Znam da je ovo totalno druga tema, ali me zanima jel ima neko savet za neki solidan 24" monitor koji bi služio isključivo za programiranje?
Baš mi se svideo Dell Ultrasharp 24, koji trenutno koristim na praksi u jednoj firm, ali on je oko 30.000, pa me interesuje jel ima nešto jeftinije ili da idem na taj model?
Koristim Mac Mini m2 i neki lenovo monitor 2k, hteo bih dual setup ili eventualno neki ultrawide monitor ali na isti monitor ki je povezan xbox sereis x preko switcha.
Koji monitor mi preporucujete
Gledao sam Samsung Oddysey g5 ali trenutno nemaju neki model koji je kostao 450€ nego imaju ovaj od 650€ xd
Iskreno, pojma nemam sta da ti preporucim, ali znam da me nervira i nedostaje mi sto nemam KVM switch na monitoru. Ako radis hibridno, mozda ti znaci.
Takodje, nisi naveo preferencije - LED ili OLED (koji je skup), velicina, kurvatura… budzet. Ako si na Mac-u, mozda ti je bitan i tip panela zbog grafickog dizajna i boja, pa je najbolje da ganjas neki IPS. Frekvencija osvezavanja, isto, gledaj da bude 144hz +, nemoj ispod ni slucajno.
Ja sam iskreno, manje vise nakon pocetnog navikavanja na TN panel zadovoljan ultra-cheap HP gaming monitorom od 150e, ali merkam neku ultrawide zver vec duze vreme.
Alienware ima dobre modele, baci pogled…
Ako ces dulal setup, uzmi samo jos jedan identican kao taj Lenovo.
Oled? Zar nije još veći rizik za burn in nego na konzolama zbog statičkih delova na ekranu tipa taskbar i sl? Hrabro, nema šta
Doduše, kontam čim nisi u vućićstanu da postoji realna i ostvariva garancija.
Ima baš puno anti burn in funkcija ugradjeno, tako da je ta tehnologija baš napredovala proteklih godina. Ali da, rizik je sa ovim panelom uvek tu, doduse mnogo manji nego ranije. Plus Asus daje 3 godine garancije na burn in.
Mene to ne brine, kvalitet slike ali još više response time GtG od 0,03 sekunde mi vredi rizika.
Ma sve jasno, merak ne može da se plati
Meni je skok sa 1080 na 1440p bio nevera, a tek na 4k mogu misliti šta će biti.
Mada odolevam još uvek, prvo sad da pukne kućište pa kad dođe na red jbg
Pa cena jeste deal breaker, 1500e. Ali ocekujem da naglo opadne par stotina eura, kao oled monitori protekle godine. Ali i ako ne, mislim da cu opet uzeti.
Ima dosta QD-OLED alternativa od 32 incha koje izlaze ove godine. Posto su se sada svi proizvaodjaci dohvatili tog panela pa ga ugradjuju u svoj proizvod. Alienware je oko 1000e, ali je zaobljeni ekran. MSI je jos tu, Gigabyte, Acer, LG, svi izbacuju ove godine sopstvenu verziju. Doduse LG koristi WOLED ali je mat ekran, sto mi se nikako ne svidja. Videcemo.
Razmisljam ipak da ulozim u ovo cudoviste, prodam sadasnji 55 oled i jos gomilu nekih drugih nepotrebih drangulija… morao bih i ozbiljne promene u dnevnoj sobi. Jedino sto sve vise gledam filmove i serije na Questu 3.
Tjah i nije nesto. 2,4k EUR prodas sadasnji tv i neke gluposti koje ti ne trebaju… Ako pogledas da je dobar gaming monitor 1,5k a da na pricam o nekim Apple perverzijama ovo je jos best buy
Zasto ne? Svaka roba ima svog kupca Ja sam svoj c2 42" prodao za dan
@djomla43 prodaje gpu dok niie skocio za 5200, ja nadjem kupca za 10200, sreca skocila je cena pa smo momku vratili pare al veruj mi, da vakumiras govno prodao bi ga