Ne, jos se nije pokvarila i jos uvjek radi. Svaki put kad je vidim sjetim se toga ali masina i dalje radi
Da ja vas pitam ovo : koliko je radni/zivotni vijek Xbox360? (jasper) Koliko je “normalno” vremenski da konzola radi tj optimalno vrijeme?
Ja se nadam da ce ovaj moj sto skupljam pare da ga pazarim od Pekise da potraje barem dve godine…or else :swear:!W!.
Ozbiljno, bilo bi lepo kada bi clanovi koji poseduju jasper rekli koliko ga vec maltretiraju.
Pa iskreno Jasper konzolu bi mogli da igrate dosta dugo, za neko normalno koricenje, tipa par sati dnevno (2-3) a citao sma ovde da se neki igraju i mnogo duze, tako da ako mozete samo opusteno kupite i igrajte se. Eto moj Xenon traje vec jako dugo a kupljen je pre od prilike 3-4 godine, sve sto sam mu uradio je to da je predprosle godine odradjen x-clamp fix tako da verujem koliko ja se igram da ce da potraje kod mene bar jos 3 godine a do tada ce valada da izadje sledeca generacija konzola. U proseku se igram nekada sat vremena neka da dva sve zavisi od situacije i kako sam raspolozen.
Ali verovatno postoji neka fora, nesto tipa kako ga cuvas/odrzavas.Svi Xenoni su isto radjeni tako da mi nije jasno kako neki odu posle 3 dana a neki posle 3 godine.Nemoguce da neko ko igra 3 dana pregreje konzolu vise nego neko ko je igra 3 godine.Evo moj falcon je posle dva meseca ne cestog igranja, znaci nekad samo vikendom na 2-3 sata, nekad i preko nedelje na 1-2 sata, zavisi od slobodnog vremena, otisao…dva puta.Nije pokazivao nista sto bi ukazivalo na pregorevanje (vreliji vazduh, povecana brzina ventilatora), samo je izbacio rrod.
Meni je već RRoDnuo,mislim da je Jasper ali nisam siguran.
Jasper ti rrodnuo?¿
Nije, sad sam vidio da je u pitanju Falcon ili Opus. Pošto Opus zvuči više cool, smatram da je Opus.
Ljudi ja imam JASPER konzolu pa me zanima kako da je odrzavam, sta da radim, ciscenja, itd. sve s ciljem da mi potraje sto duze! Naradio sam se ovo ljeto za tu konzolu u pm pa je cuvam ko oci u glavi.
Zamolio bih vlasnike JASPER-a i ostale da mi objasne malo kako da je odrzavam, kad da cistim i to sve samo da izbjegnem RRoD (ne daj Boze da mi iskrivi maticnu) Razmisljao sam da postavim jos jedan ventilator koji ide preko USB-a (USB mu je napajanje) al gdje je najbolje da ga stavim?
evo gdje drzim konzolu : (drugog mjesta bas i nemam)
Za Jasper nema potrebe da stavljas dodatni ventilator. I skloni DVD ispod Xboxa, jer ce DVD RRoDovati. Uradi X-Clamp fix za svaki slučaj,prostri nešta po njemu i eto. Jasper nije nešta kvarljiv kolko i ovaj moj Opus. (R.I.P. Decembar 2009. - Septembar 2010.)
Mislio sam da je X-clamp nepotreban za jasper?! ma ako stavim sta preko zacepljujem one rupice na vrhu konzole… Pa jesi popravio Opus-a? Kakav RRod te potrefio?
Ako uradi X-Clamp fix na jasperu, samo će da dobije vće šanse za RROD.
Skloni Xbox sa DVD-a, ako to ikako možeš da uradiš.
xbox skloni totalno negde da stoji sam, ako mozes napravi neku drvenu stolicu ili neku policu dokupi pa stavi tu ispred tv-a da stoji bolje je tako nego da stoji tu gde sada stoji ili ako hoces skloni negde dvd a xbox ostavi tu gde je ali ga stavi da je na centru tog dela i sto vise da je na samoj ivici da moze da se hladi dok radi odnosno da ima protok vazduha oko konzole.
kao sto su ti rekli ostali clanovi niposto neradi x-clamp fix na jasperu jer samo tako mozes pre da dobijes rrod nego u stanju kakvom se sada nalazi!
nemam gdje s DVD-om… hmm sta mislite da stavim nesta kao “stubove” izmedju DVD-a i Xbox-a? 2 neke drvene letvice na kojima ce biti xbox… ili da uzmem dodatni ventilator sto ide preko usb-a pa da tako pravim protok zraka?
Nakon koliko vremena da ocistim konzolu i da promjenim termalnu pastu s obzirom da je fabricka tj ona microsoft-ova?
onda bolje napravi neku policu sa nogicama koja ce da prelazi preko dvd-a pa na to stavi xbox 360 jer za dvd nije bitno on iako se pregreje nece mu biti nista. moj dvd je gurnut bukvalno u knap rupu mozda iznad njega ima santimetar prostora ako ima i toliko. a sto se tice cackanja u konzoli preporucio bi ti da nista nediras jer reko sam ti moj xenon radi od kraja 2006 i nista nije menjano niti dirano osim kada mu je uradjen x-clamp fix a ni tada mu nije dirana pasta.
evo nesto ovako napravis. nezameri crto sam rukom pa cisto da te asociram na sta mislim.
a ako napravis nesto ovako onda niti ce se dvd grejati a xbox ce biti izdignut a em ce imati hladjenje sa svih strana a neces morati da pravis neku veliku reorganizaciju. ako ce budes odlucio na ovako nesto da pravis kazi pa cu ti poslati mnogo lepsi crtez ili eto imas moju zamisao kako bi ja uradio pa otidji u prvu stolarsku radionicu i to ce ti naprave za neznam mozda nepunih 1000 dinara ako uopste bude i toliko kostalo. ali gledaj da gornja povrsina bude tako resetkasta.
Ekstra slika makar nema “farmu” ko moja hahahahaha xD OK bro napravicu nesta. A ima li iko na forumu da mu se JASPER pokvario ili da zna nekog kome se pokvario? normalno da nije silovanje masine u pitanju
ja kolko znam nema nijedan jasper koji se pokvario i ja imam jaspera pa mi bas zanimljivo ovo stolche uradicu 3d proekciju pa stavljam ovde
eto to bi bilo lepo pa neka jos nekome mozda posluzi kao ideja za rashladjivanje konzole.
sto se tice samih dimenzija tu vam dajem masti na volju pa odredjujte kako vam najvise odgovara i gde bi vam se najlepse uklopila?
Moj Opus je očigledno crko ili smako, RRoD,upalim opet RRoD, upalim opet RRoD, popijem jednu RRoD, dobro uštekam u struju RRoD, popijem drugu RRoD, iskačim iz struje pa uključim radi , pa posle opet…Sve češće i češće…Šta da radim? Da nosim da mi urade X-Clamp fix? Da ispalim u njega metak iz ćaletove dvocjevke?
Uzmi pa stavi ruku na dvocevku, pa opali po Xboxu. Ako ti probije patrona šaku, onda je to znak da si ga trebao upucati.