Project Helix - radno ime next-gen Xbox konzole

Dok foruma nije bilo…

10 Likes

To je to hybrid koji se traži pc i konzola u jednom

5 Likes

3 Likes

Cek, xbox is dead valjda? Sta sad

1 Like

Umro, razvalili ga, sada ga sklapaju kao Robokopa, malo PC, malo konzola.

5 Likes

Nekidan me lik na tviteru blokirao samo zato što sam rekao da ne vjerujem da će Microsoft otkazati konzolu. :sweat_smile:

Ali stručnjaci sa tvitera kažu da ovo nije konzola. :slightly_smiling_face:

Kad je izašao Xbox ROG Ally narativ je bio da je to samo PC sa Xbox stikerom jer ga ne pravi Microsoft i ne može da pokreće Xbox igre.

Sad ovo pravi Microsoft i pokreće Xbox igre ali svjedno viđam komentare da je to samo PC sa Xbox stikerom.

Čak ni Geoff Keighly nije uspio da prevali riječ konzola preko jezika. Što bi rekli cool klinci - he’s never beating the allegations :skull_and_crossbones:

2 Likes

Kontam nešto nalik Steam konzole :thinking: Kutijica sa kontrolerom koja će da tera i xbox i pc igre. Samo ne znam da li će trebati neka posebna optimizacija za pc igre da bi to radilo glatko na ovoj konzoli ili šta već… :thinking:

Trebali bi dobiti dosta informacija sad sa GDC-a. Microsoft ima tamo najavljenih jedno 30-tak prezentacija.

Moje neko nagađanje je da će skoro izjednačiti development za Xbox i PC igre. Biće skoro isto.

1 Like

Sad je pitanje šta podrazumevaju pod “pc games”. Ako su win uwp igre nisam baš zainteresovan, ako ću moći Steam da instaliram, to će biti druga stvar. Čekamo Ashu ljubav da razjasni :heart:

Čim se izlazi iz sfere “plug and play” korisnosti, čim imaš dodatne zajebancije, to jeste PC. Kao što je ROG Ally PC, Steam Deck i sve to.

Čim možeš da instaliraš PC Storefronts, to jeste PC. A možeš.

@ph1beropt
Pa rekla je već da može da se instaliraju drugi storefrontovi. Isto kao na ROG Ally-u recimo. Samo će imati dodatni layer kompatibilnosti sa starijim Xbox konzolama, tj od SX/S pa sve do og xboxa.

Nešto kao što je mogao PS3 na početku, da instaliraš Linux, PS2 chip na sebi i PS3 SoC.

1 Like

Kako znaš da neće imati plug and play pristupačnost? Iz nekih glasina i njihovih izjava, ja sam shvatio da na to pucaju. Da im je cilj da bude konzolno iskustvo. To što će imati dodatne pogodnosti ne može to pokvariti, to je bonus. Neće se bootati i desktop PC, ljudi neće morati nikad imati kontakt s tim ako neće. Ako še biti drugi storefrontovi, kontam da ćeš morati malo jimp through the hoops da domeš do njih a front and center će staviti svoj ovako kako je sad.

Kontam da će moći da se bootuje sa Steam Machine profilom i igraš Steam igre optimizovane za taj profil. Takođe imaš Xbox mode u kom igraš konzolnu verziju igre za xbox hardware. Nekako mi tako nešto najviše ima smisla.

Biće Windows based samo treba da poprave ga, da naprave neku gaming verziju Windowsa. Tako da češ moći da instaliraš Steam iki bilo šta.

Konzolno iskustvo na PC-u, kao Steam Deck što ima.

Jer ovaj trenutni FSE za Rog Ally i druge PC Handheldove i nije baš konzolno iskustvo. Jeste do trenutka kada moraš nešto da podešavaš i uređuješ, a tako će biti i sa ovim.

Jeste ali to je neka Alfa ili Beta. Imaju još 2 godine da poprave Windows, da poprave FSE.
Meni je sad neko 6/10 iskustvo.

Imam i ja sumnje oko toga, teško mi je povjerovati da će Windows biti bolji za gaming od XboxOS.

Je li ovo onda trebalo da znači po toj istoj logici da PS3 nije bio konzola?

Ako bude vrlo laka opcija da obrišeš Windows sa sledećeg Xboxa i instaliraš bilo koji OS na njega, kao što je potvrđeno za Steam Machine, onda ok, to je onda PC.

Neće moći Steam Machine OS jer nije isti chipset. SteamOS može na sve uređaje jer su svi bazirani na chipsetu koji je kao u Steam Decku.

Plus, sigurno će biti nekih zezancija da ne može da se reinstalira sistem tako lako. Da je tako lako sa MS-om, skontali bi kako da se obriše XboxOS i stavi Playstation OS jer su praktično isti čipovi unutra.

Pa da, zato što su konzole zatvoreni sistemi. Ovaj novi Xbox će biti otvoreniji ali ne vjerujem da će biti toliko otvoreniji da ga zovu “it’s just a PC with the Xbox sticker”.

A koliko će koštati ta nebinarna-konzola? :grinning_face:

1 Like

Oko 1000 eura

1 Like

Mučki napad Project Helixa na dreamcastguy-a :sweat_smile:

1 Like