PS4 vs. Xbox One

nOOdle: Nabavka igara mi u celoj prici jos deluje kao najveci problem. Nisam posebno drustvena osoba, treba naci nekog kome verujes s kim ces deliti igre, a da imate slican ukus. Imam prakticno jednog jedinog kandidata, kojem se ne uzima XO… :D[/QUOTE]

Mislim da si upravo dao odgov sebi, ps4 deluje kao jedina opcija
Što se igara tiče meni veće interesovanje bude igre koji nisu nastavci (QB, order 1884, sunset overdrive) nego U4, halo 5

Pa reko sam da nije precizirano i da se pušta. Ne piše da sme ali ne piše ni da ne sme :slight_smile:
Ja ne verujem da ću da radim share, imam kartice vezane za account, lične podatke i to. Nije da ne verujem, ali eto :smiley:

Pa ne bi stavili opciju na konzoli da ne moze.

Nikola svi imamo i novac na accountu pa imamo toliko poverenja :wink:

Sent from my Sensation XL using Tapatalk

Nije to laka odluka, ali eto da pokusam da ti pomognem.

Igre treba da su najbitnija stavka pri kupovini konzole ali ti za njih necu nista govoriti, imas listu igara i ne moze niko znati bolje od tebe koje te igre zanimaju. Vidim da nisi stavio racing igre u oba slucaja, tako da cu pretpostaviti da te ne zanimaju.

Razmisli koliko su ti bitne sledece stavke:

• joypad, neko kaze da mu to uopste nije bitno, a meni licno je jedno od bitnijih. Ipak je to jedina stvar sa kojom se ima direktan fizicki kontakt i doprinosi celokupnom iskustvu. Za XO osecaj drzanja u ruci je skoro isti kao kod 360 joypada, dok je za PS4 znatno promenjen dizajn i kazu da je sada mnogo udobniji. Ako ti sta znaci, moj joypad koji imam skoro vec god.dana izgleda kao nov, iako jedan sincic (koji jos nema 5 god.) redovno igra sa njim, a drugi (god.i nekoliko meseci) voli makar ga da drzi u ruci. Mozes pretpostaviti koliko deca tog uzrasta to cuvaju.
  • live ili psn, i ovo zavisi koliko igre zelis igrati online. Generalno, trebalo bi da je live stabilniji, iskreno meni za god.dana ne znam da li je live bio jednom ili dvaput u padu, sto sam video, mozda je bilo i vise ali ja nisam u tom trenutku igrao na konzoli. Ali opet, Sony daje bolje besplatne igre.

Nabavka igara i/ili share je posebna stavka i mozda i presudna. PS4 vec ima razradjen sistem share-a igara koji je vec zaziveo kod nas. Pitanje je koliko ti zelis da se cimas sa drugim profilima, fantomima, nosiocima, ali kontam da kad se to jednom nauci i prodje, kasnije bude i rutina. Prednost je svakako anonimnost i nerazmisljanje o tudjim potrebama. XO share je mnogo personalniji i moras naci nekog ko je spreman da se veze u share i u koga imas poveranja sto se tice licnih podataka. Ako to nadjes, share je kasnije pravo uzivanje i jos ako imate slicna interesovanja i igrate iste igre, troskovi se mogu prepoloviti.

PS
Naravno, bitno je i koju su konzolu uzeli ili ce uzeti ljudi sa kojima zelis igrati online kasnije.

Potvrdicu ono sto ti je Mirko napisao i moj slucaj je npr da sam imao na profilu karticu od banke i opet delio profil sa Ertanom naravno da je neki stranac nebih delio ali ruku na srce ni njega tada nisam poznaovao kao dans :slight_smile:

Jeste, ali ipak je cimanje da mi neko ne svuče nekoliko stotina evra sa kartice :smiley:

Trkacke igre me ne zanimaju uopste, barem dok ne izadje neki novi Burnout 3. Ili barem Dirt. Ove ‘asfaltne’ simulacije sto su popularne poslednjih godina sam vise puta probao, i ne vredi, dosade mi odma. Mozda kad bih imao volan i pedale, ali na dzojpedu - no dice.

Posto su uopste originali za xbox one? Jel se mogu sad svi kupiti direktno kroz live? Ako moze sa americkog lajva da se kupuje, to sigurno izadje puno jeftinije nego sa nekog evropskog…

Mogu svi sa lajva da se uzmu za 60 dolara.

60$ je puna cena.
Ali imas svake nedelje popuste na AAA igre.
Npr. sada je Titanfall 25$ i season pass za Tfall je 8.25$.

Ako se registrujes na US account, originali su 59,99$, sto znaci negde oko 47 eur po sadanjem kursu. Sve se igru mogu kupiti direktno digitalno, bukvalno sa nekoliko klikova. Ovo je kada kupujes igru day one, racunaj da kasnije imaju i neki popusti. Ima i nedeljna deals with Gold akcija, gde je nekoliko igara snizeno od 33%-50%.

Koliko sam video na kupujem prodajem, vidim da se ovde prodaju diskovi od 40-50 eur.

To sve zvuci sasvim prihvatljivo za moje skromne gejming potrebe. Cak bolje nego da cekam postara 5 dana da donese paket. Kakve payment opcije oni uopste prihvataju ako si odavde? Malo mi to cudno, da kazem da sam iz alabame a da mi je kartica intezina debitna iz beograda :smiley:

Ja sam iz Aljaske a kartica mi je iz Erste banke iz Beograda :smiley:
Dok god im daješ pare ne pitaju :smiley:

Nema to veze na kraju krajeva, oni dobijaju pare, pa dobijaju, i to im je najbitnije, sad odakle su, nije toliko bitno :slight_smile:
Ako već nemaš internet karticu, onda je izvadiš u svojoj banci ili neku poklon karticu, iz banke koje daju poklon kartice koje se mogu koristiti online, poput Erste banke). Uneseš broj kartice i tvoje ime, prezime, itd. U billing Info samo staviš američku adresu, i bum, spreman si da trošiš pare :slight_smile:

Ja sam iz Čikaga, a adresa mi je iz serije Married With Children :smiley:

Mozes da kupujes gift card i dodajes na nalog dolare tim putem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

To je i meni jedan od razloga radi kojeg sam presao na digitalne igre, jedino imam u planun exkluzive uzimati originale koje su za kolekciju…a ovo multi platform ce biti izgleda sve “điđitale”…

EDIT:
Ili ako bas gori uzmem samo guest-a exkluzivu, cisto da je odigram dok mi ne stigne DVD…

Odlicno, odlicno. Svidja mi se sve sto cujem. Nije jos pala odluka, ali blize se praznici, a kopkaju me ovi novi naslovi, igra mi se nesto. No, deluje kao da ce XO ipak biti prvi. Ko bi reko.

Razmisljam o onoj svojoj listi igara ovih dana, i sto vise razmisljam sve vise mi se menjaju prioriteti.

• **Ryse **jeste lep, ali me iskreno **Killzone **vise zanima

• **Halo **kolekcija je fantasticna, ali ipak sam sve te igre presao, neke cak i dvaput

• Sunset Overdrive deluje mnogo zabavno, ali znajuci sebe ne bi me igra drzala duze od nekoliko sati

• **Titanfall **je odlican za mp, ali nije ko do ga nisam vec dosta igrao na pc-u

• sve igre koje me zaista zanimaju za Novembar su multiplatformske: FC4, COD, DAI.

• sledeci gears i halo ce doci tek tamo negde krajem 2015.

Kad se tako sagledaju stvari, ispada da je neki Killzone bundle PS4 mozda bolji izbor. Jedino me koci dzojped koji ocigledno ima ozbiljnih problema, ali to moze da se zameni kad izadje poboljsana verzija.

Jel i na PS4 moze da se nasim karticama kupuju igre na americkom trzistu?

Ne može direktno na američkom PSN-u, ali možeš da kupuješ dopune na amazonu npr.