Resident Evil Requiem - Recenzija

Bezi bre tamo. RE i tetris. Samo na zmaj konzolama se to igra.

Pa koliko je zmaj portal za switch 2 a kolega oduševljen

Brt kakav Portal, to nije hardver.

2 Likes

Tbh postoje ljudi kojima je portabilnost dosta bitna.
I meni je nezamislivo igrati drugačije, ali zamisli da ti npr poslovni uslovi to ne dozvoljavaju :grinning_face:

Zamisli da si na nekom kruzeru, a nemas mogućnost da poneseš PS5, a pritom znaš da ćeš ko zna koliko tamo biti i da ti je narednih par godina života tako.
Ti ljudi verovatno jedva čekaju da se dokopaju svoje kabine i puste RE Requiem na svom Switch-u.
Svaka najava veće igre za Switch je njima radost… ili to ili nikakav gejming.

3 Likes

Znaci ono LOL.

Portabilnost ima svojih prednosti jer je iskustvo imerzivno, intimnije nego na TV-u, zavalis se u krevet sa slusalicama u mraku i izgleda BOLJE nego na TV-u ako se strimuje sa PS5 Pro, Switch 2 port je dog poo i radije bih gledao sive talase na kruzeru i bacio krakenu u celjusti :smiley:

TV je ok, nesto izmedju, moze da bude super jamacno je isto odlicno, a VR je totalno strava ali NEDAJU.

1 Like

A zamisli da si kao Sloba fiksiran u svom domu i odlicis da RE igra na Nintendu ? :rofl:

2 Likes

A preteruješ sad :sweat_smile:
Switch je overall savršena konzola za takve situacije i ljude koji čitavu deceniju provedu tako.

Imaju miks Nintendo igara + ostale AAA igre “u malom”… nije njima bitno u tom trenutku da l se bara realistično ocrtava ili je kosa strand hair system :grinning_face:

1 Like

Da odem na kruzer pre bih dao da me 10 drogiranih crnaca tovari u pedu nego igrao na Portalu ili Switchu… i da je 5 god, izdrzis pa kad dodjes odigras ko covek XD

Zamisli koji lik treba da si da kazes da je igranje na prckavom ekranu imerzivniji dozivljaj od neke televizorcine lol

2 Likes

can we quit the rage baiting?

Malo više solidranosti za ljude koji su stalno na putu, a malo manje nadrkavanja.
Resident Evil je serijal koji zaslužuje da bude igran na svim konzolama :heart_hands:t3:

6 Likes

Ovaj post je tako nabijen homoerotskom tenzijom :blush:

5 Likes

bgm i kojima je danas :sweat_smile:

1 Like

U tom slučaju ti bi bio svičovan portal :grin:

2 Likes

1 Like

Znamo to Slobo ne treba nam IGN :smile:

Meni je za sada 6/10, ali sam jos na pocetku pa ostavljam prostora da se utisak malo poboljsa. Zalepili su selotejpom sve elemente iz prethodnih igara. Kao neko ko je igrao sve prethodne RE, znam koliko su nastavci verni korenima, ali nedostatak trunke ambicije i inovacije, ili neobicnijeg settinga (Rumunsko selo i juznjacka kuca kanibala) devetku cini mlakom kao voda na sobnoj temperaturi. Okej, zombi outbrake u laboratoriji, sve sto ima devetku u nazivu ne sluti na neko ludilo od inovativnosti i decidno je derivativno, al daj ipak nesto.

Level dizajn je tipican lobi sa gomilom zakljucanih vrata u prizemlju i spratu za otkljucati serijom puzzle-a kojima dobijate razne iteme za otkljucavanje, usput izbegavajuci monstrume i jednog velikog neunistivog bosa koji vas dodatno stalkuje po hodnicima. Ovo ne bi bilo toliko problem, da vas igra ne tera da stedite toliko sa municijom i balansirate ekstremno skucenim inventarom sto treba da pojaca dozivljaj strave, ali samo ce zahtevati zamorno prelazenje istih deonica nakon sto vas jedan isti zombi presretne u uskom koridoru. Izbegavanje je skoro mini-puzzle on it’s own u sekcijama sa Grejs, sto prelazak cini nepotrebno sporim i mukotrpnim dok Grejs stenje, posrce, sporo trci i proklinje sudbinu u kojoj nije morala da se nadje samo da je preskocila dve tri kese za djubre i zaobisla zardjala vrata.

I pored raytracing glazure, koji se sija kao kupovni grobljanski kolaci, ovo je last gen engine sa zastarelim mehanikama i jerky fizikom, pa ne vidim bas ni odakle toliko odusevljenje grafickim prikazom. Mislim da gejmeri malo bulazne, nesvesni koliko je God of War ili Last of Us 2 izgledao bolje na PS4.

Well, odoh ja da izbegavam zombie. Much fun. Nadam se da ce uskoro akcioni heroj Leon da preuzme stvar sa svojim mawashi geri kickom.

4 Likes

3 Likes

Jel igras na Portalu, old man? :rofl:

Vecinom da, ali sam malo i na TV-u. Nije ovo bas idealna igra za Portal, jer su kontrole musicave i inertne, ali cu nastaviti tako mozda da odgledam u paraleli par nekih filmova i serija :slight_smile: Multitasking gaming je next gen ne razumes ti taj 6-7 fazon :blush:

1 Like

Nemam ti ja ni kad za taj multitasking brt. Dovoljno je sto me 10 sati dnevno juri jedan mali zombi :joy:

Pratim malo neki walktrough. Svakako deluje sve ovo vec vidjeno, ali ponovo ujedno deluje i do jaja.

Dosao sinoc kasno sa poslovne večere te cu za koji minut upaliti ovaj Goty primerek. Ne mogu vise da gledam onaj raspali Wukong jer me oči bole od screen tearinga i frame dropova. Polupanu igru brišem i koncentrisem se na premium proizvod. Classic difficilty bez auto save-a with ink ribbons :heart_eyes:

3 Likes