Ma gde mnogo jak si ti
citas na tabletu od 1k € a mnogo 5k za tv ![]()
![]()
Pa i ovih 2,5K eur je previse, sve vise sadrzaja gledam na VR-u, TV mi je vise za zajednicke sadrzaje i sve manje gaming, a toga i nema mnogo.
Razmisljam bas sta da radim sa tabletom, mozda ga i prodam jer ga ne koristim mnogo. Izlazi u maju next gen, a jedva da sam ga i koristio.
Drugo Apple uredjaje mozes da obnavljas svake godine, TV vec malo teze, to je investicija/sunk cost za 5+ godina.
Trece AI features ne znam da li opravdavaju 2K razliku u ceni? Nesto ne verujem. Mozes da kupis vrhunski OLED gaming monitor pride plus da ti ostane za neko putovanje.
E pa bas zbog toga nekad i vredi uloziti u skuplji ili najnoviji model… neces TV kupovati svake godine. Tako da ako treba, valja podici i kredit za bolji TV od 5-6K eur.
Ako si filmofil, onda vise vredi gledati i Sony A95L model (doduse ovo jedino ako planiras uzeti i Sony HT-A7000 soundbar, posto ima dodatne HDMI 2.1 za xbox i playstation). Sony televizori su od prosle god. opet super izbor za gejmere jer imaju 120Hz Dolby Vision gaming.
Ovo svake godine postaje sve manje i manje tacno. Cak i Apple uredjaj kad se kupi, uvek je bolje da se kupi najnoviji model i ladno mozes s njim gurati 4god.
Konzumerizam ce nas dokrajciti.
Sugurno necu dizati kredit za tv. Toliko odlepio bas nisam ![]()
Ozbiljno pitanje - sta toliko taj novi AI donosi na ovogodisnjoj generaciji Evo-a? Ne verujem da tu moze bogznasta da se unapredi, mada ko zna.
Posto je tebi bese bitan 60 FPS (
), jedan od prednosti AI ce biti da ce, u saradnji sa konzolama, moci da pravi ‘jos bolje’ generisane AI umetnite frejmove
Nesto nalik apgrejdovanoj VRR funkciji.
Vidim da o tome dosta pricaju.
Na prste jedne ruke se mogu nabrojati 30fps igre na danasnjim konzolama, svaki krsten developer ce napraviti 60 fps mode na konzoli, a uskoro nam dolaze i Pro konzole, na kojima ce igre morati da imaju 60 fps mode.
Kad bi AI mogao da resi burn in, bilo bi strava, ali, 2024 OLED-i ce imati burn in kao i svi pre njih, samo lazu da je tehnologija unapredjena.
Uglavnom, kolko vidim veca osvetljenost, upscale na 8k, sve to mi zvuci potpuno nebitno da bi opravdalo 2x razliku u ceni. Najjaci feature - uci moje navike i daje mi savete sta da gledam. Hvala brate, sam cu.
Nemoj se mučiti pobogu

Drugari, stručnjaci. Pre par meseci sam uzeo 27" Samsung G6 Odyssey. Monitor ima opciju za GameHub i Game Pass ali se to ne pojavljuje u store kod mene, verovatno zbog IP adrese. Postoji li mogućnost da se to nekako napravi, probao bih taj vid korišćenja Game Pass pretplate.
Drugo, monitor podržava VRR, Game Mode i to sve obzirom da je 240hz sa 2.1 HDMI. Može li neko od vas da mi napiše najbolja podešavanja za sliku, brightness, sharpness i sve ostalo. Hvala ![]()
Sjajno ![]()
Salim se, vise manje su postavke iste. Ja sam sa G7 kopirao na G5 i sve je kako treba, mogu da ti slikam ako oces
Uzeo sam G6 odyssey 32" jer ima 2.1 hdmi , pokusavam da podesim sliku, boje i ostalo. Koliki je ovo pain in azz , bukvalno sam zaboravio i znam da ce biti patnja ako i pronadjem pravi settings. Prvo daljinski, paljenje konzole baca me u taj menu ( source ) ne bi li slucajnp izabrao neku app ili sta god… a madjara iz Vranja nema da pogura ![]()
Šalji ![]()
Gurnuo bi taj, preko žice mu teže ide, uzivo bi zavrsio posao nego si mu daleko ![]()
Potrebna preporuka za monitor:
Sta kazete za ovaj?
Uglavnom office work, 3d modelovanje, i po nekad igra posto bi na njega stavio i ps5 rj povezao. Koristim macos, obavezno 2 hdmi potrebna
E ima ova tema,
Zanima me je l imao neko iskustva sa ovim monitorom:
Čekam da mi stigne pa bih povezao sve šta može na njemu, možda i mobilni…
Preskupo. Ja sam za te pare uzeo G6, Odiseju, 2k rez, 240hz, 1ms odziv.
Gde si uzeo i po kojoj ceni? ![]()
super je, ali pogledaj cenu tog pa ovog za koji pita kejvu. 4x razlika u ceni.
Ne odgovara mi 2K jer macos ima specificne rezolucije. Sad imam neki lenovo 2k monitorz Samo hdipi neki monitori tipa ili fullhd ili 4K. Monitor mora biti 4K
izvini, po difoltu racunam hoces monitor za igranje ![]()