Preporuka za Gaming Monitor

Au , dream monitor.

1 Like

https://www.youtube.com/live/h4GhklaP2iI?feature=share

1 Like

Uf.

1 Like

Samo jos da cujemo cenu…

Ispod 1600€ nece biti :smile:

Pretpostavljam. ROG Oled od 27“ 1440p ima danas vec da se uzme i košta 1100€. Dodaj još inča i 4K rezoluciju i lagano stizeš do brojke od 1400/1500€. Ova ultrawide verzija ne bi smela biti toliko skupa jer ima vec par dobrih 34“ Oled UW moniotra i koštaju oko 1000€ u proseku.

Drustvo, da li moze jedna mala pomoc. Naime, treba da uzmem neki monitor za rad od kuce. Firma mi je dala budzet od samo 20k pa je izbor limitiran. Na njega bi bio prikacen sluzbeni laptop. Posao je 99% Excel-u, malo Word, malo email i poneki surf.

Razmisljam u pravcu nekog gaming monitora, da tu i tamo poteram malo konzolu na njemu, mada ne znam koliko odgovaraju za rad.

Da li imate neku preporuku sta uzeti sa tim budzetom?

Meni je ovaj zapao za oko.

Unapred hvala. :smiley:

Ajd’ i ja da pitam. Teba mi 1440p monitor, za modeliranje u PTC Creo i za gejming. Ja nešto kontam da standardni gejmerski monitor ne bi trebao da bude problem za CAD, al’ me drugar pali da uzmem Dell P seriju, koja je kao baš za to. Lep monitor, sve kul, ali 60Hz i 8ms odziv. Konsultovao Gugl, izleteo mi neki Apu na YT koji vergla neke gluposti. Meni je u principu bitno da ima visoku stopu osvežavanja, da ne treperi ekran, da ima onu smanjenu emisiju plavog svetla (oči me zabole samo kad crtam :face_with_raised_eyebrow:) i po mogućstvu 2 hdmi porta, jer bih povezao i Xbox i buđavi Eon. Razmatram neki od onih Asus TUF modela, eventualno LG UltraGear, možda bih se protegao i do onog jačeg Alienware-a ( AW2723DF je oznaka modela), nemam više predstavu ni šta da gledam. Oćoraviću od laptopa, pošto imam 10 godina star pc koji ne može ljudski da tera Creo (i tu se premišljam već mesecima :roll_eyes:), a matori Vox tv mi je odvratan.

Razmisljas u dobrom pravcu, uzmi najmanje 144hz monitor - izbor je bas sirok i svodi se na izbor panela (IPS, VA ili OLED na novijim), i rezolucije - opet, od 1080p koji je malo outdated pa do 4K.

U zavisnosti od budzeta, cene su od oko 150 do 1000e pa je pitanje u stvari, koliko para bi dao…

@xboxfan uzimaj, dobri su to monitori, ali VA trazi malo privikavanja.

Ja sam ovaj monitor pre mesec dana uzeo sinu za gaming, odličan monitor a nije skup, IPS, 1440p, 170Hz…

Gigabyte M27Q

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.rtings.com/monitor/reviews/gigabyte/m27q-rev-1-0&ved=2ahUKEwickf236eqBAxULRfEDHeAqB-IQFnoECCwQAQ&usg=AOvVaw2fJ7PG_F3JmlZmhi6uaVyU

Baš juče sam ga video kao preporuku kod onog tipa PCBuilder-a na YT, al’ džabe kad ga nema kod nas :slightly_frowning_face: Odyssey mi je super, ali samo 1 hdmi port, mada to može da se premosti.

Edit:
@padawan Vidim da je sad neki standard 165Hz, ovi skuplji piče do 240, mada to meni realno ne treba jer em ne igram kompetitivne igre, em za sad imam samo Xbox za igre, a hdmi svakako ne može da gura preko 144.

Hvala @lesa, sviđa mi se kod tog Gigabyte-a što ima kvm switch

Ima na KP iz Mađarske

Ako smem da pitam sta znaci to privikavanje? :grinning:

Trenutno na poslu imam dell p2417h on je ips.

Taj samsung mi deluje kao best buy za taj novac.

Svaka preporuka za Odyssey, imao sam G7 sa VA panelom u 240hz i 2k rezolucijom - Best buy
G7 - 4k model - dobar, ips panel al meni se generalno ne svidja jer je u 28” samo i od prelaska sa VA boje su losije.

Trenutno imam G5 Odyssey 32”

Za male pare mozda i najbolja kupovina, imas ga i u 27”
Fantastican monitor, neces se pokajati

va panel ima specif9can bkack smear/ghosting na koji se vremenom naviknes, mozda ces morati malo i da tweakujes senke i kontrast.

Ej, Scalpere, koje su tačno razlike između G5 i G7 sem osvežavanja? Na sajtu displayspecifications vidim da je razlika još u tome što je G7 10 bit panel, a G5 8 bitni.

Je l’ imao neko iskustva sa G6? Ovaj mi deluje kul, a i cena je dobra
https://www.ctshop.rs/samsung-odyssey-g6-ls27bg650euxen-va-zakrivljeni-gejmerski-monitor-27-quot.html

Slika je svakako bolja , sad za te neke sitne detalje ti ne mogu bas da te usmerim jer sam igrao 120hz tako da mi osvezenie nista specijalno nije znacilo sto je 240hz .
Svakako na G7 je daleko kvalitetnija izrada monitora, mislim da ima dva hdmi ulaza i tako neke sitnice kome nekom znace verovatno. Slika je primetno lepsa i cistija ( na G5 je isto super, s obzirom na veliku razliku u ceni trenutno bi za konzolu kupio G5 )

Hvala na preporukama, uzeo sam g3, samo jos da ga pustim u pogon. :slightly_smiling_face:

2 Likes