PS4 vs. Xbox One

Odlicno je napisano! Konacno neko ko ima/je imao obe konzole :slight_smile:
P.S. Gde bas nadje ovu ā€œmy little ponyā€ sliku za Forzu? :smiley:

Hvala druze :slight_smile:
Btw drago mi je da je neko primetio pony-a namerno sam to uradio da razbijem ozbiljnost :smiley:
Salu na stranu promenicemo ako smeta :slight_smile:

Po meni, Sony je pobedio u svim kategorijama, a pukao je u 2. A to su: Odvratan interfejs i malo bolji dzojstik na X1…
Interfejs po meni nije mogao da bude ruzniji i nekako nedovrsen… Razumem da su ciljalji na sto jednostavniji, ali PSP/PS3 fazon je po meni pun pogodak… Lepo imas sortirane kategorije po slikama/muzici/video/igre/podesavanja, itd… A sada ti ovde pobaca sve i svasta od share factoryja do music unlimted… Kako su IGN, Nba i ostale apps dobile svoju kategoriju, tako su makar i igre mogle da dobiju svoju. Mozda ce se nesto kroz update popraviti… To je moja ā€œnajvecaā€ ā€œmukaā€ kod PS4 :slight_smile:

Dobar tekst, vidi se da si ulozio truda. Jedino ti ne priznajem ovaj deo vezan za online.

Hvala druze :slight_smile:
Za online te razumem u potpunosti, neznam jesi li imao prilike da ga probas na Ps4 ali ako nisi i meni da je neko to rekao pre nego sto sam probao nebih mu verovao ni malo rekao bih da lupa :slight_smile:

Realno psn je dobio online bitku zbog igara e sada da li na PS4 daje toliko dobre cene za nove igre ne mogu da tvrdim jer nisam upucen sta je davao… Mislim da je tu bitka ista jer kako je poznato Sony je uzeo ideju naplate online od ms koji su bili pioniri. Neko moje zapazanje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jos kad bi nam MS dao dzabe online to bi bio pun pogodak :slight_smile:

Povlacim rec, upravo se srusio live. Prvi put ovo vidim. :smiley:

Sony OS je brz i funkcionalan i to je to. Ono osnovno cemu je namenjen, pustanje igara, radi vrlo korektno. Ali lista potrebnih poboljsanja je podugacka:

• Nedostaju osnovne opcije za customizaciju, menjanje kolor seme, dinamicke teme, sve postojalo na PS3.
  • I dalje ne mozes da pauziras download, bese?
  • Ne moze da pusta CD-ove, MP3, 3D Bluray… kao multimedijalna masina, PS3 je 5x bolji. PS2 je pustao CD. Postoji teorija zavere da Sony namerno uskracuje opcije na PS4, da bi se i dalje prodavao PS3.
  • Nema Youtube aplikaciju koju cak i televizori imaju
  • Library management je nekako ā€œblandā€ kada se poredi sa Steamom npr
  • Kada idem na share videa u sred igre, diskonektuje me sa EA servera.
  • Mainanance je i dalje cesta pojava, i smara do zla boga jer ne mozes da igras online
  • Niko ne moze da kaze da je DRM dobra stvar za Guest account i to sto obnavlja licence na svakih sat vremena. I to se ponekada zabaguje pa ne mozes da pokrenes igru dok ne uradis ponovno logovanje.
  • Non stop mi iskacu beskorisne notifikacije u sred igre i dekocentrisu me, kao na primer da je neko od prijatelja usao u neki party gde nisam ja.
  • Multitasking su verovatno namerno izbacili, ali nekome moze da zasmeta.
  • Bilo bi fino omoguciti podrsku za misa u pregledacu interneta, sa vise funkcija i podrskom za flash itd, bukvalno da ti i ne treba jeftiniji HTPC samo za internet/skype/filmove.

Inace, relativno cesto izbacuju apgrejde. Od krupnijih promena ako me secanje dobro sluzi, uveli su share factory za video montazu, mogucnost da prigusis inace beskorisno svetlo na dzojpedu radi ustede baterije i… neka me neko dopuni, pojma nemam. Ispod je lista.

v1.50 - November 13, 2013
v1.51 - November 20, 2013
v1.52 - December 11, 2013
v1.60 - February 4, 2014
v1.61 - February 18, 2014
v1.62 - March 18, 2014
v1.70 - April 30, 2014
v1.71 - June 3, 2014
v1.72 - June 24, 2014

Evo da napisem neku uporedbu sa XO UI, mozda je nekom bitno i zeli da uporedi. Znaci, cisto informativne prirode, jer nekome nije mozda dovoljno samo reci ovaj je bolji :smiley:

• postoji opcija za menjanje color sema, ali sa onom crnom pozadinom to nema nikakve svrhe;
  • postoji opcija za pauziranje, imalo od pocetka;
  • Moze da pusti audio CD-ove, i sa updateom u avgustu moci ce i 3D bluray (posebne aplikacije za to). Nema podrska za MP3;
  • YouTube app ima od pocetka, od skora je moguce direktno uploadovati video sa konzole;
  • za Library Menagament ista situacija;
  • snimamo sam neke klipove u sred Fife i nije se to desavalo. Share ovde ide kasnije, ako zelis da edituje klip ili slicno;
  • sto se tice Maintenance, ne igram toliko cesto online da bi verodostojno uporedio;
  • Guest sharing ovde i ne postoji. Postoji dva naicna za share digitalnih igara: fora sa primarnom tj.home konzolom, i fora kada je jedan profil online (ne mora da je home profil), a ti mozes igrati sve njegove igre sa svog profila, ali samo dok je on online;
  • postoje neka podesavanja za notifikacije npr.da se iskljuce Skype notifikacije i sl. Po defaultu meni stize samo kad se neko pojavi online i naravno obavestenja vezana za igru;
  • Multitasking postoji. Prvo, tu je Snap funkicja kao klasicni multitasking…drugo, ako izadjes iz igre i pocnes da koristis neku drugu aplikaciju pri povratku igra ce nastaviti sa istog mesta, mozes pokrenuti jos deset drugih aplikacija nakon toga igra ostaje na istom mestu sve dok ne pokrenes drugu igru. Takodje ako je konzola na Instant On, kada ugasis konzolu i posle pri ponovnom paljenju igra ce nastaviti sa istog mesta, bukvalno kao da si pritisnu pauzu u igri. Mada i ovo zavisi od igre, na Watch Dogs i ostalim to radi perfektno, dok Fifa obavezno zamrzne ili te izbaci sa servera.
  • cini mi se da se mogu koristit mis i tastatura ali nismo 100% siguran;

Od nekih boljih opcija bih pomenuo:

• Skype (naravno samo za konzole sa Kinecktom);
  • ā€œXbox record thatā€ glasovna komanda (takodje);
  • Kineckt sign in;
  • Snap za Achievemente (stiglo sa Julskim updejtom) - apsolutno perfektna opcija za ach.huntere;
  • koriscenje pravih imena pored gamertaga, gde mozes izabrati sa kojim drugovima to da delis, a sa kojim ne;
  • automatsko skidanje system updejta dok je konzola ugasena (instant on);

E sad o nedostacima:

• crna pozadina!!! Toliko monotona da je uzas. Na vrhu je liste zelja korisnika na xbox feedback sajtu, i sigurno rade na tome, ali ne znam sta se ceka vise;
  • sporo otvaranje nekih opcija vezanih za online, poruke, store i sl. Nista game breaking, ali moglo bi biti brze;
  • ne postoji opcija za skidanje screenshot-ova i video klip koji se snima moze biti najvise 5min dug. Mada posle pri editovanju videa mozes spojite vise takvih klipova i napraviti mnogo duzi klip;
  • muzika preko aplikacije Xbox Music moze raditi samo u snap funkciji, znaci ako zatvoris snap gasi se i muzika;
  • ne moze se iskljuciti opcija za automatsko snimanje klipova, kod nekih igara snimi ono sto treba, ali kod Fife npr.snima svaki dobar save golmana tako da posle nekoliko tekmi imaces gomilu nepotrebnih klipova;
  • ne mogu se masovno brisati klipovi vec mora jedan po jedan;
  • ne postoji ā€œkonverzacijskiā€ sistem u porukama.

Siguran sam da oba sistema rade dobro ono osnovno za sta su namenjeni, mada svaki dodatak moze biti koristan.

Sad za Avgust ce biti dobar update za XO, vise u glavnoj temi za njega, a koga zanima na ovom linku je kompletna lista updejtova od od izlaska konzole:
http://support.xbox.com/en-US/xbox-one/system/system-update-operating-system

Sigurno ce uraditi nesto za crnu pozadinu, isto tako i za screenshoot, uopste ne sumnjam u to. Music stream je totalno razocarenje jer zahteva snap mode, to mora da srede pod hitno, ne znam samo sta cekaju do sad. Mislim da bi bio mnogo dobar fazon kada bi ubacili custom kinect vocie komande, i moraju da srede recording da to traje duze. U svakom slucaju ima mnogo prostora za napredak. Kad se setim samo kako je izgledao dash za 360 u 2007. godini a kako danas. :smiley:

Ok, kad bi sutra kupio XO ili PS4, sta bi realno imao da igram a da me licno zanima? Govorimo o ekskluzivama, naravno. Da vidimo:

XO
Ryse (uglavnom zbog grafike)
Titanfall
Sunset Overdrive
Halo kolekcija
…nadalje Gears, Halo 5, Quantum Break, Crackdown 3

PS4
Killzone
Infamous (uglavnom zbog grafike)
Last of Us (mada ipak vec odigrao na ps3)
Resogun (mada ipak je to ā€˜mala’ igra)

…nadalje Bloodborne, The Order, Uncharted

Hm. Evo i sam sam iznenadjen, na papiru je ocigledno bolje sad uzeti XO - em ima vise zabavnih igara ovde i sad, em ima serijale bez kojih ne mogu. PS4 je jaci i imace Naughty Dog igre, ali to je otom potom. Plus skoro sve igre za ps4 koje sam naveo imaju neku zadrsku, jedino me killzone stvarno interesuje, a cak i tu ne ocekujem nista vise sem kompetentnog shutera.

E pa dobro. Kao da su stvari malo jasnije.

Ako se uopÅ”te ne igraÅ” na kompu (zbog Ryse-a, Titanfall, Sunset Overdrive, Quantum Break, Dead Rising3) onda trenutno ti je bolji izbor XOne, jer kako vreme pokazuje sve ā€œekskluziveā€ sem Halo-a, Forze i Gears-a će izaći (neke pre, neke posle) i za PC. Å ta god da izabereÅ” sigurno se nećeÅ” zeznuti, jedino Å”to je npr. PS community naÅ”ih igrača po prilično veći, sad koliko ti je to bitno…

Probao sam tu i tamo da igram igre na laptopu, cak sam neku i presao, ali moram reci, nije to taj uzitak. Cak sam kacio laptop na tv, funkcionise lepo ali je setup u oba pravca blago cimanje. Konzole su prava stvar.

Nabavka igara mi u celoj prici jos deluje kao najveci problem. Nisam posebno drustvena osoba, treba naci nekog kome verujes s kim ces deliti igre, a da imate slican ukus. Imam prakticno jednog jedinog kandidata, kojem se ne uzima XO… :smiley:

@n00dle Ma uzimaj PS4 bez razmisljanje, seti se samo The Order 1886 :heart:, XOne uzmes drugom prilikom…salim se druze :wink: :beer:, uzmes si trenutno ono sto ti bolje pase(naravno one exluzive koje su ti trenutno bolje)…

Da napiÅ”em u vezi share-a i na ps4 i xbox one. Oba nisu dozvoljena :slight_smile: Za ps4 ima u pravilima Å”to sam postavio u ps4 temi, a za xbox one sam sinoć pitao direktno xbox support i rekli su da se to računa kao marketplace theft, ali da ipak nije precizirano u ToS i code of conduct i da se za sad puÅ”ta. Ali sigurno dok im donosi profit puÅ”taće.

Pa neće ti reći driektno da je dozvoljeno… Nema niÅ”ta protiv zakonito na XO, jer se to računa kao Family Share, koji je dozvoljen prema njihovim pravilima. Na PS nisam neÅ”to gleao pravila, ali je slična fora.

Po meni jedan Uncharted 4 ima da ugazi/ukanta/pokida sve Å”to će ikada do tada izaći i onda ćemo videti čija majka nije od jutros tri put’ ustala! Hey, but that’s just me hehe :smiley:

Nema family share-a na xbox one, bar ne zvanično :slight_smile: U ovom trenutku nije precizirano i zato nije ni ilegalno ni legalno.

Po meni će Halo 5 i novi Gearsi koje joÅ” nismo ni videli kao ni Uncharted da ugaze sve Å”to je do tad izaÅ”lo.
Svako svoje :slight_smile:

Halo po meni može samo sam’ sebe da ugazi, a Gearsi su drugo, to volem (sem Judgmenta) i pikao sam ih duuugo, MP ne, nisam neÅ”to previÅ”e u tom fazonu :slight_smile: