaš šta sve treba uradiš, prvi prelazak mi isto bio oko 15h jer volim sve da vidim.
Fun je kad juriš i eto probaš da ne pokupiš baš ništa i upucaš samo ono što moraš.
@padawan vidiš kako se igra RE, a ne ko ti, 20 sati mrcvariš jednu igru ![]()
Ocigledno nisam pro gamer kao ekipa na forumy ![]()
Igra je odlična
Preporučujem je svakom ko se dvoumi da li da je igra:
Naravno, kao i svaka, ima svoje nedostatke, ali previše je ovako zabavna da sam je obrnuo 4 puta u ~42h igranja, odakle mi je samo prvi playthrough bio ~20-21h, gde sam igrao polako i istražio svaki ćošak.
Speedrun je bio zabavan, ~2h mi je trebalo da pređem igru tako kad znam sve napamet
Čak mi je i zadnji run na Insanity bio 3h55m po onome što javlja na kraju igre, koji nije bio nimalo naivan. Neprijatelji su prejaki i vrlo agresivni u odnosu na Standard, a gine se vrlo lako, što je i poenta, I guess. Mada sam više fan teških difficulty-ja gde ja mogu da smaknem neprijatelje u 1-2 hica/udarca, ali i oni mene.
Sa tehničke strane, naravno da je igra prelepa sa Path Tracing-om, ali me je takođe iznenadilo koliko dobro izgleda i sa RT Off. Sem možda nekih manjih nedostataka senki i probijanja svetla kroz vrata, uopšte se ne primeti ako se ne zagleda. Štaviše, sa RT Off i isključenim upscaling-om, igra izgleda vrlo detaljno i odlično, a komponente spavaju koliko je dobro optimizovana. Da u nekim segmentima nema loš antialiasing, stalno bih držao DLSS upscaling isključenim.
Tako da, sve u svemu, ko do sad nije probao a razmišlja – topla preporuka; nije za džabe prodala 6 miliona kopija u 3 nedelje od izlaska.