Preporuka za Gaming Monitor

Gde je nestala crna boja :rofl:Mala salaā€¦monitor je top.Da te dugo sluziā€¦

1 Like

Upravo. Top tier monitor, samo ne u tako jako osvetljenoj prostoriji. Bar Ŕto se tiče crne boje oleda.

Sve u svemu monitor je odlican.Soba da se zamraci i uzivanje moze da pocneā€¦

1 Like

Sto je beo, iz nekog razloga je odve žut, ali nakon apdejta, boga mi crna je crna. Makar u igrama i windowsu.

Glupi 24 Ultra ubacuje neki filter da malo sjebe boje

A i da, prozor mi je bukvlano na 30cm od monitora sa leve strane iznad mene, tako daā€¦ da :smiley:

1 Like

Ne umem da podesim monitor za gejming. Kao prvo piŔe mi uvek da je HDR off za sve igre koje sam probao (par njih doduŔe ali ponovo) Ŕto znači da ni auto-hdr ne radi.

Drugo, slika mi je bleda, ne nemam pojma Å”ta, nego kao na LCD-u imam osećaj.

Zanimljivo mi je jer je tako na Xboxu, dok na PC-u sve super izgleda, nebitno da li sam u igri ili ne. Isto, modovi monitora se menjaju kada npr uključim netflix gde je black deep as fuck, bukvalno crnilo i recimo kada uključim igru, gde je sve isprano i crno je sivoā€¦

Kabl mozda

1 Like

ā€œHave you tried turning it off and on again?ā€ :grin:

2 Likes

Isključi manuelno VRR i Game Mode? Vidi da li onda reaguje HDR na xbox-u.

Pretpostavljam sa ti je HDR čekiran u Video Options na konzoli.

1 Like

Meni je danas na konzolama hdr upalio za sve moguce, igra izgleda nenormalno lepo , ali tamno tako da sam ukljucio game mode i reseno sve.

Sto se kaze " udari ga da proradi " :grinning:

Nope, 2.1 hdmi high speed kabl koji je doŔao uz monitor.

@ph1beropt Upravo videh da to možda pravi problemā€¦ Aliā€¦ poenta je imati VRR ne kapiramā€¦ Jeste, sve je čekirano i kalibrisano. Fora je Å”to u tom delu Xboxa je sve kako treba, deep black i sve, samo kada pređe u gamemode sve ispariā€¦

Na PC-u mi radi VRR i HDR istovremeno, mada to je Freesync VRR, tako makar piÅ”eā€¦

Fora je Å”to i bez Game Modea igra izgleda isprano, ne znam kako da objasnim ali totalno drugačije nego u Dashu i eto recimo Netflixui PC-uā€¦ Fora je Å”to ne umem da izguglam podeÅ”avanja sa Xboxom, tj niÅ”ta mi ne izbacuje

Btw, nije bilo do 120hz, monitor može 4k120+HDR da iznese lagano, sada gledao.

Problem je Ŕto sam se ja čudio Ŕto nema aktivan HDR za igre koje ne podržavaju HDR :confused: mislio sam da skoro sve igre sada implementiraju HDR ali jbg.

Druga stvar koja me sada muči je Ŕto u standardnoj slici black je baŔ deep black, u HDR-u bude tako deep black samo kada stavim Shadow Detals na -3 recimo i Gamma na -1

1 Like

Definitivno ti menja opcije na monitoru / gamu kad promenis input, mora da se rucno steluje za svaki input.

I jedan i drugi je preko HDMI-a, PC ti nije na DP-u?

1 Like

Ovo je normalno. Zavisi od podesavanja brightnessa, game i senki. Drugacija su HDR podesavanja, drugacija su za SDR.

Da bi dobio savrsenu crnu brightness mora da bude dovoljno nizak. Ovaj treshold se jako lako prepozna - jednostavno vidis da smanjivanje brightness-a ne dovodi vise do bolje crne.

Ne ne, menja mi podeÅ”avanja npr kada startujem Star Wars Outlaws, koji izgleda očajno na OLED-u i 4K, i recimo Space Marine 2ā€¦

Na prodaju monitor, malo sam se zajebo uz macos mi bas ne odgovara :joy::joy::joy:

https://www.kupujemprodajem.com/kompjuteri-desktop/monitori/samsung-odyssey-g7-28-ips-4k-144hz/oglas/171621211?utm_source=kp&utm_medium=interfejs&utm_campaign=social_share&utm_content=oglas

2 Likes