Project Helix - radno ime next-gen Xbox konzole

Series XL

Svakako čini se da su i Helix i PS6 zasad on track za holiday 2027.

Dva drugačija pristupa. Xbox dual PC - Console mode. Sony sa console - handheld combo.

Helix-ov Magnus APU je značajno jači od Orion APU-a koji će biti u PS6. Ali mislim da smo do sada naučili da raw power ne znači ništa. U drugu ruku predlog PC-a i konzole u jednoj kutiji zvuči privlačno meni lično. Takodje moram priznati da mi PS6 + handheld zvuči još privlačnije. Na kraju su samo igre bitne, ali se radujem da se ozbiljno zahuktala next-gen priča, iako nije da nam treba u ovom momentu.

3 Likes

Ionako ćeš imati obe plus switch 2

1 Like

I meni je privlačno. Imam library na Xbox, Steam, GOG, Epic itd. Nemam neki high end desktop PC, niti ga želim. Ovo zvuči kao da je uređaj za mene.

Mislim da će i Xbox imati handheld, trenutne glasine su da če izbaciti i oni svoj. Plus još nekih uređaja koji će proizvoditi drugi proizvođači.

Usput, evo ima ova cijela prezentacija na yt

1 Like
1 Like

Velike riječi ali ipak daj da to vidim na djelu.

Ali mi je drago da je ovdje potvrđeno da će Quick Resume biti i na Helixu i to univerzalni, jer je bilo nekih glasina da to neće moći.

Opet predug tvit, nisam sve uhvatio. Evo link do tvita.

Ovaj Tom Bennett profil je izgleda fejk. Sad sam vidio sliku lika u drugum tvitu, izgleda premlado da bi bio neki qrac u Microsoftu. :slightly_smiling_face:

Meni savršeno odgovara PC/konzola hibrid pa koliko god to košatalo. Lakše mi je da kupim jedan uradjaj, a ne dva. Berem me supruga neće ubiti kada je jedan samo u pitanju, ionako se stalno svadjamo od broja istih u kući, ali sreća pa imam dva sina, pa se stišalo sve, jer i njima je potrebni nešto za igranje, a poradli su.

PS6 mi je takodje pribljačno, ali ne toliko, slabije je na papiru po snazi, ovu stavku sam podržavao kada je bilo u pitanju PS5 i XSX, da nema prevelike razlike, što se dokazalo u realnosti. Ali za novu generaciju, plašim se da će je biti, ako su istinite informacije.

3 Likes

PS6 ce imati ekskluzive, a ovo ce da bude samo jeftin PC ili preskupa konzola, zavisi kako gledas, za niche korisnike. Ogranicenja u odnosu na PC ce i dalje postojati, cela fora je sto ga mozes customizovati i nadogradjivati.. ali ok, izbegli su direktnu konkurenciju, i uvalili se u segment HTPC pored Steam Machine-a. I dalje ce PS6 ekskluzive vladati konzolnim trziste, deljenje naloga… ne bih ja tako rano “odustao”. Jedino se plasim kako ce sada to izgledati kod Sony-a bez direktne konkurencije. Sto rece drugar, bilo bi dobro da uleti Elon Mask i razjebe i jedne i druge.

1 Like

Džaba sve kad je nintendo kralj konzola ostali se bore za drugu poziciju

Da, kralj konzola sa Fifty Shades of Super Mario. Koji ozbiljan gejmer će kupiti Nintendo kao broj 1 konzolu i imati samo nju :roll_eyes:

2 Likes

Pitam se kako li će se zaštiti od piraterije :thinking:
Piraterija je neminovna na takoj vrsti hibridnog sistema. Sve će biti igrivo… prečudno.

Ali to će izgleda biti najnebitnija stvar sledeće generacije. Zašto ne uzmeš Steam Machine onda?
GamePass verovatno neće biti podeljen na PC/Xbox tako da neće biti varijacija, a imaš opciju i VR dodatka. Jedino ako ti je nativni Windows toliko bitan.

Znači Steam/Helix praktično slične PC-konzole, PS6 se kao vraća na ekskluzive i Nintendo ostaje primarno handheld… interesantno.

Pa ako je prodaja hardvera i igara parametar onda je nintendo no1 još kad doðe novi cod ima da bude većini igrača dovoljan hardver

Koliko sam shvatio neće, i dalje će to biti locked down konzola i ima taj “secure enclave” na čipu gdje će se verifikacija licenci odvijati koje hakeri teško mogu probiti.

Znam da nije meni pitanje upućeno, ali ja sam npr. bio uzbuđen i što se tiče Steam Machine. Interes je splasnuo kad su rekli da će biti po performansu tu malo slabija od PS5 i Series X. Ne vidim razlog zašto bi uzeo hardver koji je na levelu mašina iz 2020.
A kao što reče još čovjek, ovo će biti 2 u 1. Zašto bi se odricao još Xbox library što imam koji SM neće da pokreće.

A i ne znam što je jačina odjednom nebitna. Šta ste kupovali onda PS5 Pro koji je manji apgrejd?

Baš me interesuje kolko će to da traje…
Kao što kažu momci iz DF-a, sve što ima Windows ne može da bude toliko bezbedno.

Meni lično je jačina “simpatična” samo ako je platforma dobro potkovana igrama. Playstation ima ekskluzive koje eto neće moći ni da se igraju na ostalim hibridima.
ekskluzive/features> reputacija kompanije> jačina

Series X mi je bio favorit na početku ove generacije, ali kao Mac user stvarno ne vidim nikakve benefite tih hibrida, a verujem da ljudi kojima život zavisi od Windowsa već imaju odličan PC.

Svakako ima vremena, možda Helix pokaže nešto što me ponovo odvuče na tu stranu :man_shrugging:t2:

Ja nisam za ove hibride , konzola treba da ostane konzola, a PC da bude to sto jeste… I dalje ne verujem da ce samo ovaj hibrid od Xbox-a da izadje i da nece izbaciti redovnu konzolu.

Uopšte ne znamo kakva će verzija Windowsa biti na tom uređaju. I ovaj sadašnji XboxOS je je baziran na Windowsu pa Xbox One tek provališe nekidan poslije 13 godina.

Svako neka bira sebi kako hoće. Meni su te ekskluzive manje-više nebitne sada, Nintendo isto ignorišem. Ekskluzive nisu ni 1% igrica. Bacili se na pravljenje live service slopa, bukvalno imaju 1-2 ekskluzive godišnje da me interesuju. Npr. prošle godine Yotei i DS2 s tim da će DS2 doći na PC a sasvim sigurno kasnije i na Xbox. Ove godine će imati jedino Wolverine i Saros da me zanima itd. Nema mi to toliki pull da moram imati PS6, pogotovo kad znam da će podržavati PS5 bar jedno 5 godina u sledećoj generaciji isto kao što su PS4 ove.
Uzeću možda u taj PS6 ali ono, napravio sam grešku sa PS5, pao na taj hajp ekskluziva, nalazim ih izvikanim, lagano mogu bez njih.
Jedina igra koju ja ne bih mogao da čekam je kad izađe Fallout 5 tamo za jedno 10 godina.

Hibrid jeste njihova redovna konzola, nisu ni najavili nikakvu drugu.

1 Like

Piraterija je nebitna, procentualno to nije znacajan udeo bilo koje generacije. Publika koja piratuje ne bi ionako kupovala originalne igre po punoj ceni…

Da li si ti to upravo izgovorio zabranjen izraz :rofl:

Videcemo kad izbace, mada mi se ne svidja da PS6 ima slabiju masinu, ako to bude slucaj, ali cinjenica je da ce biti jedina next gen konzola na trzistu, sem ako ne uleti neko nov a nema na vidiku. Ali ako MS rebne cenu i bude kod nas 1500-2000e, opet se nece kupovati… A publika koja kupuje PC, opet, pitanje je da li ce zeleti nesto jace i customabilnije.

1 Like

Da. :slightly_smiling_face: Korisrim i druge termine često, normalnije kao što su video igre ili samo igre ali igrice mi nikad nije bio uvredljiv termin, korišten termin naširoko.
Koliko sam shvatio, neki HR novinar je u nekom časopisu imao neki tekst prije 20 godina kako je to uvredljiv termin i omalovažava igre pa se kod nas to primilo.

Mislim da će po performansu opet biti tu negdje, čak iako bude Xbox na papiru jači. Neke glasine su sad da ima 40 i nešto % više silikona i više jezgara, više RAM-a. Ali glasine su samo glasine. Recimo neka bude jači 20-30%, te resurse može da pojede bloated Windows ako ga ne srede. Isto te neke stvari se prevode uvijek u par FPS-a ili nepto bolje sjenke. Menu smiješno kad gledam te analize performansa od Digital Foundry ili bilo koga drugog. Ja sam uvijek u fazonu

2 Likes