Prevencija RROD-a

Mozda bi ti bilo pametnije da skupis sta para, prodas taj Falcon i uzmes Jasper ili Xbox 360 S(lim ili kako vec ga zovu). Najpametnije bi ti bilo da skupljas pare do iduce godine tj dok izadje novi LT za S i onda prodas Falcon-a, kupis novu konzolu s 250GB, flash-ujes novim firmware-om i boli te…

Falcon ce ti kad tad riknuti. Nije da te plasim al to je tako. Ako ti vrisne onda ganjaj BGA Reballing

Ne mora da znaci da ce da rikne. Mozda mu se posreci. Kao meni na primer :stuck_out_tongue:
Inace, nisu rekli da 360S nece imati RRoD, vec da nece prikazivati. A jos je mlad na trzistu da se vidi da li ima neke kvarove na dugo vreme.

Njemu je već riknuo falcon, sad ima jaspera :smiley:

i.s.d.p.

Šta ti to znači ?

Ahaaaa mislio sam da mu je Xenon vrisnuo a Falcon sad radi :slight_smile: Ma Jasper je cudo :))))

nisu stavili kuglice loseg kvaliteta nego propisane legure.
naime, nekada se koristila zica za lemljenje koja sadrzi 38% kalaja, 60% olova i 2% jos nekih dodataka. medjutim olovo je izbaceno iz upotrebe zbog propisa koji zabranjuju olovo jer je otrovno! sada se u proizvodji koristi mnogo veci procenat (>90%) kalaja i minimalni procenat olova. ovime smo zbog izuzimanja olova izgubili elasticnost i kvalitet lemova tako da na nekim mestima gde je to kriticno dolazi do ovakvih situacija a to su gubitak kontakata jednog lema (kuglice) koji dovodi do RROD-a. jasper zapravo nema kvalitetnije kuglice (sa vise olova) jer je to zabranjeno za prozivodnju u belom svetu nego je jasper u stvari mnogo bolje konstrusisan CPU i GPU odnosno sitnija tehnologija izrade koja sama po sebi se manje greje pa i savrseniji proizvod. sve to dovodi do manjih sansi za rrod.

sto se tice svih vas koji posedujete ne modifikovanu konzolu mogu da kazem iz licnog i tudjeg iskustva da ne radite x-clamp. ako neko bas hoce moze da odradi onaj preventing rrrod mod sa prvog posta jer to pomaze stvarno. x-clamp je bilo brzo resenje koje je davalo lazne nade i rezurektovalo konzolu na par meseci time sto pritegnete gpu za plocu i ostvarite mehanicki kontakt tog lema (kuglice) koji je pukao. uzrokovao je samo jos vece probleme u glavnom a to su pucanje vodova na stampanoj ploci i time totalno onesposobljavanje (jer rrod je u sutini popravljiv ako je prouzrokovan SAMO gubitkom kontakta kuglica).
s toga ako imate konzolu za koju sumnjate na bilo koji nacin da ce da se pojavi rrod saljite na reballing, ako imate rrrod i planirate x-clamp fix, odustajte i radite reballing.

kratko i jasno. x-clamp je bzvze!
reballing je pravo odnosno ono sto se moze nazvati resenjem posto je x-clamp u stvari lazna nada…

drug mi je odradio reball na xenonu i posle 4 meseca opet krepao. Nije mi namera da osporavam reballing, no prenosim samo ono sto se desilo…

odradio je reballing na xenonu koji je star ko zna kolko… da je uradio na falconu drugacije bi bilo… ne moze reballin da resi problem onih prvih konzola. nije reballing kriv vec microsoft… greska je priznata i nema tu sta da se prica… falcon i jasper su sigurne revizije pricam iz iskustva. naravno falcon nece trajati 10 godina kao ni jasper, pa ni sony 3 nece tolko trajati ali su sigurniji i bolji ob xenon-zephir-a… x-clamp je po svemu sudeci unistavao konzole tj. posle x-clampa ploca se savije ko kifla i nema sanse za reballing… jasper je siguran, a falcon je i dalje bolji u odnosu na druge tako da… falcon ili jaser… odlucite sami koliko para imate…

ma falcon je krs takodje, nemojte da se zamlacujete da vam govori neko da je dobar. jedino jasper vredi…

Zavisi kako koji Falcon :rolleyes: Meni npr. radi savrseno, iako je star 2 godine. A nekima je riknuo sa samo 3 meseca rada.

znaci nije pouzdan.

Vise je kao ruski rulet. Kako se kome padne :
Mada, moja preporuka je Jasper, iako imam Falconceta.