sada ti je kasno za x-clamp fix, to si trebo da uradis pre jedno dve godine eventualno pre godinu dana. tada bi mu jos mozda bilo spasa. mada ako imas kesa i voljan si da probas obrati se akirisu pa ce te poveze sa kolegom pa da vide dali moze nesto da se uradi po tom pitanju?!
A GBA reballing il to? RRoD fix ? Akiris ne priča sa mnom .
e bas to bi trebalo da ti pomogne a akiris radi to u saradnji sa svojim kolegom. ne znam u cemu je fora odnosno sto ne pricate mada nije ni bitno vasa stvar ali jbg on je taj koji to radi i moze u ovom trenutku da ti pomogne, mozda jos neko radi to pa se raspitaj…
po svemu sto sam citao reballing resava sve, ali neznam sada da li bi resio ovaj problem jer ako je konzola dobila rrod znaci da je ploca iskrivljena, e sad ako bi se odradio reballing ja mislim da bi kuglice bile bolje i kvalitetnije da ne bi dolazilo do rrod-a bar koliko sam citao o tome sto je akiris ili neko drugi neznam tacno pisao… tako da je u svakom slucaju najbolje resenje reballing uz xclamp fix to ce te manje kostati nego nova konzola…
Koliko otprilike? Šta se tačno podrazumeva pod GBA reballingom? Uzmu GameBoy Advance i igraju klikera sa njim?
E da…Igrao sam PGR4, igrao,igrao, i opet RRoD,samo se ovaj put čulo pšššššššššššššššššju…
evo na ovom linku imas bar donekle objasnjeno sta se radi i kako:
eto linka da ja sada nebih suketao gluposti kada se ni ja bas oko toga ne razumem najbolje. najbolje sanse za 100% uspeh su kada je konzola ispravna pa se onda to radi a koliko sam jos svatio iz citanja gornje teme da mislim da lik nece ni da radi konzole ako su vec rrodovale. ali ako hoces kucni tom liku pm pa vidi da se dogovoris, mozda ima neke sanse da se jos nesto uradi?
p.s. najbolje bi ti bilo da vise ne palis uopste konzolu samo ces je jos vise ubiti a ovako jos mozda imas neke sanse da je spases!
pa neznam koliko je reballing oko 40 -etak eura mislim a xclamp oko 20-30 valjda… najbolje ti je bilo da si uradio to pre rroda, al necemo sad o tome bilo sta je bilo, kao sto rece kornjaca vidi ti sa njim mozda ti i odradi reballing ako ti ploca nije mnogo iskrivljena, mislim da je moguce po mom nekom razmisljanju jer tu u tom linku pise da neka od tih kuglica stalno prouzrokuje rrod, kao sto procesori na PC ju imaju one iglice ako se razumes u to , tako kod xbox-a postoje kuglice, ako na kompu na procesoru iskrivis iglice mozes da bacis procesor tako i kod box-a, znaci kad on uradi reballing to nece biti tako, ali ako si previse iskrivio plocu neverujem da imas neke sanse za reballing…mada imajuci u vidu da je falcon mislim da ima nade. mada malo ljudi radi reballing
bice da ti ne pricas sa mnom a ne ja s tobom. ugl ako je falkon/opus ploca i ako nije radjen clamp fix, i pregrevanje putem peskira i slicnih gluposti, sanse da se reballing-om popravi konzola su ti negde oko 80%. tako da ako hoces mozemo da se dogovorimo na pm pa posalji pa cemo probati da popravimo. popravili smo negde preko 30 konzola vec, evo proslo je i po 10 -11 meseci i ljudima konzole sljakaju ko nove. kako hoces…
i da reballing ti je u stvari zamena kuglica. ms je tu debelo zakinuo i stavio kuglice od nekog shit materijala. u jaspera su stavili kuglice najviseg kvaliteta plus je procesor radjen u drugoj strukturi pa tamo nema rroda. tako da ti u sustini sa reballingom ces dobiti nove kuglice koje su mnogo kvalitetnije, tako da ces dobiti resenje nalik jasperu. e sad sva zavisi od iskrivljenja ploce. ali ako nemas clamp fix onda je sto bi ameri rekli fixable
rrod se ne desava zato sto se ploca iskrivi. mislim desava se zbog toga ako je radjen clamp fix, ako nije do rroda dolazi zato sto jedna ili vise kuglica otpadnu sa procesora.
pa dobro to je to u sustini, gore sam napisao krivljenje ploce jer sam mislio da krivljenje i pregrevanje uzrokuje otpadalje kuglica i rrod i kada nema xclamp fix, al dobro sto si me ispravio, on posto nema xclamp fix verovatno je do otpadanja tako da ce valjda resiti problem
Pozz narode, imam Jasper maticnu, pa me zanima to 10 minuta ostavljanja u dashu jer to nisam cuo do sada. Da ga ostavim upaljenog dok ne ode u screensaver mode ili nesto drugo?(Screensaver se upali posle desetak minuta) I zanima me da li je bezbedno usisavati spoljasnjost Xbox-a usisivacem?
Zajebi ovo sa 10 minuta, cista paranoja/neupucenost kod ljudi. A sto se tice usisavanja takodje nemoj da radis, osim ako nemas cime da zaglavis ventilatore otpozadi da se ne okrecu (ima ih dva), jer ako ih budes usisavao povecaces im broj obrtaja mnogo puta vise od njihovog dozvoljenog (citaj: sjargaces cetkice, a takodje mogu i da ti riknu ventilatori / integralac koji kontrolise ventilator posto se u tom slucaju ponasaju kao generatori el energije)…
@duschan Zaglavim uvek ventilatore malim srafcigerom, tako da se ne vrte uopste dok ga usisava. Ali ne znam za ovo pravilo 10 minuta, jel’ to stvarno pomaze?
Ne, uostalom razmisli sam pa ces sam moci da zakljucis, nemoj prihvatati sve zdravo za gotovo, bar ne kod ovakvih ociglednih stvari.
Da ti pomognem, kad ugasis vatru (xbox), temperatura zara (cpu/gpu-a) ocigledno ne moze biti veca nego kad je vatra (xbox) upaljen=>tek ugasen xbox cpu/gpu ne moze da ima visu temp nego kad je xbox upaljen, pa ga i nema smisla hladiti (laicki objasnjeno)
A kao drugo, max temperatura cpu/gpu-a spadne na idle (kad xbox “nista ne radi”) temperaturu za izuzetno kratko vreme (otprilike isto tako brzo i raste sa idle na max), nesto oko 5 s, a to je najniza temp do koje mozes da ohladis cpu/gpu dok je xbox upaljen, a to ti je otprilike vreme dok izadjes u dash i odes na turn off console, ako se vec bojis.
Ok, hvala ti na odgovorima. Ne razumem se bas u Xbox 360 a dva su mi riknula iako sam ih drzao na normalnim mestima i trudio sam se da ih ne grejem.
Bez obzira na upustva duschan-a ostavi box u dashu 10 minuta pre gasenja. Ovoga se pridrzavam odkad sad cuo da tako treba i nikad nisam imao problema sa pregrevanjem. Sada imam jaspera a imao sam dugo i falcona, Inace box koji sam gasio i palio kad god stignem, riknuo je. Mislim da tih 10 minuta ipak ima veze i da se vecina toga pridrzava.
i obavezno treba da pazi na blizinu zvezde severnjace od Siriusa…
Ovo je zanimljiva informacija – kako znas da mu treba tako malo da spadne temperatura? Kao laik, zamisljao sam da je gpu kao plotna, da mu treba barem 5 minuta da se ‘razduva’ vrucina. Hm. A sto se Sirijusa tice, sve i da si u pravu, bolje da ljudi budu preterano oprezni, kad nista ne kosta, nego da se posle pitaju da nisu ipak pogresili.
Pa kao prvo zato sto je zapremina jezgra procesora izuzetno mala (ako uzmes da je otprilike povrsina 260 mm^2 (ako bi bilo oblika kvadrata, bilo bi 16x16mm) i da je debljina oko 0.3mm mozes zamisliti koliko je to malo grejno telo), te samim tim ne moze da sadrzi veliku kolicinu toplote u sebi.
A pored toga opet postoje i merenja.
No jasno je da ne treba unistavati stvari, ali neki ljudi sto se tice xboxa umeju bas da preteruju.
Koja dva su ti ‘riknula’? Jasper verzije, ili ne?
Jedan je bio Xenon, drugi Falcon. Nadam se da ce ovaj biti mnogo bolji i istrajniji.