Project Helix - radno ime next-gen Xbox konzole

Ovo nisam znao, meni je nekako logicno da je pezorativ/deminutiv… ali onda sam video da genZ masovno koristi izraz, a ne moze se reci da nisu hardcore gameri i onda mi ispadnemo bumeri sto se ljutimo…

2 Likes

Meni su uvek nekako igrice bile casual igre na telefonu poput Candy Crush-a, dok su igre/video igre neki ozbiljniji projekti.

Dosta gejmera jeste generalno diskriminisano zbog svog hobija, a taj deminutiv definitivno ne pomaže.
Svakako to nije nešto što se može uporediti sa nekim drugim diskriminatornim grupama, a pritom i dosta mladjih gejmera, kao što kažeš, koristi taj izraz dok strastveno priča o tim istim igrama… tako da whatever.

(i ako mi neko kaže da su Candy Crush time killer-i zapravo gejmeri, postaću J.K. Rowling :smiling_face_with_tear:)

1 Like

Sjećam se te priče dobro, i ovi sa HCL-a su to pominjali u nekim svojim tekstovima. Kolega AI kaže da se lik zvao Dragan Petrić ida je pisao za časopise Bug i Mreža.
Jedino sam pogriješio da je bio jedan tekst, izgleda da je insistirao na tome stalno.

Apsolutno razumijem zašto zvuči kao omalovažavanje ali sam navikao koristiti taj termin, svo moje društvo isto koristilo, nikad pogrdno. I znam da dosta ljudi ima taj neki pogled, igre su za djecu i vjerovatno zbog toga otpor onda tom terminu. Ja sam pokušavao mami i sestri da objasnim da video igre nisu samo dječija stvar, da imaš brdo igara koje su označene za dob od preko 18 godina, da je to medij kao i svski drugi.
Ali ne razumiju one to, jednostavno nemaju nikakav kontakt s tim.

2 Likes

Ne mozes sebe smatrati ozbiljnim gejmerom i zboriti “igrice”. Zamisli RDR2 nazoveš “igrica”. Igrica je zmijica na telefonu

1 Like

Ne znam jel ovo pre bilo, ali ovako mi u Xbox full screen experience sada izgleda Rog Ally.

Vidim sve moje igre sa x360 i Xbox one/Series S.

Da radi, mogao bih da ih pokrenem preko cloud.

Ako to uspeju i hoće da urade da radi svima i nativno kao na konzoli, ovo ce biti pun pogodak.

Imaće me nazad.

EDIT: Sad sam proverio na Xbox APP na desktop PC-u, nemam ove igre vidljive… Jel se to nesto desava uskoro?! :thinking:

1 Like

Daj na E da vidim šta imaš :grin:

Sta? :grin:

Kakvo E

Tako je bilo.

Igre na E :rofl:

Btw nemaš na PC-u jer nemaš FSE aktiviran tamo.

Ovo je koliko ja znam još od kada je izašao Rog Xbox Ally, a sigurno znam da je sredinom januara bilo na tada mom Rog Allyu i nerviralo me je, jer moram da štikliram, owned, installable da bih video PC igre koje mogu da jelte instaliram.

I neće da radi Cloud, hoće samo preko onoga o čemu sam pričao.

1 Like

To se trazilo​:smiley:

Ali kakvo sranje, bilo bi savrseno da rade nativno igre na win11

Ček, sad sam instalirao plugin za better xcloud na edge na ally, ali mi i dalje ne radi. Kaze nije podrzan region…

Jel treba jos nesto da uradim? Ne mogu da pronadjem onaj tvoj post

1 Like

Na zalost mozes. Klinci masovno koriste izraz, devojke pogotovu. Razbijaju se od gaminga 18h dnevno. Ja u soku. Da nisam malo zasao medju GenZ ne bih znao. I da RDR2 im je igrica, sve je igrica. Vratio se prokleti termin u upotrebu.

5 Likes

Wahad u fazonu

2 Likes

hahaha true :smiley:

uspeo sam sinoc na rog ally sa vpn, ali bez vpn prc

Za batine si :smiley:

Evo ti hronološki šta treba da uradiš

Dakle, instaliran sve, enableujes dev mod u e tenzijama, enablujes allow user script u tamper monkey

Odeš ba xbox/play, gore levo imaš xbox znak. Klikneš i skrolujes dole, videćeš da piše betterxcloud. Klikneš to, selektujes bypass region restriction, staviš na poland. Klikneš crveno refresh dugme odmah levo

Voila :slight_smile:

4 Likes

Uspeo! Ovaj deo allow user script mi je nedostajao :slight_smile:

3 Likes

Eto, sada iz te Third World Country možeš da igraš Xbox preko oblaka. Kontam da su serveri bliži. Po defaultu je u Holandiji server, kontam da je to tebi na pljuneš razdaljini :slight_smile:

4 Likes

Radi na ally bukvalno kao lokalni, fantazija :grinning_face:

1 Like

O tome ja pričam, pa evo sada već godinama. Nego niko neće da odvoji tri minuta i proba sam.

Jedina mana xClouda je to što ima S i X blades, pa gde upadneš kada se konektuješ. Što u praksi znači, češće se konektuješ na S blades i imaš S verziju igre preko clouda.

I najbolje od svega je što su ms/cloud inženjeri endorsovali ovaj program. Dakle, ništa nelegalno i apsolutno bez ikakvog rizika može bilo ko da koristi.

2 Likes