Ovo je prva Rockstar igra koju cu zavrsiti, a to vec govori nesto. Kao npr, hvala bogu na mid-mission checkpointima, dobro ste se setili!! 
Ahem. Mnogo jak pocetak, prva dva - tri sata uz igru su zaista posebni. John Marston je hodajuci argument kako dobro zaokruzeni likovi mnogo bolje nose narativ nego mutave ljusture poput Gordona Freemana. Savrseno odabran glas. Supruga mi se odmah zainteresovala za njegovu pricu i htela da vidi sta ce biti s njim. Pa onda dijalozi, dovoljno zanimljivi da nisam preskakao jahanje do neke daleke tacke na mapi, samo kako bi ih slusao. Te cudne fraze koje koriste, to grubo dzentlemenstvo, dostojanstveni stoicizam, sunce i prasina… Rockstar je ubo atmosferu sto posto.
A tek ona poslednja misija sa Bonnie MacFarlane, covece! Najezio sam se. Drugo i trece poglavlje nisu toliko jaki, nazalost. Ali sam dotad vec isuvise ulozio u Marstona da bih ga tek tako napustio. Voleo bih da su tu malo bolje razradili kontrast bivseg odmetnika koji pripada nekom drugacijem vremenu i moderne amerike koja se radja oko njega, da malo izmuzu tu melanholiju. No, sta ces. Ceka me jos pregrst misija, ali kraj je tu negde, vec smo kod epiloga skoro. Inace, mnogo zanimljiv taj epilog, ne znam bas sta da mislim, ali da je originalno, jeste. Da ne spojlujem drugima sad.
Inace, najbolja upotreba Euphorie koju sam video. Likovi tako prirodno padaju kad ih upucas (narocito s ledja!), ko bi rekao da takva sitnica toliko doprinosi atmosferi. I bogami vezao sam se za svog konja, bese mi bas zao kad je zaginuo bezveze u drugoj polovini igre. Prekrasni pejzazi. Nenormalno detaljan svet koji funkcionise nezavisno od mene. Obicno detalji koje primetis tek iz ugla oka, u prolazu. Svestan si da su tu, divis im se, ali cini ti se da je trud utrosen na njih skoro pa bacen.
Odoh da zavrsim Marstonovu sagu.
EDIT: Damn. Za one koji su mozda propustili, poslednja misija se dobija u Blackwater gradicu, od jednog Stranca kod Zeleznicke stanice…
EDIT 2: Ali zato, Wilhelm Scream je u igri! Haha, nisam mogao da verujem, koji carevi…